• anayasal hakları gasp edilen flormar işçilerinin başlattığı, patronların tehditlerine ve tüm politik baskılara rağmen yağmur çamur demeden sendika haktır vazgeçmiyoruz şiarıyla sürdürdüğü, bugün 290. gününü tamamlamış direniştir. selam olsun.

    (bkz: flormar değil direniş güzelleştirir)
  • bugün yani 8 mart dünya emekçi kadınlar gününde sona ermiş! direniştir.

    sendikaya üye oldukları için işten atılan ve 297 gündür fabrika önünde devam eden flormar işçilerinin direnişi, işverenin sunduğu teklifin kabul edilmesiyle sona ermiştir.

    flormarın anlaşma sağlamak için kadınlar gününü beklemesi midemizi bulandırsa da kazanım kazanımdır.
  • direnenin kazandığı.

    "ohal dönemi sürerken başlayan direnişi, baskılar ve yasaklamalar boğmaya yetmedi. aksine, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu flormar direnişi güçlenerek devam etti.
    tüm türkiye’nin sahiplendiği flormar direnişi, ülkemizde uzun süredir bu boyutta gerçekleşmeyen bir sınıf dayanışması sayesinde, etrafında büyük bir emekçi kitlesini kenetlemeyi başardı.
    direniş, özellikle emek mücadelesi üzerinde baskıların arttığı, türlü adaletsizliklerin ortaya çıktığı ve hak arayışının nafile bir çaba olarak görülmeye başlandığı bir dönemde halkımızın vicdanı haline geldi. emek mücadelesinde umudu büyüttü...

    flormar işçilerinin direniş alanında her gün söylediği “güzel günler göreceğiz çocuklar / güneşli günler göreceğiz...” dizeleri, hakkı yenen ve adaletsizliğe uğrayan herkese güç verdi.
    mücadele türkiye sınırlarını aştı, tüm dünyada flormar’ın çoğunluk hissesini elinde bulunduran fransız yves rocher’ye tepkiler yükseldi. flormar işçilerinin sesini dünyanın birçok köşesinde mücadele eden emekçiler duydu.

    çok etkili olan bu direniş, daha devam ederken kazandı ve flormar işçileri hak mücadelesinde üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptı."

    flormar işçileri
    http://haber.sol.org.tr/…i-dayanisma-kazandi-258132
  • kazanım değil, uzlaşmadır. çıkarılan işçiler sendika üyeliğiyle işe geri alınmayacak, işçiler işe iade davalarını yasal yollardan sürdürecek. yani sendikalı olmak saf dışı bırakılmıştır. 8 mart'a denk getirilmesi de işin şovudur.
  • 297 gündür devam eden flormar direnişi, flormar patronunun sunduğu teklifin direnişçiler tarafından kabul edilmesi sonucu anlaşma ile sonlandırıldı.

    "flormar tarafından işçilerine 12 maaş sendikal tazminat, boşta geçen süreler için de 4 maaşlık bir ödeme teklif edildi. flormar’ın yazılı teklifini olumlu bulan işçiler bu talepler etrafında karşı bir yazılı teklifin iletilmesini istedi."

    oylama sonucu 20 işçi teklife hayır, 53 kişi ise evet demiş. keşke tam dayanışma sağlanabilseydi. o 20 kişide 297 gün direndi. aşsız, işsiz...

    önemli bir nokta ise, işçilerin hakları olan işlerine iadesinin yapılmaması.

    bana göre direnişin devam etmesi, hakları olan işlerini de geri almaları gerekirdi. fakat kendilerinin 297 gündür hayatlarını nasıl ve ne zorluklarla sürdürdüklerini yaşamadan bilemeyeceğim için kendilerine elbette hak verdim.

    son olarak flormar patronları şunu unutmasın,

    işçilerin çaresizliğini, yaşadıkları maddi sıkıntılarını fırsat bilip, haklarını para ile satın alıp susturma yolunu tercih etmeleri, hiçbir zaman çare olmadı, olmayacakta.

    flormar markasını onurumu yitirmediğim müddetçe, sonsuza kadar boykot edeceğim, ettireceğim.

    işçi kardeşlerime yapılan bu zulmü asla unutmayacağım ve unutturmayacağım.

    haber linki
  • nişanlım sağolsun benim hassasiyetim sebebiyle neredeyse 1 yıldır, olayların başladığı günden beri flormar'ın tek bir ürününü dahi kullanmamakta.

    inancım, insanlığım, değerlerim benimle kaldığı sürece de kullanmasına razı olmayacağım.
hesabın var mı? giriş yap