• 1- pistin yeri
    2- türk pilot olmaması
    3- ülke için yeni bir spor olması yetmezmiş gibi bilet fiyatlarının aşırı pahalılığı

    diye düşünmekteyim.
  • sadece ülkemiz değil, dünya genelinde formula 1 e olan ilginin son 10 yılda ciddi kan kaybettiğini söylemek yanlış olmaz. bunda en büyük pay sahibi bernie ecclestone isimli ak saçlı kart zamparadan başkası değildir. bu aç gözlü, huysuz ve megolaman bunak, bir cio ya da otoriteden ziyade formula 1 i son 15 yıldır oyuncağı gibi yönetmiş, yaz boz tahtasına çevirmiştir. her sene yaşanan kural değişiklikleri, pilot ve takım kayırmalar, adeletsiz kararlar vb. hem izleyiceleri hem de takım/pilotları illallah ettirmiştir. bir diğer sebep ise schumacher, prost, senna vb. kitleleri peşinden sürükleyen pilotların gelmemesi, yetişmeleri için gerekli ortamın bulunmaması. stratejiler, takım kararları, teknolojinin ulaştığı seviye ve az evvel sövdüğüm yıldo kılıklının aldığı kararlar işin heyecanını gün be gün azaltmakta. 90 larda, ben de dahil olmak üzere, kitleler tarafından takip edilmeye başlanan organizasyonun, son 10 yılda geldiği noktayı anlayabilmek için yarış takvimlerine ve elde edilen hasılatlara bakmak yeterli. özetle, dünya genelinde formula 1 e olan ilgi azalmakta.

    türkiye'de ise, 1-2 değil, tam 7 kere yarış düzenlenmiştir. ömrü hayatında 9-10 birinciliği bulunan, dönemin ferrari pilotu felipe massa, istanbul'da düzenlenen 7 yarışın 3 ünü her nasılsa kazanmayı başarmıştır.

    inşaa edildiği dönem itibari ile istanbul park'ın dağ başında olması, motor sporlarını takip eden insan sayısının azlığı, ulaşım sorunları ve fahiş bilet fiyatları nedeniyle organizasyona olan ilgi her geçen yıl azaldı. bu kadar laf ettim, ben bile 2005 ve 2007 yıllarında olmak üzere 2 kez gidebildim. hiç gitmeyenler için şunu söylemem mümkün, takım garajlarının karşısındaki ana tribün haricinde, yaz aylarında diğer bölümlerde bulunmak işkence.
  • izlemeye gidenlerin "hacim bana formula 1 bileti geldi bedavadan hafta sonu izlemeye gidicem" diyip hayatinda formula 1 yarisi izlememis tiplerin olmus olmasindandir..
  • pistin yanlış şehre kurulmuş olmasındandır.. o zamanlar da gündemde olan antalya seçilseydi pist için yarış biraz daha devam ederdi türkiye'de.. antalya hem konaklama ve tesis açısından, hem türkiye'de yarışın yapıldığı mevsimin turizm yoğunluğu açısından, hem de çok adam bilmez bunu, antalyalı'nın motor sporlarına ilgisi yüzünden daha mantıklı bir tercih olurdu, olmadı, nedendir bilmem.. bu işin meraklısı da zaten istanbul, ankara, izmir'den koşa koşa giderdi yarışları izlemeye..
  • bizim gibi eğitim seviyesi düşük toplumlarda fanatizm olmayan sporlar tutmaz. adam fener cimbom kavgası gibi kavga vermeyecek, uğrunda içinde çoluk çocuk olan metrobüsü ateşe vermeyecekse o spora spor demez. ne zaman ki bu spor için öfkeli bir mclaren taraftarı sokakta gördüğü bir ferrariyi ateşe verir, o gün tutar bu spor.
  • arabaların aynı yerde dönmesidir.

    biz sevmeyiz oğlum böyle şeyleri dön dolaş aynı yere gel ne anladık bu işten. boşuna masraf.
  • spor değil futbol ülkesi olmamız.
  • bilet fiyatlarının pahalı olması , aşırı eltist takılan ama dibine inildiğinde apaçi sporu olması dolayısı ile az parası olan apaçi gidemiyor. çok parası olan elit adam da ne işim var lan deyip gitmiyor.

    dünya genelinde keyfi kaçtı zaten f1 in. ama o istanbul park atıl kalmamalıydı.
  • türkiye'de f1 düzenlenmediği yıllarda birçok insan schumaher-hakinen rekabetini izlemek için sabırsızlanırdı ve o zamanlar türkiye'de düzenlense inanın full dolardı pist ama artık bu kadar güçlü bir rekabet olmadığı için izlenmiyor, nedeni birazda bu.. biz sporu spor olmasından dolayı değil rekabet olduğu için izliyoruz. bunu en güzel fener-galatasaray taraftarı açısından bakarak anlatabiliriz bu 2 takımdan biri olmasın bu takımların taraftatlarının yarısına yakını futbol izlemeyi bırakır.
hesabın var mı? giriş yap