• 2009 sezonunda ne isim alacagi merak konusu olan f1 takimi. 2005 sonuna kadar jordan f1 racing, 2006 midland f1, 2007 spyker f1 team...simdi de force india* kim satin aldiysa yaramadi.
  • 2008 sezonuna ralf schumacher ve giancarlo fisichella ile hazırlanan formula 1 takımı..
  • motorunu ferrari'nin sağlayacağı formula 1 takımı.
  • 2008 sezonunda ki pilotları;

    adrian sutil
    giancarlo fisichella
  • 5 yıl sürecek bir anlaşma ile mclaren mercedes takımından motor, hidrolik sistem, kers ve diğer bazı aksamları tedarik edecek olan takım.

    mike gascoyne ve colin kolles'i gönderdiklerini göz önüne alırsak 2009 sezonu şasisinin tasarımı konusunda ne halt edeceklerini merak ediyorum.
  • fota'nın kararlarına uymadığı gerekçesiyle fota'dan ihraç edilmiştir.
  • fisichella'nın 2009 belçika gp'de 2. olmasıyla kısa tarihindeki ilk podyum derecesini elde etmiş f1 takımı.
  • 2011 sezonunda yarıştıracağı pilotları hala açıklığa kavuşturmadılar. son yıllardaki pilot ikilisi olan adrian sutil ve vitantonio liuzzi takımda kalacaklarını açıklamalarıyla anlatmalarına rağmen, takımdan her hangi bir resmi açıklama gelmiş değil (hatta çıkan söylentilere bile cevap vermediler). takım kadrosu hakkında şu an boşta olan nico hülkenberg'in ve mercedes tarafından açıkça desteklenen paul di resta'nın (ki di resta norbert haug'un hakkında "kesinlikle yarışmalı" dediği ve takımla testlere çıkmış biridir) liuzzi'nin koltuğunu kapmak için yarıştığı söylentileri dolaşmaktaydı. hatta takımın di resta'yı liuzzi'nin koltuğuna koyup, hülkenberg'i test-yedek pilot koltuğuna koyacağı bile dillendirilmişti. bu arada hindistan kökenli takım hakkında "neden hintli pilot yarıştırmıyorsunuz?" soruları sorulmaktaydı (hatta narain karthikeyan'ın f1'e geri dönmesiyle soru tekrar gündemde). işte bu tür sorulara da takımın sahibi vijay mallya "karthikeyan'ın force india ile yarışması için doğru bir anda değiliz. daha önce de bizimle görüştü ama biz avrupalı pilotlarla yarıştık." şeklinde bir cevabı var ve cevap "bizim paraya ihtiyacımız yok. ben zaten zengin bir adamım ve takımıma yeteri kadar kaynak ayırıyorum. bizim sponsor destekli bir hintli pilota da ihtiyacımız yok. bize performanslı bir pilot lazım." halinde genişletilebilir de. sanırım ocak ortasında kimin yarışacağı kesinleşecektir, beklenti bu yönde.

    bu arada takım mühendislik ekibinde de yeni bir yapılanmaya gitmiş. şef yarış mühendisi dominic harlow'un ünvanı değişmiş ve yetkileri genişletilmiş (tasarım ve geliştirme ile de ilgilenecekmiş). lotus f1 team'e, mike gascoyne'un yanına gidecek tasarım direktörü (geçici teknik direktör) mark smith'in yerine ise andy green'i getirmişler. takımın asıl teknik direktörü james key ise 2010 sezonu ortası sauber'e geçmişti. pilot kadrosunun ve mühendislik ekibindeki değişikliklerin, takımın köklerini aldığı jordan'ın 1990'lı yılların sonundaki performansına eriştirecek mi onu da zaman gösterecek.
  • basbakanin, force turkey diye bir formula 1 takimi kurmasina ilham vermesinden cekindigim takim.
  • 2014 yılı için nico hulkenberg ve sergio perez ile anlaşmış orta sıraların demirbaşı takım. mercedes motoru ve biraz da etkili bir tasarımla sezona başlayabilirlerse bu ikiliy oldukça başarılı olabilir gibi duruyor. ayrıca perez vesilesiyle başlığa gelmişken vijay mallya'ya duyduğum saygıyı da belirtmek isterim. adam tek başına bir takımı alıp yıllardır başarılı bir şekilde yönetiyor. kendi bütçesine göre her sene gayet başarılı sonuçlar alıyor force india ve bu açıdan jordan'ın mirası güzel bir şekilde onurlandırıyor.
hesabın var mı? giriş yap