• evet vardır böyle bir $ey.. artık sakal ve bıyıgın ragbet görmedigi günümüz futbolunda dönem dönem özellikle ligimizde ortaya cıkar..

    nice forvette görülür, sezona güzel bir berberde ba$lar futbolcu, imzayi atmı$tır.. alta son model bmw cekilmi$, üst ba$ düzeltilmi$tir.. artık sıra ahenkle dans eden saclara gelmi$tir bunun icin randevu verilir gazeteden spor muhabirlerine önce saca girer berber, o sıra $ampiyonluk sözü verilir, sakala gecildiginde ise sıra gol krallıgına gelir, önemsizdir takım gol atsın yeterdir..

    haftalar ilerler gol orucu iyice kendini hissettirir, ilk haftalar $anssızlık daha sonraki haftalarda ugursuzluk, en sonunda da büyü yapıldıgına gider olay. i$te burada devreye bu sakalı kesmeme girer.
    formsuz forvet sakalı yava$ca cıkmaya ba$lar, gol atılana kadar kesilmez sakal, penaltı olsun diye dua eder taraftarlar ama olmayınca olmaz i$te. es kaza bir gol atana kadar sakallar kesilmez formsuz golcü sakalı yüzü gözü kapatır.

    tanju colak gene böylesi bir dönemde gol atana kadar sakallarını kesmemi$, filhakika kankası rıdvan'ın sakalları ne kadar ahenkli ise tanju'nun sakalları bir o kadar uhu üzerine dü$en ku$ tüyü gibi durdugundan igrencten ziyade komik bir görüntü arz etmi$tir..
    hakan $ükür'de del piero modeli yaptıgı ve arabayla gol attıgı dönemlerde zaman zaman 7-8 hafta gol atamazdı, gol atana kadar da sakalları kesmemek icin inat yaptıgından robinson crusoe gibi takılmı$tır sahada. hatta bir hafta fatih terim tarafından tanınmadıgı icin ilk 11 ba$layamamı$tır maca...
  • aslında kimi zaman her zaman olan fakat ancak formsuz olduğunda göze çarpan bir "aksesuar"dır. geçenlerde volkan demirel in küpesi hakkında ahmet hoca nın fevkalade önemli değerlendirmelerini dinlerken aklıma bu gelmişti. volkan formda olsa ahmet hoca bu yorumunu dile getirebilir, küpelilerin(erkek) kulağını koparıp kulak koleksiyonuma eklemek istiyorum diyebilir miydi?. sanmıyorum.

    yine saçını boyayan bir forvetin, renkli saçları, formsuz döneminde göze çarpar. tribünlerce ve spor yorumcularınca "saçını başını bırak biraz da futbolla ilgilen" mealinde ve de denkliğinde veryansınlar dillendirilir.

    uzun, renkli saç, sakal gibi aksesuarlar yangında ilk tutuşacak malzemelerdir.
  • futbol hayatının kalanını formsuz geçirse bile tuncay sanlinin sahip olamayacagi aksesuardir.
    (bkz: on bire on bir mac yapan sakal)
  • her ne kadar golcü olmasa da türk futbolunun lpg'li şahini olarak gönlümüzde yer etmiş ümit özat'ın da yedek kaldıkça bıraktığı sakaldır. forma müjdesini alınca yumurta gibi traşını olur çıkar sonra. hatta bu hafta lig tv'ye verdiği maç sonu röportajında "forma giymediğin haftalarda sakal bırakıyorsun protesto mu bu?" diye sorulmuştur da kendisine; geçiştirmiştir özat, zira aklı az alkmaar'ı az'de yenmektedir.
  • aykut kocaman 'da sık sık rastlanan bir olguydu.
  • hasan vezir fenerbahce günlerinde golleri atip atip köse $eklinde dola$ırken, galatasaray'la beraber gol atamamaya ba$lamı$, gol atana kadar kesmeyecegim dedigi sakalları gün be gün uzayıp bir adaya dü$sem yanıma mazhar fuat özkan'ı isterim diyen kazazede kıvamına gelmi$tir..

    o zaman ne tekmelik takmak $art oldugundan ne de hakemlerin coraplar dizlere kadar cekik olacak ultimatomu vermediginden hasan bir dönem ye$il sahalarda takası ile hamsi avlamaya calı$an reisler gibi takılmı$tır. sonra denizi bereketli diye karadeniz'e transfer olmu$tur...
  • - umut bulut abi, sen niye formsuz golcü sakalı bırakmıyosun?
    - oglum daha gecen sezon attım ya ben. kavalıma çarptı da kaleci yanıldı hani?
    - anladım abi
  • birçok başarısız öğrenci finaller öncesinde bu sakalı bırakmaya başlar. tıpkı gol atmış gibi %50 başarıyı yakaladıkları zaman keserler. benim gibi tembellerin çoğu kez gandalfa dönüştüğü de gözlenmiştir.
  • su siralar van persie'de gorulen sakal cesididir. evet.
hesabın var mı? giriş yap