• need for speed programcilarinin her byte'ini reverse engineer edip bir$eyler kapmasi gereken amerikan arabasiyla yari$ip hurdaya cevirme temali oyun.

    oyunda bir muscle car'i modifiye edip a$agidaki olaylara girebiliyoruz;

    - klasik yari$.. bir pistte lap'ler var don dur.. ormanlik da olabiliyor ortam asfalt da camur da. rakiplerin araclarini parcalamak serbest.

    - arena modu.. bu modda 8 arac bir alana birakiliyor ve herkes birbirine carparak paramparca etmeye ugra$iyor. son canli kalan kazaniyor. burasi bilhassa lavuk bir iddaa bayiine ya da minibuste one ucret uzatmayan ya$li dedeye sinirlenip soylene soylene eve gittigimiz ak$amlarda ilac gibi geliyor anormal zevkli

    - stunt modu.. arabayi bir parkura maksimum hizda surup parcalanmakta olan hurdanin icinden en yuksege ucma / en uzaga ucma yari$lari.

    oyunun icinde uzun suredir hasret kaldigimiz orjinal yanlar mevcut. herifler engine'i o denli esnek yazmi$ ki rakip araclara carpilan yer iceri gocuyor, aracin kaportasi kapilari ayriliyor camlar a$agi iniyor. uzerine buyuk emek verilmi$ belli ki. a$iri kazalarda surucu aractan firliyor ve 3 boyutlu sahada carpabilecegi her yere carpip mumkun oldugunca igrenc olmeye gayret edip bizlere ho$ca vakit gecirtiyor. yapimci firma bu noktalarda yeterince vah$i davranmi$.

    butun bunlar bir yana oyunun en ama en carpici yani 3d engine.. need for speed icin ekran karti upgrade eden arkada$lar bu oyunu gormeliler. karde$im o ne kusursuz render'dir, detay seviyesidir? ati radeon 9200 se gibi sirt ka$imaktan ote bir i$levi kalmamaya ba$layan kartta bile $iir gibi performans veriyor.

    acaip arcade mukkemmel bir oyun, oyun siteleri 9 ustu puanlari bo$una vermemi$. 2005 mayisinda cikmi$ olmasina ragmen turkiye'de pek sukse yapamamasi uzucu.
  • dehset bir oyundur, benim gibi araba parçalamak gibi acaip bi zevke ve hobiye sahip bi insan için bulunmaz nimettir, videolari ve resmi internet sitesi resmen agzimi sulandirdi,sinav döneminde kesfetmis olmam benim ve egitim hayatim için gayet kötü bir olay ancak oyunu alana kadar çalisabildigim kadariyla bi kaç yil idare etmeyi göze aliyorum...
  • (bkz: burnout)
  • ikincisi çıkmış muthiş oyun. online oynarken "pro" isimli server görürseniz utanmayın gelin.
  • (bkz: flatout 2)
  • ne zaman hatırlamıyorum arkadaşımın oğlum manyak bi oyun buldum lan diyerek bilgisayarımazorla yüklettiği ve o gün hayranlıkla 8 saat oynamış olduğum 3. günün sonunda da sadece stunt görevlerinin kalmış olduğu harika mükemmel oyun daha geçenlerde hatırladım dur la bi baka mşu steamde neler var derken tesadüfen fallout yerine flatout yazarak gördüğüm bir çırpıda ikinci oyununu aldığım efsanevi oyun. zamanının ötesinde ve her zaman beynimde çalan "she said ı wish you were dead" nakaratıyla arabanın ağzına sıçma temalı gevşeten oyundur. herkes oynamalıdır dünyanın en underrated oyunudur.
    yeni fark ettim online modu sorunlu sanırım bağlantı hatası diyor gamespy battı mı la noldu
  • arabalarımızla çarpışıp karşı tarafın arabasını patlatmaya çalıştığımız zevkli oyun (flat-out 2) içinde yarış da var ama multiplayer olarak internet cafede oynanan çarpıp patlatmanın zevki hiçbir yarışta yok. küçüklüğüme götürdü beni şimdi bak..
  • serinin ilk oyununu 20 dakika kadar oynadım. daha fazla oynamaya değer bulmadım ve hemen ikincisine geçtim. flatout 2'yi ise bi 4 saat oynadım (kariyer modunun yaklaşık %30'unu bitirdim.). ilkinin aksine bunu beğendim. daha uzun süre de oynayabilirdim eğer arabalar daha kontrol edilebilir olsaydı. kontrol edilebilirlikten kastım her 10 saniyede bir arabanın dağa, bayıra uçmaması; kıçının ayrı başının ayrı yolda tutmanın zor olmaması vesaire. sonraki oyun olan flatout ultimate carnage tam da burada imdadıma yetişti ve seride en beğendiğim oyun oldu. bu oyunda arabalar ilk iki oyuna göre daha hantallar. dolayısıyla daha kontrol edilebilirler. önceki oyunda aranan şey bu oyunda var. tabii, arabaların durgunlaşmasının aksiyonu, oyundaki hareketliliği azalttığı düşünülebilir. bu sorunu da bu kez arabaları değil dış ortamı kontrol edilemez yaparak çözmüşler. şöyle ki bomboş yolda giderken o yolda önceden gerçekleşmiş bir kazanın kalıntıları arabanızın aniden takla atmasına sebep olabiliyor. ya da rakip bir yarışçı bile isteye arabanızın kıçına dokundurup sizi ters yüz edebiliyor. velhasıl arabanın kontrolü sizde ama çevrenin kontrolü yok ve çevreden ne geleceği hiç belli olmuyor. bu oyunu da 8 saat kadar oynadım (flatout modunun %60'ına kadar.). serinin son oyunu flatout 3'ü ise oynamadım ve oynamayacağım. oyun için yapılan değerlendirmeler çok kötü çünkü. zaman ayırmaya değmeyecek gibi.

    serinin geneli için de iki şey söyleyeyim.

    kupa sistemi çok güzel. her yarış bir kupaya denk değil. bir kupa için birkaç yarış yapmanız gerekiyor. nihayetinde en yüksek puanı alırsanız kupayı kazanıyorsunuz. dolayısıyla her yarışı kazanmak gibi bir mecburiyet yok. 3. sırada bitirilen bir yarışma kupanın sonraki bir yarışmasında telafi edilebilir. bir yarışmada 1. olana kadar o yarışmayı tekrarlama eziyetinden kurtulmuş oluyoruz böylece. bu yüzden güzel kupa sistemi.

    ikincisi de menüde event olarak geçen çeşitli tarzda yarışmalar hakkında. bunlar serinin büyük bir bölümünü kaplamasına rağmen hiç zevkli gelmediler bana. deneme amaçlı 2-3 kez oynadım sonra üç oyun boyunca hiçbirince dokunmadım. oyunda boşa yer kaplıyorlar gibi.

    bonus içerik: flatout ultimate carnage'dan aldığım video görüntüleri. youtube

    bonus içerik 2: flatout 2 veya flatout ultimate carnage'da bulunan yarışmacılar listesi.

    jack benton
    sally taylor
    sofia martinez
    katie jackson
    jason walker
    ray carter
    frank malcov
    lei bing
    curtis wolfe
    jill richards
    lewis duran
hesabın var mı? giriş yap