• başlarken bitireceğim umutlarımı her sene törpüleyip azaltan, amaçları öğrencileri dersten bırakmak olan hocaların toplandığı bölümdür
  • aslın da sanıldığı kadar zor olmayan bir bölümdür.bitirenler içinden ulu orta seçilen birkaç ineğe bakılarak bu anlaşılabilir.
    lakin akıllı öğrenciler(inek olmayanlar) gerek verilen eğitim kalitesi gereksede derste amaçlanan öğrenciye verilmesi istenen(burada amaç düşünmek değil) şeyleri kabul etmediği için hayal kırıklığı için de heba olmaktadır.akıllı öğrenci zaten bilgiye kendisi ulaşabilir.üniversitenin amacı(fizik bölümü) öğrenciye bilgi vermekten çok nasıl yaratıcı olabileceğini nasıl farklı yaklaşımlar fikirler üretebileceğini göstermek düşün dünyasında yeni kapılar açmak olmalıdır.papağan gibi ezber yapmak değil.güzel ülkemin yalnız birkaç fizikçisinin bu anlam da uğraştığını tahmin ediyorum.
    bunların bu ülkenin zeki öğrencileri olduğu unutulmamalıdır.
  • (bkz: fizik)
  • ilk 2 sene alttan ders bırakmamaya özen göstermek gerekir. zira 3.sınıfla beraber dersler 'kol gibi' kıvamına ulaşacağından bu döneme alttan ders almadan girmek önemlidir. sonra hangi dersi bıraksam seneye diye düşünür durursunuz.
  • okuduğunuz üniversitedeki hocaların orospu çocukluğu eşiğine göre okunabilitesi olabilen bölümdür.
  • türkiye'de en fazla harcanan bölümlerden biridir kesinlikle. sebebi de açık, her üniversitede, her yeni açılmış sikimsonik devlet üniversitesine, 60-70 tane fizikçi kontenjanı açarsan tabi bölüm mala döner, karizması sıfırlanır. avrupa'da, amerika'da en parlak beyinler bu bölümü seçerken, türkiye'de nerede boş beleş adam varsa yazar. bu işi hakkıyla yapan bir bilkent var burada. başka da yok zati.

    fizik bir üniversitenin prestijidir, mit, berkeley vb hep taşşaklı fizikçileri ile övünürler, nobel ödüllerinin yıldızı fiziktir. cern vb fiziğin bi boka yaramıyor gibi görülen kısımlarını inceler. ona rağmen, herkes ağzı açık bakar. fizik böyledir, algılayışı herkese nasip olmaz. öyle sikimsonik adamların işi değildir, kafa gerektirir, kafadan da ötesini gerektirir hatta. ne yazık ki ülkemde mal olmuştur, daha da çok olacaktır.
  • kimisinin içinde büyük bir uktedir. türkiye'de temel bilimler itin götüne sokulduğu için cesaret edilip de tercih edilemez.
  • mezunlarina onem verilmesi gereken fen bilimi dallarindan biridir. maalesef ulkemizde bilime, bilim insanina yeterli ilgi gosterilmez.
  • bir şekilde- mesela torpille ya da örgüt ilişkilerini kullanarak- doçent olmuş mal'ın teki değil de, adam gibi akademisyenlerin derslerinize girmesi durumunda kesinlikle öğrenerek mezun olacağınız en üst düzey, pozitif bilim alanıdır. zira bir fizik bölümü öğrencisi özellikle son iki yılda öylesine çok yoğun matematik ile uğraşmak ve öğrenmek zorunda kalır ki geriye kalan fiziği öğrenmek artık onur sorununa dönüşür. hülasa bu bölümü öğrenme adına hakkını vererek bitiren biri için dünya ve madde artık diğer insanların kavrayışından çok farklıdır.

    karmaşık olanın maddenin yaratılmış olmasının değil asıl bu haliyle var olması olduğunu anlarsınız. en karmaşık olan ise doğru olana dair kesinlik algınızı yitirmektir.
  • pek çok üniversitede kapanma noktasına gelmiş bölümdür.
    bölümün bir elin parmağını geçmeyen öğrenci sayısı var.

    sınıfları dolduranlar ise üst sınıfa(daha doğrusu seneye) geçmiş alttan ders alanlardır. her sınıftan var.7-6-5-4 . sınıf vs..

    işin daha ilginç olanı ise hocalardır. daha neyi zorlaştırıyorsunuz anlamak mümkün değil.
    gerçekten acınacak haldedir bu bölüm yurdumda...
hesabın var mı? giriş yap