• çalınan emekler ile ortaya çıkardığınız ürünler sizin olsun.ben bu firmadan bir daha alışveriş yapmayacağım. tepkimizi bir şekilde ortaya koyup bu insanlara belki bu şekilde destek olabiliriz . sendikaya üye oldu diye yıllardır emek vermiş bir işçi nasıl olurda işten atılabilir.iş ahlakının ve etik kuralların tamamen boşa çıktığı bir dönemdeyiz ve her ne kadar izole kalmaya çalışsamda bu ülkede adalete ,insan sevgisine olan inancımı biraz daha kaybediyorum.
  • sendikalaşan işçilerini işten çıkaran firmaya karşı başlatılan boykottur. yeterince ilgi görmemiş olması üzmüştür. özellikle de kadınlardan.
    o işçilere hak ettikleri muameleyi gösterene kadar bir çöp dahi almak yok!
  • bu başlığın yukarı taşınması gerekiyor. sendikalaşma işçinin hakkıdır ve engellenemez.
  • ana akım medyanın bu konuda haber yapmaması gerçekten çok üzücü. bu noktada müdahale edebilecek tüm kurumların vakit daha da çok geçmeden müdahale ederek derhâl durumu çözüme kavuşturmaları gerekmektedir. ülkemizde tek bir insanın bile haksızlığa uğramasına göz yumulmamalı, görmezden gelinmemeli!
  • flormarda çalışanlar bedava rimel pudra kullanıyor diye işvereni sömürüyor diye bir mantık varsa mcdonalds çalışanları bütün gün bedava kola içip patates yiyor o zaman döner kesen döner ustası bütün gün bedava döner yiyor. bakış açımız bu mu olmalı ? gerçekten böyle olabilir mi ?
    sendikaya üye olduğu için işten atılan emekçiler hangi sektörden olursa olsun destek görmelidir. kozmetik deyip geçmeyiniz.
    sendikalaşma demokratik ve sosyal bir haktır, cezalandırılamaz ve engellenemez.

    edit : kesinlikle slogan atmıyorum
  • unutulmamasi gereken boykottur.
  • flormar' da devam eden sendika düşmanlığına tepki için yapılması gereken ilgili marka boykotudur.
    direnişçilere destek veren 7 çalışan bugün işten atıldı...

    boykot var!
  • işçiler işlerine dönene kadar fabrikaya sendika girene kadar gündemde tutulmaması gereken boykottur. unutmamak gerekir ki türkiyenin en büyük problemi örgütsüzlük. hak arayan insanların yalnızlığı ve çaresizliği.

    ayrıca sosyal medyada paylaşarak, firmanın iletişim adreslerinden "işçiler işe geri dönene kadar ürünlerini satın almayacağınızı beyan ederek", çeşitli görseller ve kısa filmler hazırlayarak destek olabilirsiniz.
  • #flormardaboykotvar
    sendikaya üye oldukları gerekçesiyle hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan flormar işçilerinin direnişi sürerken, yurttaşların işçilere desteği büyüyor.

    http://haber.sol.org.tr/…-flormardaboykotvar-245458
  • sendikalı olmak isteyen işçilere etmediğini bırakmayan, karda kışta soba yakmalarına izin vermeyen güzel sermayeye karşı koyulan tavırdır.

    (bkz: flormar fabrikasında sendika karşıtı baskı)
hesabın var mı? giriş yap