• geçenlerde hakkındaki o kadar kötü yoruma rağmen çekinerek de olsa telefonumu servisine bıraktığım firmadır. haftası dolacak, halen bir işlem yapılmış görünmüyor. karamsarlaşmaya başladım, du bakalım ne olacak.

    edit: haftası dolarken cep telefonuma mesaj geldi, ürün kargoya verildi diye. heyecan ile bekliyorum bakalım, düzeltilip de mi gönderildi acaba.

    edit2: şarj soketindeki sorun giderilmiş. bu arada vaktiyle bir mail atmıştım, 10 gün kadar sonra cevap geldi. o konuda biraz yavaş olduklarını söyleyebiliriz yani.
  • düşmanıma bile uzak durmasını tavsiye edebileceğim firma. garanti belgesinde bile yazan "servis süresi 20 iş gününü geçemez" ifadesi bir yana, 40 gün sonra bile alamayıp telefonla bile ulaşamazsın. 3 adet telefon numarasını döne döne çevirdik, meşgul çalmayı geçtim, düşüp de normal çaldığı zamanlarda da açılmıyor o derece rezil olabilirsiniz. en az 10 kere düşürüp sonuna kadar çaldı açan yok amk..
  • yani şöyle söyliyim, bunlara tamir için mal göndereceğinize gidip aynı telefonun yenisini alın, daha hayırlı olur.

    mesela ben bu entryyi yazarken 58 dakikadır müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalışıyorum. bekleyenler arasında 2. sıraya düştükten sonra cem yılmazın anlattığı gibi bekleyeceğim süre giderek artmaya başladı 13...15...17 dk. diye gitti.

    açarlarsa telefonu olduğu gibi gönderin razıyım diyicem.

    açmıyorlar. (fragman tonlamasıyla okuyun, they are coming gibi)

    edit: 65. dakikada telefon kendiliğinden kapandı. öyle de yavşak insanlar bunlar.

    edit 2: entryyi yazmama binaen 3-4 gün içinde istanbulda olmamın getirdiği şansla kalktım adamların yerine gittim. içeri girdiğimde birileri bağrışıyordu, yetkili abi "anakart yok anakart" diyordu. adam en sonunda boynunu büküp çıktı gitti. ilk olarak telefonun yasal süresinin dolmadığını söylediler. sonra anakart yok dağıtımda sorun var, dediler. üçüncüde filan adam anladı benim tamir değil sadece telefonumu geri istediğimi ve çok şaşırdı. telefon şu an hazır değil, 1 saat sonra gel al dedi. içerledi biraz sanırım. 1 saat sonra gittiğimde telefonumun ekranı onarılmış, androidin son sürümüne güncellenmiş olarak verdiler. "cihazınızı tamir olmadan almanızı istemedik dediler. ne yalan söyleyeyim düşünceli bir davranıştı. anladığım kadarıyla klasik türk esnafı gibi çalışıyorlar, ben kavga çıkarmayınca, sakin bir şekilde telefonumu isteyince hemen hallettiler. biraz da tamirci gururları mı kırıldı, bilmiyorum. ha anakart varmış demek ellerinde onu da anlamış olduk.
  • iki kere lg g3 telefonumu yolladim yapin dedigim halde yapmadan yolladilar ebay'den kendim imei kilidi acik anakart siparisi verdim youtube'dan uygulamali olarak kendim degistirdim anakartimi, keske en basta bilseydim boyle basit bir islem oldugunu hic bulasmazdim firmaya. allah korusun asla telefonunuzu bunlara yollamayin
  • 1 ay önce gönderdiğim telefon hala anakart bekliyormuş. bir kaç kere, bir mucize eseri müşteri hizmetlerine bağlanabildim. anakart bu hafta içinde gelecek, tarafınıza dönüş yapacağız diyorlar, her kelimesi yalan.

    şu ara hiç ulaşamıyorum kendilerine keşke kendi imkanlarımla yaptırsaydım diyorum. çok daha iyi paralel ithalat firmaları var, kesinlikle bunların ürünlerini almayın.
  • garanti dahilinde bozulan telefonumu 20iş günü içerisinde yapmamış ve hala cevap vermemiş firma.
    merak etmeyin tek tek günleri saydım ve 20.günün şafağında tüketici hakem heyetine gittim.
    sonuçları da buraya yazacağım.
  • bende cumartesi bir adet galaxy alpha gönderdim. garantisinin bitmesine 2 ay kala şarj olmamaya başladı telefon, bakalım bizi nasıl bir macera bekliyor.
  • 30dk bekleme süresi sonunda teknik servisine erişebildiğim paralel ithalat şirketi.
    anakart problemli, kliksa üzerinden aldığım lg g3 telefonum 1 ay/20 iş gününü aşkın süredir ellerinde.
    bu durumu kendilerine ilettiğimde, sanayi ve ticaret bakanlığının, garanti belgesi uygulama esaslarına uymadıklarını telefonda, "bekleyeceksiniz yapacak başka bir şeyimiz yok" diyerek açıkça beyan ettiler.
    neticede bu lg'nin üretiminden kaynaklanan uluslararası bir geri çağırma/tamir operasyonu olduğu için lg türkiye'yi de aradım; lg türkiye başınızın çaresine bakın diyor.
    telefonu hediye olarak alıp, kutusuyla direkt teslim ettiğim için açıkçası lg türkiye garantisi olup/olmadığına bakamamıştım; fiyatı da uygun değildi sadece aradığım renk nedeniyle kliksa'dan satın almayı tercih etmiştim.
    bu durumda fonotel'in "anakart bekliyor" diyerek ücret talep etmeden telefonu tamir etmesi normal, 20 iş gününü hiçe sayarak kuralları çiğnemesi ise artık ülkemizde sıradan bir satıcı kurnazlığı.
    bu saatten sonra lg veya fonotel ağzıyla kuş tutsa benim için fark etmez.

    ** ücret iade talebi dilekçesi, servis formu/belgesi ve faturayla tüketici hakem heyetine havale ettim.

    ** hakem heyetinden 3,5 ay gibi bir süre sonunda lehime bir karar tutanağı yolladılar. 15 iş günü itiraz süresinden sonra kliksa'yı arayıp ücret iademi isteyeceğim, olmazsa icra yoluna başvuracağım.
  • sakın ha bulaşmayın

    azami tamir süresi 30 işgününü geçmiş ürünü yenisi ile değiştirmez
    zamanında tamir etmez.
    telefonda 1 saat bekletir.
    telefonu yüzünüze kapatır.
    pişkin pişkin tüketici hakem heyetine gidin derler. sakın fonotele bulaşmayın.
    para iadesini de çatır çatır alacağım.
hesabın var mı? giriş yap