• adnd'de bir buyu ce$idi.
  • adndde 2.level wizard buyusu (alteration-illusion)

    akademideki hemen hemen her büyücünün çıraklık dönemini geçtikten sonra bazen merak nedeni ile bazen ise açgözlülükden dolayı öğrendiği yada en azından bir kez denediği bir büyüdür. büyü bakır paraları geçici olarak altın paralara, parlak eşyaları ise som altın eşyala dönüştürür. alteration ve illusion öğretilerinin birlikte kullanıldığında ne denli hoş sonuçlar yaratabileceğine düşük levellı güzel örneklerden biridir.

    fools gold büyücünün her bir levelı için 10 inç küp hacminde bölgeye yapılabilir( 1 inç* 1 inç* 10inç lik ölçüler içine yaklaşık olarak 150 bakır para sığabilir).

    bu şekilde yapılmış "altın para" ları gören biri wisdom skorundan gelen bonusların da ekleneceği bir saving throw atar(save vs spell); büyüyü yapmış olan büyücünün her levelı bu saving throw'a penalty olarak eklenir. eğer sonuç başarılı ise kişi bunların gerçek olmadığını anlayabilir(büyü bilgisi olmayan biri haliyle nasıl yapıldığını anlamayacaktır ancak açıkgöz tüccarlar her zaman bu numarayı yemeyebilir). büyünün casterından daha yüksek levellı bir büyücü bu altınların ne şekilde yapıldığını kolaylıkla anlayabilir.

    yapılması 1 round süren büyünün aktif kalma süresi, casterın her levelı için 1er saattir. büyülü sözler ve hareketler dışında büyünün şekillendirilmesi için toz haline getirilmiş çeşitli mücevherler kullanılır.
  • eğer bu büyü soğuk çelikten bir objeyi altına çevirmek için kullanılmış ise, değiştirilmek istenen objeler eski normal hallerine geri dönebilir. bu ihtimal büyü sırasında kullanılan materyale göre değişir.

    bu ihtimal büyünün yapılışı sırasında 25 altın değerinde bir taş ezilmiş ve toz haline getirilmiş ise %30, eğer 50 altın değerinde kehribar bir amber taşının tozu kullanılmış ise %25, 250 altın değerinde bir topazın tozu kullanılmış ise %10 ve 500 altın değerinde bir topazın tozu kullanılmış ise de sadece %1 dir.
  • belki lock stock and two smoking barrels'in soundtrack'inden hatirlayanlarimiz da vardir bu parcayi. "down down da-down down.."
  • fifa 2005'in soundtrack'inde vardı yanılmıyorsam.
  • ilk dinledigimde spiritual beggars'ın black sabbath cover'ladıgını sandıgım sarkı..hatta sarkının adını bir turlu cıkarmayıp kafayı yemiştim, sarkının adına bakınca black sabbath'ın boyle bi sarkısı olmadıgını gorunce rahatlamıs ve spiritual baggers'a hayran kalmıstım..tesekkurler..
  • spiritual beggars'ın on fire albumunden...

    seeing is believing
    or so they say
    but who's to judge
    what's real anyway?
    i know it's fake
    so get off your high horse
    you'd rather have this dream
    than your tears and heartaches
    i'm sorry
    but i can't help you
    i'm really sorry
    but i'm busy chasing fools gold
    it's always been this way
    i gotta ride my own wave
    can't intellectualise
    there's no compromise
    i'm not like you
    i can only be me
    and that's something
    you never quite figured out
  • toşbilli büyücüler arasında dombililik olarak bilinir.
  • (bkz: fool's gold)
  • öncelikle; #14284701

    bu şarkı stone roses'ın en funk altyapılı şarkısı olmakla beraber ian brown'ın askerdeki kardeşi için yazdığı iddia edilen şarkılardandır. stone roses diyince hala ilk akla gelen şarkılardan olmakla beraber yavaş bir ritimde dans etmek için biçilmiş kaftandır.

    "down-down-down-down-da-down-down-down" diye söylenme sebebi.
hesabın var mı? giriş yap