• bu çok nefis grubun keni adını taşıyan ilk albümü resmi olarak bugün çıktı. ayrıca şubat'ta yayımlanmış sun giant adlı bir de ep'leri bulunmakta. bu iki çalışma da birbirinden iyi, birbirinden güzel. 2008'in bon iver'den sonra ikinci folk yıldızı diyebiliriz fleet foxes için. gruptan şimdilik favori şarkılarım; ep'de yer alan olağanüstü mykonos'un yanı sıra, albümün güzelliklerinden white winter hymnal, your protector ve he doesn't know why.
  • band of horses ın ilk albümünden fazlasıyla etkilenmiş fakat cease to begin i aynı ölçüde beğenmemiş olanları oldukça tatmin edicek bir grup bu şimdilik. uçurumun eteğinde bağırıyorlar bi de. karşı ki uçurumdan duyuyorum seslerini.
  • folk’un son dönemde en iyi temsilcilerinden biri. fairport convention’ın şarkılarının verdiği tadı anımsatan sun giant adlı ep’si, albümden kısa bir süre önce, şubat 2008’de piyasaya çıkmıştı. sun giant, grubun seattle’ın efsanevi plak şirketi sub pop ile piyasaya sürdüğü ilk kayıt oldu. ep’nin kapak arkasında kaba bir çeviriyle aktarırsak şu sözler bulunuyordu:

    “..... hiç bilmediğimiz ya da anlamaya koşullu olmadığımız zor zamanları romantize etmek hoş bir şey değil. “doğaya geri dönüş” gibi şeylerle de ilgilenmiyoruz, çünkü aslında doğa denilen yer günümüzde çoktan yok oldu ve bunu görmezden gelmek büyük bir inançsızlık ve sağduyu yoksunluğu olur. ama müzik, bizce dünyanın bir zamanlar olduğu o en güzel hali yad eden bir kaynak ve bu nedenle müziği çok seviyoruz”.

    ep’deki şarkılar:

    1. "sun giant"
    2. "drops in the river"
    3. "english house"
    4. "mykonos"
    5. "innocent son"
  • cataldil mafyasinin da yazmis oldugu gibi, albumlerinde bir tek plak hisirtilari eksik. yer yer cok tanidik, cok "neye benziyor bu dilimin ucunda" ama neye benzedigini bir turlu cikaramadiginiz icin de ozgun.

    ha, ama bir band of horses var.
  • (bkz: mykonos)*
  • seattle menşeili barok harmonik pop grubu. haa derseniz barok harmonik pop yapan bir ikinci grup söyle, "abi acil telefon geldi, çıkmam lazım" der, ortamdan şener şen misali, g.tümü topuklara vura vura çıkarım. evet g.tümle koşuyorum çünkü.

    fleet foxes ve sun giant adlı albümleri vardır. vardır da bana mı vardır, çok güzel miktarda parayı cebellezi etmişlerdir büyük ihtimalle. ama süpper gruptur ha, dinledikçe dinlenilesi, alınlarından öpülesi, popolarına pıt pıt vurulası gruptur.
  • süper indie grup diye gelip yazacaktım ki bir baktım kimi raikonen ve 6 indici arkadaşı çoktan grubu keşfetmiş. o zaman ayak olmuş demektir, o zaman benim kitabımda bu grup bir daha dinlenemez demektir! sadece ben ve benim arkadaşlarım dinleyecek bu grubu, ya da kimi raikonen ve arkadaşları. indiler paylaşılsın artık, haksız rekabet oluyor.
  • starbucks'larda çalarken denk gelinebilir
  • yaz mevsimi gibi bir grup.
hesabın var mı? giriş yap