• ford'un ülkemizde tasarlayıp ürettiği, aileler için ideal bir otomobil olan, fiat doblo, opel combo, renault kangoo gibi araçlara rakip olan otomobil...
  • ford'un hafif ticari aracı transit connect'in binek versiyonu.iki farklı karoser ve motor secenegine sahip
  • transit connectin kardeşi. transit connect, daha çok ticari amaçlarla kullanıma uygun bir araç olarak üretilmesine karşın tourneo connect, hem ticari amaçlarla hem de aileyle arkadaşlarla komşularla içine 10 kişi doluşup birtakım gereksiz hafta sonları aktiviteleri düzenlemek için kullanılabilecek, çift amaçlı kullanım konsepti üzerine konuşlandırılmış bir araçtır.
  • artık ford'un reklamlarında, fiyat listelerinde göremediğimiz araç.
  • inanılmaz sağlam bir arabadır.
    1) çeşme otobanı zeytinler ayrımı civarında mazda, kia yada mitsubishi olduğunu sandığım bir arabaya arkadan vurduğu anlaşılan bir olayda öndeki panelvanın boyu kazadan öncesine nazaran yarıya inmiş iken arkadaki airbagleri pörtlemiş, içinde bulunanlar sapasağlam olan tourneo nun burun kısmında 25-35cm gibi bir ezilme gözlenmiştir. akıllara zarar-ziyan.

    2) babamın tourneosuyla bu sabah aof bütünleme sınavına yetişmeye çalışırken yapmak üzere olduğum bir u dönüşü sebebiyle yavaşlayıp hafiften sola meyletmemden yaklaşık 2-3 saniye sonra arkadan gelen beyaz bir mercedesin arka tampon-sol arka teker arası bölgeye toslaması sonucunda çarpışan arabalar gibi fırlayıp kendi etrafında 180 derece dönen tourneoda bir çizik dahi bulunamamıştır. vay anunakoyen!

    edit 3) ocak ayında eminönü sahil yolunda 2005 model bir renault clio ile yaptığım kaza(ışıkta bayan şöför sol ön çamurluğuma 50-55km/s gibi bir hızla çarptı) neticesinde benim arabamda yaklaşık 3000 lira hasar çıkarken karşı tarafın kaskosunun arabayı perte çıkartması da çok enteresan bir örnek olacaktır sanıyorum. oha ki ne oha!
    (edite gelen edit: çarpan araç sonradan anlaşıldığı üzere tam tekerlek üzerine çarptığı için benim aracımda pek bişey yokken onun simetrisi bozulmuştur. ayrıca benim de arabaya harcanan toplam para şimdilik 4800ü buldu çoktan darbeli parçalar sıfırdan değişince*)

    araba değil tank.
  • 75 ve 90 beygir olarak satılan 1,8 motora sahip olan ve bundan dolayı taksi olarak kullanılması trafikçe mümkün görülmeyen araçtır. turbo diesel common rail modelleri (90hp) binek araçlara taş çıkartır.
    delux paketli seçenegini alanlar ise konforda meydana gelen yaklaşık 6/7 birim değişiklikle sevinirler. delux paketli olan aracının fiyat farkı 2 milyar civarındadır.
  • yayla gibidir.
    bunun gibi çok az araba vardır ki direksiyon başında sıkılınca kollarınızı havaya kaldırıp dirseklerinizi bükmeden 'şampiyooon' hareketi yapabilirsiniz.. ön konsolun üstündeki dağınıklığı toplayayım derken ufak bi sırt çantası (dağınığım evet) doldurabilirsiniz.
  • arka koltuğunda seyahat etmek bir otomobile kıyasla hiç konforlu değildir makaslı olmasından dolayı.
  • bu yıl içinde lanse edilecek yeni kasasındaki değişikliklerden bazıları şöyle:
    aracın ön ızgarası iki kanallı, metalik görünümlü bir ızgarayla değiştirilmiş. sanki ön kaput biraz daha aşağıya doğru kapanıyormuş hissi veriyor karşıdan bakınca. ayrıca ön tamponun orta-üst kısmı da sanki kaputun devamıymış gibi hafif oval bir parça ayrılıyormuş havasında gövde rengine boyanmış. tamponun köşeleri de gövde rengine boyanınca sanki üç parçalı bir tamponmuş gibi duruyor. öyle de olabilir tabi.

    kullanılacak yeni motor seçeneklerinin yanında aracın içinde de bazı değişikliklere gidilmiş:
    ön konsol yenilenmiş. kapıların iç döşemesinden vites-el freni olan bölüme kadar ikinci bir renk gelmiş. ama şekil olarak değişiklik yok. orta kısım sanki biraz doblo hissi verdi bana. bunun dışında hem uzun hemde kısa şasi için arkaya üçüncü bir sıra koltuk eklenebilme opsiyonu geliyor. bu da demektir ki ileride araç kaç model olursa olsun yedek parça sıkıntısı çekmeyeceğiz.
    daha büyük ekranlı bir radyo-cd çalar standart olarak eklenmiş.(mondeolardakilerle aynı sanırım) galiba bu yenisi eski model teyp kızaklarına da uyacak cinsten. ama açık renkli direksiyonuna ve genel olarak iç döşemeye gıcık oldum beğenmedim.
  • ister binek, ister ticari, hangi amacla kullanirsaniz kullanin tatmin olacaginiz tasit.
    arka koltuk seyahati gercekten cok konforlu diil belki ama surucu icin muthis konforlu.
    bundan sonra beni anca caddy paklar.
hesabın var mı? giriş yap