• edit: destek mesajlarınız için çok teşekkürler. benim bir mağduriyetim kalmadı bu konu ile alakalı. mesaj atmak yerine başlığı uplarsanız, belki bu okul ile alakalı araştırma yapan birileri denk gelir de benim düştüğüm hataya düşmeden, bunların önce tüccar sonra eğitimci olduklarını idrak edip sözlerine güvenmek yerine ticari bir sözleşme yaparlar.

    bu başlığı açıp açmamak hususunda uzun süre karasız kaldım. neticede burası bir eğitim kurumu (en azından öyle iddia ediliyor) ve hali hazırda eğitim öğretime devam eden yüzlerce de öğrencisi var. ama işte sussan olmuyor, susmasan olmaz vaziyeti.

    aslında bu olay başıma bu eğitim sezonunun başında, yani geçen yaz geldi ve ben bu kurumla ilişiğimi keseli aylar oldu. yani mesele artık kesinlikle kişisel değil. sadece bugün koca koca bilboardlarda yine açtıkları bursluluk sınavı saçmalığını görünce dayanamadım. ve benim gibi, 25 yıllık köklü geçmişi ve civarın en eski koleji safsatalarına kanıp, dişinden tırnağından arttırdığı üç beş kuruşla bütçesini zorlayarak, bir umutla çocuklarını bu okula göndermek isteyecek anne babaların da bunu bilmeye hakları olduğunu düşündüm. ayrıca sık sık kurumun demokrat yapısına vurgu yapıp kayıt alan kurucu arkadaşın fetönün kasası olarak adlandırılan tuskondan içeri alınmasından da bahsedeceğim. kısa tutmak niyetindeydim ama baştan söyleyeyim, sanırım mümkün olmayacak. dolayısı ile durumu olmayan arkadaşlar için hemen girişte entrynin amacını özetleyeyim; ben bu entryi çocuğunu bu okula vermek niyetinde olan anne babaları, hiç bir yorum katmadan sadece yaşadıklarım vasıtası ile uyarmak ve bilinçlendirmek için yazıyorum. böyle bir mağduriyetin destek bulacağı ve etki yaratacağı tek platformun hala sadece ekşi sözlük olduğu kanaatindeyim. özetin özeti, destek verip nette bu yazıyı görünür kıldığımızda, en azından birkaç ebeveynin çocuklarının geleceklerini planlarken daha sağlıklı kararlar vermelerine yardımcı olacağız.

    bir önceki yıl yani 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda ortaokula başlayacak olan oğlum için yoğun bir okul arayışı içerisine girdim. evime yakın olduğu için oğlumu uğur kolejinin açtığı "sözde" bursluluk sınavına soktum. özel okulların bu sınavları temelde öğrenci bulmak için yaptıklarını biliyorum ama işte iyi bir sınav puanı biraz pazarlık şansınızı yükseltiyor. sınav sonucu oğlum gayet iyi bir puan aldı ve ben pazarlık için okula gittim. her zamanki bravo oğlunuz yüzde şu kadar burs kazandı, aslında fiyatımız şu kadar ama size bu kadar olur saçmalıkları, pazarlıklar falan o yıl için bunlarla 12.500 tl ye anlaştım.

    konuşup anlaştığım adam okulun sahibi olduğunu söyleyen çağrı koçak. bu arkadaş daha sonra fetöcü tuskon yapılanmasından gözaltına alındı akibetini bilmiyorum umrumda da değil. aha bu da link:

    https://www.google.com.tr/…06/26/tuskon-dalgasi/amp

    çağrı bey yıllık artış oranını da tefe tüfe artışlarına bağlamak istedi ama ben sabit artış talep edince bana yıllık yüzde 7 artışı da sözde garanti etti. elbette sözleşme falan talep etmedim. oysa ticaret yaparken sözleşmesiz tuvalete bile gitmem. ama işte bunlar tüccar değil eğitimci, yersen. memnuniyetle senetleri imzaladım.

