• php altyapısı üzerine geliştirmiş bir forum uygulaması: (bkz: http://flarum.org/)
  • esotalk geliştiricisi(toby adı galiba) ile bir ara kickstarterdan bağış toplayıp foruma yatıracağız biz bu parayı diye ortaya çıkan bir iki tipin elinden çıkan iş.

    açıkcası son hali yıllardır ortada olan vanilla forumlarına benziyor, esotalk iken daha iyiydi.

    (bkz: nodebb)
  • altyapısında laravel kullanan, an itibari ile beta olan forum yazılımı.
  • beta sürümünden bir türlü çıkamayan underrated açık kaynak forum yazılımı. laravel altyapılı olması hasebiyle hız konusunda (sayfa açılış hızı 2.1 saniye) tüm muadillerini tokatlamaktadır. yeterli yazılım desteğini alabilse alanında zirveye oturacaktır. şu an için ihtiyaç duyabileceğiniz (sayfa, link, facebook/twitter login, emoji, vb.) muhtelif tüm eklentileri mevcut. yazılımcı ve kullanıcıları barındıran aktif bir topluluğu var. tek kötü tarafı, bu sistemi kullanabilmek için önce php 7.1, ssh, nginx özelliklerine sahip vps, vpn veya shared hostinge sahip olmak zorunda olmamız. forum yazılımı ve eklentileri, ssh komutlarıyla kurulabiliyor, ancak flarum ekibi, ilerikü sürümlerde, sistemin normal bir hosting bile tıpkı bir wordpress kadar kolay kurulabileceğini söylüyor.

    ps: beni ssh'le filan uğraştırma deyip yardan ve serden geçemeyenler için, pockethold adlı mini bir yazılımcık mevcuttur.
  • en son beta 13 sürümü mevcut olan tasarım olarak etkileyici bulduğum açık kaynak forum sistemidir.
  • paylaşımlı hostinglerde de kullanılması ile alanının wordpressi olabilir ama gel gelelim bir türlü beta sürümden çıkmamaktadır.
  • neden ssh için diretiyorlar anlamakta zorluk çekiyorum.. pockethold ile kurulum yaptığımda eklenti kuramıyorum.. şu haliyle gerçekten çok kullanışlı bir yazılım olmuş ama eklenti mağazası vb. gibi şeylerin yönetici panelinden çözülmesi gerekiyor..

    yerli hosting firmalarını zaten anlayamıyorum.. pek çok yabancı firma cpanel'de ssh'ı aktif ediyor.. bizimkiler vps alacaksın diyor.. kur işte ya, müşterinin yanında ol..
hesabın var mı? giriş yap