• zaman zaman avrupa kupalarında görülen a lyga takımı. liginde hiç şampiyonluğu yoktur.
  • 2012-13 sezonunda litvanya ligini 3. sırada bitiren ve uefa avrupa ligi 2013-2014 sezonunda 1. ön eleme turunda yer alacak takım.
  • 2016 sezonunda litvanya ligini 3. sırada tamamlamış, uefa avrupa ligi 2017-2018 sezonunda 1. ön eleme turunda yer alacak takım.
  • 27 temmuz 2017 de oynanan maçta beklenmedik şekilde isviçre'nin sion takımını 3-0 yenen takım.
  • birinci ön eleme turundan başladığı uefa avrupa ligi 2017-2018 sezonunda boyundan büyük ve bir o kadar da fantastik işler yapan takım. ilk turda, belarus liginin lideri şahtyor soligorsk'u 2-1 ve 0-0'lık skorlarla elediler. sürprizdi ama olur dedik. ikinci turda nispeten iyi bir kura çektiler ama yine de turun favorisi rakipti. suduva durur mu yapıştırdı cevabı: baltık derbisinde letonya'dan liepaja'yı deplasmanda 2-0 yendiler, içeride 1-0 yenilip turladılar. üçüncü turda rakip isviçre'den sion'du. "tamam, burada bitti artık" derken suduva kendi evindeki maçı 3-0 kazanmayı başardı. rövanş çarşamba akşamı.

    öyle böyle değil çok ciddi bir avantaj yakaladılar. tarihlerinde daha ileriye gittikleri bir avrupa maceraları var mıdır bilmiyorum, bakmadım ama olduğunu hiç zannetmiyorum. ben hala sion'un 4-5 tane sallayıp suduva'yı göndereceğini düşünüyorum ama ilk maçın skoru 3-0'ken içten içe ümitlenmiyor da değilim.

    yürüyedur şanlı suduva. benim dedem marijampoleli zaten.

    ***

    edit: deplasmanda 1-1 kalarak çok rahat bir şekilde turladılar. litvanya gibi küçük bir ülke için tur atlamanın yanı sıra şu beraberlik bile çok önemli. ekstra puan almadıkları için, tıpkı puanlı sistemdeki gibi, alacakları sonuçlar önem taşıyor. 3-0 ve 1-1'lik skorlarla suduva sadece bu turda 1.5 puan toplamış oldu; litvanya'ya katkıları da puan dörde bölündüğü için 0.375 oldu. kalburüstü ülkeler için anlamsız fakat litvanya gibi 1-2 puan aralığında dolaşan ülkeler için çok önemli adımlar bunlar. üstelik bir üst turda iki maç daha oynama şansları oldu böylelikle. turun şu ana kadarki en büyük sürprizlerinden biri suduva. helal olsun be.
  • 2017 sezonunda litvanya ligini şampiyon olarak tamamlamış, uefa şampiyonlar ligi 2018-2019 sezonunda 1. ön eleme turunda yer alacak takım.
  • uefa avrupa ligi 2017-2018 sezonundaki başarısını 2019-20'de de tekrarlayan gönüllerin şampiyonu. şampiyonlar ligi birinci ön eleme turunda elenerek avrupa ligi ikinci ön eleme turuna düşmüşlerdi. sırasıyla tre penne ve maccabi tel aviv'i geçerek play-off'ta macar ekibi ferencvaros ile eşleştiler.

    gruplara kalsan da kalmasan da canın sağolsun suduvam. peşindeyiz.
hesabın var mı? giriş yap