    sonra oğlum o yıl bu okula devam etti. yeri gelmişken şunu belirteyim, kendi kategorisindeki hiç bir okuldan fazlası yok. hatta yoğun talep muhatap bulmayı zorlaştırıyor. oğlum o yıl 25 kişilik bir sınıftaydı bu yıl daha az para verdiğim yeni okulunda sınıfı 13 kişilik ve çok daha ilgili öğretmenleri var.

    yıl sonuna doğru bir sonraki yılın kayıtları için görüşmek istediler. benden önce görüşmeye giden veliler fiyatlara yüzde 40 artış yapmak istediklerini söylediklerinde doğrusunu isterseniz bana pek inandırıcı gelmiyordu. neticede ben bir sonraki yıl için artış oranının yüzde 7 olacağını açık açık konuşup defalarca teyit almışım, hatta oğlumun sınav sonuç kağıdına çağrı beyin kendi el yazısıyla yüzde 7 yazdırmışım. içim rahat, bir ara uğrayıp halledeceğim o işi. mümkün değil böyle bir şey teklif edemezler, olur da ederlerse bu memleketin kurumları var en kötü gider şikayet ederim, gelirler yola diye düşünüyorum.

    yaz tatiliydi sanıyorum okulların açılmasına yakın randevu alıp gittim. benim geçen yıl konuştuğum çağrı bey ortalıkta yok, bu fetö meselesini falan bilmiyorum o zaman. çağrı beyin babası olduğunu söyleyen başka bir beyle görüşüyorum konuyu. bu aralarda sürekli çağrı bey e yalandan beddualar falan ediyor. oğlu yani. işte çağrı bunu çok zarara sokmuşda, onun verdiği sözler onu ilgilendirmezmişde falan sayıp duruyor. ve o an; adam birden geçen yıl 12500 tl olan fiyatın bu sene 18000 lira olacağını söyledi. önce biraz afalladım sonra uzun bir süre bu yaptıklarının etik olmadığını, oğlumu ve bizi çok mağdur ettiklerini, bunu yapamayacaklarını, söz verdiklerini, buranın bir eğitim kurumu olduğunu sabırla anlatmaya çalıştım. oğlumu alıştığı okuldan almamın zor olacağını bildiği ve beni mecbur zannettiği için, biraz da dalga geçer gibi işine gelirse fiyat bu diye kestirip attı. bu arada bana bir de utanmadan eğitimci nasihatleri veriyor.

    daha önce hiç bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. en son, ben dolandırıcı değil adam yetiştiriyorum, deyip odadan çıktım. aklımda her yere şikayet etmek var, doğrusu bir sonuç alacağımı da umuyorum. çünkü oğluma okulunun değişmesi gerektiğini söylemek çok daha zor benim için. oğlum için gerçekten çok travmatik de oldu ama oraya hiç girmeyeceğim.

    tabii ilk iş resmî kanallara, bimer e, ilçe milli eğitime, il milli eğitime durumu şikayet ettim. fakat hiç bir sonuç alamadım. hala bu iş nasıl oldu idrak edemiyorum ama millieğitim müdürlüğü geçen yılki fiyata yüzde 40 eklemek isteyen adamı haklı buldu.

    bunlar milli eğitime akıllara ziyan bir açıklama yapmışlar ve bu da milli eğitime gayet mantıklı gelmiş. bana bimerden gelen açıklamanın içeriği yaklaşık olarak şöyle;

    evet geçen yıl kurum size indirim yapmış ama bu yıl o indirimi yapmak isemiyorlarmış, zammı da geçen yılki indirimsiz fiyat üzerinden yapmışlar. neyse ki yasalara uygun mağdur olmuşum.

