• yapacağınız tasarımın en önemli kısmı. bir yandan feci zevkli bir yandan feci sıkıcıdır. ama unutulmamalıdır ki iyi font tasarımı vezir de eder rezil de. her yeni fontu kullanıcam diye dam üstünde saksağan moduna geçilmemelidir ama hep aynı fontlara da saplanıp kalınmamalıdır.*
  • (bkz: typography)
  • mutluluğun fontunu aramak kadar zordur.
  • esas metin yazımına geçmek için font seçim süresini uzatmamak lazım, sündürmemek lazım. sonra ders çalışmamak için yapılan anlamsız hareketler listesine top 5'ten girebilir.
  • bazı fontlar vardır ki yapan kişiler resmen cennetliktir. font seçme işinin kişinin ruhunu teslim etme noktasına gelmesine engel olurlar. örnek vermek gerekirse, bebas neue, myriad pro, lobster...
    tabi son olarak da fontların fontu, iyilerin dostu, kötülerin düşmanı oswald :)
    (bkz: bir can simidi olarak oswald)
  • font'un yanında tipografi de önemli. göze güzel görünmesi, ui/ux bir tek font'un kendisiyle olmuyor. sadece font seçmekle iş bitse ne âlâ.
  • tercih hakkı kesinlikle müşteriye bırakılmaması gereken eylem.
  • bu yıl kimsenin yapmadığı eylemdir. her yer lobster ulan!
  • eğer sektörde çalışıyorsanız font seçimini daha rahat ve hızlı hale getirebilecek bazı ipuçlarımı paylaşayım;

    -font kütüphanenizi tek tek deneyimleyerek kendiniz oluşturun.(yani oradan buradan türkçe 1000 font, amazing 2500 font pack gibi abuk subuk şeylerle boğuşmayın) eklediğiniz her fontu aklınıza yazın, tanıyın, onlara kategorilere ayırın ki aradan zaman geçince fontların arasında kaybolmayın. buna en ünlü ve kült hale gelmiş fontlardan başlayabilirsiniz. sonrasında daha ilginç, daha güzel opsiyonlar ekleyebilirsiniz kütüphanenize. yoksa işin içinden çıkmanız zor olur.

    -tasarım yaparken başarılı bulduğunuz kombinasyonları şablon halinde görsel olarak kaydedin. font seçiminden daha zor olan şeylerden biri tasarımda font kombinasyonudur. bu tecrübe ettiğiniz kombinasyonlar başka kombinasyonlar yaratabilir yada uygun başka bir tasarımda kullanabilirsiniz.

    -fontları türkçeleştirmek zorunda kalabilirsiniz, beğendiğiniz fontları boş zamanlarınızda türkçeleştirin.

    -font manager programları kullanın, bilgisayarınız için iyi birşey yapmış olursunuz.

    -dijital tasarımcılar için tavsiyem; photoshop bildiğiniz gibi font işlemlerini ağır yapıyor. bu adobe'un bir ayıbıdır bana göre. herneyse ben evde affinity photo ve affinity designer ürünleri kullanıyorum ve fiyatı uygun. bu sözkonusu programda fontlarla oynamak inanılmaz keyifli ve rahattır. dijital tasarım için birçok gereksinimi karşılıyor ve hala geliştiriliyor. size de bunu tavsiye etmek isterim.
hesabın var mı? giriş yap