• sözlük kullanımı açısından zorunlu bir yöntemi kafasına göre banlamak amacıyla kanzuk'un sözlüğü iyice öldürmek için kıçından uydurduğu saçmasapan bir entry silme gerekçesi. göt korkusundan (götümüze girebilir) milleti savcılara ifşa etmeyi düzen haline getirdiği, görsel olarak yazım temelli bir uygulamayı darmadağın edip zor toparladığı, yazarlara sormadan entrylerini başka bir sitede kullanıp sonra bunu açıklamak ve düzeltmek için uğraştığı, öbek öbek trollü yazar yaptığı, gündemle başlıkları saklayıp bir de kimi başlıkları toptan sansürlediği yetmiyormuş gibi şimdi de flooddan yazar çaylak etmeye başlamışlar.

    bilmeyenler için sözlüğü sözlük yapan şeylerden biri doğru düzgün flood içeren tartışmalardır. sözlükte korsan yayıncılıktan cinsiyetçiliğe, determinizmden sosyal meselelere kadar pek çok konu defalarca, gerektiğinde karşılıklı atışma, gerektiğinde habercilik, gerektiğinde gündem oluşturma amacıyla kullanılmıştır ve bu sözlüğü, kanzuktan farklı olarak, doğru düzgün bazı şeyler yazmak amacıyla kullananların sürekli tercih ettiği bir kullanım şekli olmuştur. şimdi bu entry'nin altına cevap yazsa ve mesela saçmalıyor olsa, ben ona tekrar cevap verdiğim taktirde "flood yaptın" diyecek. böyle saçmasapan bir şey olabilir mi yahu?

    sonuç; bu kadar tutarsız, soyut ve anlamsız bir kuralımsı tarifiyle kanzuk yeniden kanıtlamıştır ki: "kanzuk fiili olarak ekşi sözlüğün içerik kalitesinin en başlıca düşmanıdır."
  • chat dili için örnekli açıklama:

    eğer
    yazmak
    istediklerimizi
    interaktif
    chat
    ortamında
    böyle
    teker
    teker
    yazarsak
    flood
    yapmış
    oluruz.
  • aynı yazıyı adamın gözüne sokar gibi 500 defa yollama sanatı.
  • "flad" şeklinde okunan kelime... bide blood vardır bunun gibi... ikisi özeldir ingilizcede.
  • ayıptır.
  • ingilizcesi thread olan, tek tweet'te anlatılamayacak uzun bir konuyu tweet'leri birbirine bağlayıp anlatma şekli. (bkz: zincir)

    forum/chat odası kültürünün egemen olduğu vakitlerde kısa zamanda üst üste çok sayıda mesaj atıp diğerlerini rahatsız etmeye "flooding" denirdi ve çoğunlukla da kick/ban sebebiydi. türk bir arkadaş buradan hareketle bir benzerlik kurup thread'lere de flood demeye başladı ve öyle yayıldı diye düşünüyorum.

    (bkz: galat-ı meşhur)
    (bkz: türk ingilizcesi)
  • twitter jargonunda seri şekilde tivit atarak bir hikayeyi anlatmak anlamına geliyor sanırım.
  • zamanında mirc'te bi eleman genelde kendi kanalının reklamını flood olarak yapıyor, durmadan atılıyordu. sonra aklına parlak bi fikir geldi.
    "altalta yazıp yollayınca atılıyorum. peki ya yanyana yazınca??!"

    bu sefer parantez içinde şu yazıyordu:
    yatay flood yapmak da yasak.
  • sonra embesil deyince üzülüyorsunuz. al kanzuk, yarattığın atmosferi gör. bunu oradaki sizler, yanlış müdahalelerinizle yaptınız.

    ben bu sözlükte 2005 yılından beri yazıyorum. 2005 yılında tweeter diye bir site bile yoktu. gelmiş 250 entrysi olan veledin teki bana flood istiyorsan tweeter'a git diyor.

    entry kalitesi de şu:
    (bkz: #134347948)
    (bkz: #134318250)
    (bkz: #134314224)
    (bkz: #134304674)

    şu 4 entry'den üçü kural hatası içeriyor, biri de belki bkz olduğu için kurtarır. özgüvene hayran kaldım.

    flood yüzünden çaylak yapılması yepisyeni bir uygulamadır. eskiden var olan spam içerik girmekti, bir başlığa birden fazla entry girmek ya da bir konuyla ilgili farklı görüşlerle tartışmak değildi. bilgi dediğin tez-antitez-sentez yöntemiyle üretilir.

    bir de edit geleneği varmış. edit dediğiniz 2017-2018 civarında icat edilmiş bir zeka özürü biçimi. aksine eskiden, yine sözlüğü sözlük yapan niteliklerden biri olarak, edit ahlakı diye bir görgü biçimi vardı ki, alttaki entry ile ilgili bir düzeltme yapacaksanız kişinin göremeyeceği yukarıda değil, altında cevap olarak verilirdi ki, karşınızdaki de uygun bir cevap verebilsin, entrysi saçmasapan bir halde bulunmasın, başlıktaki bilgi akışı bozulmasın.

    a- bir konuda şikayetimi bildiriyorum:
    edit: aşağıdaki arkadaş saçmalıyor. ben bu şikayeti dile getirecek bir deneyime sahibim.

    b- şikayetin çok da reröre.

    böyle bir bilgi akışı mı olur? buradan doğru düzgün bir tanı bütünlüğü çıkabilir mi? yeni nesil üst edit, alt edit rezalet entrylerinizden çok mu hoşlanıyorsunuz?
  • ekşi sözlük'te "dur hele bir soluklan yiğenim. 5 dakikada 5'ten fazla entry girmek tc sağlık bakanlığına göre suç" şeklinde detection uyarısı bulunan olay.
hesabın var mı? giriş yap