    yani beni geçen yıl ikna ederken verdikleri bursdur, indirimdir, yüzde 7 zam garantisidir gibi sözlerin hadi hükmü yok, peki milli eğitim demiyor mu bu adam bu çocuğu 12500 liraya bütçesine bakıp buraya yazdırmış bu sene nasıl 18000 ödeyecek? demiyor işte. ne halin varsa gör, adam seni güzel dümene getirmiş diyor. meğer 25 yıllık eğitim kurumuyuz derken, yasal açıkları öğrenip velileri rahatça mağdur etmeye yönelik birikimlerinden bahsediyorlarmış. bilemedim.

    baş vurduğum hiç bir yerden sonuç alamayınca kuyruğumu kıstırıp gidip oğlumu başka bir okula yazdırdım. merak edenler için not; sıkıntılı geçen bir süreç sonrası şimdilerde oğlum çok mutlu. dolayısı ile ben de.

    ve son söz, çocuğuna telaşla özel okul beğenmeye çalışan anne babalara sesleniyorum; benim için şartlar uygun olmadı ama siz mümkünse çocuğunuzu mutlaka bir devlet okuluna verin, paranıza yazık etmeyin.
  • söylenebilecek ilk şey okulların istedikleri kadar zam yapma hakkı olduğu söylenen verilen sözlerin dışında hareket etmek etik değil tabi ama yasal. yazar burada aslında sonuna kadar haklı tabi ama yapabilecek bir şey de yok. özel okul arayışı için yapılabilecekler üzerinden konuşursak
    -öncelikle küçük yaş grubu için okul arkadaş öğretmen değişikliği her zaman yıpratıcıdır bu yüzden fiyat kısmını iyi analiz edin fiyat açısından süreklilik sağlayabileceğiniz seviyesi daha düşük bir okul burada bir başlasın da sonra duruma bakarız diye düşünerek vereceğiniz daha yüksek bir seviyede okuldan daha iyidir...
    - maliyet hesabı yaparken okula vereceğiniz paranın üçte biri kadar da masraf düşünün. mutlaka çıkıyor... (gezi balo gözlem kıyafet etkinlik o bu şu vb)
    - özellikle küçük yaş grubu için eve en yakın olan en iyisidir. özellikle büyük şehirlerde... yine küçük yaş grubu için salon imkan havuz mavuz falan hikaye. öğretmen önemli. hatta en önemlisi o. ona göre hareket edin.
    - ben lise grubunda özellikle ya frachise vermeyen kendi işleten vakıf okullarını (isim vermek istemiyorum ama başlıktaki örnek tipik bir isim hakkı alınmış işletme) ya da dershaneden dönüşenleri öneririm. arası yok çünkü. ya vereceğeniz paraya değsin iyi ve kaliteli bir hizmet eğitim alın ya da bildikleri en iyi işi yapıp sınava hazırlasınlar...
  • halbuki yazar fetö'den mağdur olduğu gerekçesiyle başvursa, ortalığı kasıp kavurabildi.
  • bu okul kadar öğretmenine değer vermeyen öğrenciye sadece para olarak bakan bir kurum ben görmedim. öğretmenlerine elden ücret ödüyor kurum sözde eğitimden dürüstlükten atatürkçülükten bahsederler ama bu ilkelerin yanından bile geçmezler sigortasını asgariden gösterip kalanını elden vermek ne demek? ayrıca öğretmenlere kesinlikle bir mola hakkı tanımıyor ve teneffüslerde bile çocukların peşlerinden gidip birebir ilgilenmelerini istiyor. sınıf nüfusu bilmem kaç kişi hangi birisi ile ilgilenip hangi birisini susturup da ders anlatıcaksın. psikolojik gerçek anlamda diyorum psikolojik rahatsızlığı olan etrafına zarar veren öğrencileri hala okulda tutup suçu öğretmende bulan bir kurum burası. iğrenç berbat ötesi sesimi duyurabildiğim her yere şikayet edicem sizi.

    okulun müdürü aşırı paragöz ve altında çalışan hiç kimseye değer vermiyor. orası eğitimhane değil darphane.
hesabın var mı? giriş yap