• proje raporu, assignment vs sini sadece diskette tutan sonra disket bozulunca napıcam ben krizlerine giren insan modellerinin dogru yolu bulamaması durumu ...
  • genelde okul lablarinda veya bilgisayar kurslarinda bir donem zorunlu olmu$ uygulama..

    odtu'nun 1997'de duzenledigi bilgisayar programciligi yari$masinda da aletler harddisksiz novell'e bagli workstation olduklarindan zorunluydu.
  • bir amiga 500 klasiği
  • 1990 yılında çok büyük bir işyerinde çalışıyordum ama hard diskler pahalı olduğu için hard diskimi yoktu. yöneticiler sürekli bozulan diskler, kaybolan raporlar yüzünden kafayı yiyordu, akıl karı iş değil.
  • floppylerin cok da guvenilir birer ortam olmadigi ve manyetik alandan asiri etkilendigi goze alininca zorda kalinmadikca basvurulmamasi gereken yontem. gerci gunumuzde pek gerek de kalmamistir o ayri.
  • insana uyarlandığında, hard disk=beyin dersek, flopy, beyinciğe karşılık gelir. buradan hareketle, bazı insanların (hafızasız, fikirsiz, beğenisiz, mevcutla idare eden vb vb) zihinsel faaliyet sistematiği için kurulmuş anolojidir. örneğin, selebriti olup, kocayla çocuk bezi reklamına çıkıp, kendini o reklamda pek bi beğenip yakıştırıp çocuk yapmaya karar verip, çocuk yapmak gibi...
  • 2023 yılı bitmek üzereyken en zor işlerden biri.

    daha az önce togg deneme sürüşünden geldim. gelir gelmez de işyerinde cuma gününden yarım kalan floppy disk işine geçtim. zaten fabrikada müdür müyüz, it miyiz bilmiyorum artık? zamane gençleri anlamıyor bundan, bize kaldı. togg'dan floppy'ye geçmek uzay çağından taş devrine dönmek gibi geldi bünyeme.

    bilgisayar biliyorum diyen gençlerin hepsi cep telefonlarını saygıyla sessize aldılar şu an. floppy disk driver ve 1,44 mb disket var şu an masanın üzerinde. amacımız sulzer dokuma tezgahına ait el terminali ile tezgaha desen atmak. bunun için de firmanın verdiği disketteki programı açabilmemiz lazım. bir haftadır yırtınıyorum izmir çankaya'daki bilgisayarcılarda. floppy çalıştıracak bir anakart kalmamış. çoğu böyle bir şeyi sadece fotoğrafta falan görmüş. bilenler de "yok bulamazsın artık" dedi. yılmadım ve sonunda buldum. 2000 liraya eski bir kasa satın almak zorunda kaldım. anakartı hem ide hem sata uyumlu. dönem geçiş ürünü.

    yıllar önce ofisteki eski bilgisayarlar hurdaya verilirken bir tane floppy disket driveri büyük bir şefkatle, kaldırımda ıslak bulunmuş sahipsiz kedi yavrusuna yaklaşırcasına, alıp çekmeceye atmıştım. belki 10 yıldan fazla olmuştur. iyi ki de yapmışım. gerçi günümüzde usb uyumlu floppy disk driverler var. niye kastın bu kadar, diyebilirsiniz. amacım biraz da eski emektarı çalıştırmaktı.

    satın aldığım kasayı açtım ve floppy ide yuvasının tozlanmış bir şekilde bana baktığını gördüm. bu kasada bile hiç kullanılmamış. çünkü kasada floppy gelecek kısımdaki metal pencere bile açılmamış. tornavida ile kırdım orayı. yıllar önce ne büyük bir ileri görüşlülük ile floppy yi çekmece atarken "kablo da lazım olabilir amk" dediysem, bugün köpekler gibi sürünmekten kurtuldum.

    herkesin gözleri önünde taktım aygıtı. bios eski bios imiş, güzel. tanıttık ve win11 üzerinde floppy açtık az önce.

    disketi okutup içindekileri masaüstüne atıp imaj hazırlamak istiyorum. ileride böyle sorunlarla uğraşmayayım diye. çıkardığı kıtır kutur sesleri nassı da özlemişim. dur bakalım henüz işin birinci adımı bitti. daha da önemlisi oluşturma tarihi 1992-1994 olan dosyaları ve setup programını eksiksiz alabilmek. ilk windows 1991 yılında yayınlanmış. 1992 yılında windows 3.0 yayınlanmış. sulzerci abiler ne kadar hızlıysa bill gates daha gözlüklerini ovuştururken oturup windows için diskete program atmışlar. helal olsun.

    (kıtır kutur cızırt)
    ...
    ...
    (cızırt cızz kıtır kıtır cızırt)
    ...
    ...
    derken zıçtık

    "kaynak dosya veya diskten okunamıyor"

    eski metotlardan biri geldi aklıma. dosyaları tek tek seçmek. 20 küsur tane dosya veya program var. hepsini tek tek seçerek masaüstüne attım. 1 tanesi bozuk çıktı. disketi okuyup üfledim ama fayda vermedi. bu disket belki fabrikaya geldiğinden beri hiç takılmamıştır. 30 senelik yazılım var içinde ve sadece 1 dosya kaybımız var. bir de 16 bit windows istiyor amk...

    anahtar kelimeler:
    togg, floppy, win11, 2023, sulzer, ide, sata
  • sağlığınız için floppy disketin "image" ini yedek alınız.
hesabın var mı? giriş yap