• 2014'den itibaren başlaması planlanan, tamamen elektrikle çalışan araçların yarışacağı yeni bir seri. fia'ya bağlı bir seri olacak. merkezi ingiltere'de bulunan formula e holding tarafından yönetilecek. 2013'de test sürüşlerinin başlamasının planlandığı seride 10 araç ve 20 pilot yarışacak. brezilya seriyi sahiplenen ilk şehir oldu. barcelona, miami ve hindistan yarışları düzenlemek için başvurdu. bugun roma sokaklarında da yarışların yapılacağı açıklandı.

    eski f1 pilotu lucas di grassi formula e test pilotu olarak seçildi. pirelli lastik sağlayısı olacak. mclaren de motor, vites kutusu ve elektronik sistemlerin sağlayıcısı olacak. tüm bu ciddi isimlerden sonra serinin başarılı olacağını sanırım söylemeye gerek yok.

    web sitesi: [http://www.formulaeholdings.com/ http://www.formulaeholdings.com/]
    twitter adresi: @fiaformulae
  • 2014 eylül ayında başlayacaktır. ilk görüntüleri yayınlanmıştır:

    formula e

    bunu bari alalım da gidelim izlemeye. 7yıl boyunca mallık yapıp gitmemiş beni pişman eden hükümet bunu bari alın lan.

    gerçi motor sesi olmayan formulaya da formula mı denir?
  • mükemmel birşey olacağa benziyor. şu ana kadar 4 takım açıklandı kimi tutsam diye düşünüyorum. gerçi yeni takımlarda eklenecek ama formula 1 ayarında birşey olacağı için heyecanlandırıyor

    red bull falan bulaşmazsa çekişmeli olur.
  • bernie ecclestone bulaşmadığı sürece adil ve zevkli olacağına inandığım organizasyon.

    zaten formula 1'de seneye v6 motor kullanılacak; lastikler, pit stoplar derken sıkıcı ve zevksiz bir formula 1 izleyeceğime sky sports gibi düzgün bir yayıncı kuruluş formula e yayınlarsa, sırf inadına onu izlerim.
  • audi'nin rakipsiz kalacağı seridir. belki amerikanlar ve drayson racing zorlayabilir ama hintlilerle olacak iş değil bu. son iki takım, merak ediyoruz neler olucak
  • tek şarjla yarış mesafesini tamamlayamayan araçlarndan oluşmaktadır. bu yüzden, pilotlar yarış sırasında araç değiştirmekteler. bakınız nasıl da.
    https://www.facebook.com/…4401157281&type=2&theater
  • on takımın yer alacağı 20 araçlık yarış. ilk etap pekin'de yapılacak. sanırım şehirlerin içerisinde gerçekleşecek.

    formula 1'in fosil yakıtlı araçların gelişimine sağladığı katkıyı umarım elektrikli araçlar için sağlar.
  • formulada ki yapılan değişiklikler sonucu araçların sesleri zaten çim biçme makinasına döndükten sonra formula e de benim ve diğer formula severler gözünde oyuncak araba gibi gözüken yarış.

    motorun verdiği ses =) anlayamazsınız ;)
  • yarin ilk ayagi kosulacaktir.

    beraberinde bircok yenilik de getirecek. bunlardan en guzeli de fanboost. izleyicilerin oylariyla en fazla oy alan 3 yarismaci yaris sirasinda 5sn kullanabilecegi bir boost hakkina sahip olacak. gecici olarak motor gucunu 202hp'den 243hp'e cikarabilecekler.

    diger bir guzellik de (yillarca f1 de olmasini diledigimiz) en hizli tur zamanini yapanin 2 puan ile odullendirilmesi. yarisin sonlarina dogru monotonlasan yarisa heyecan getirecegi kesin. (vettel'i burada haric tutmakta fayda var. adam yaris muhendisinin "motoru koru zaten lidersin" dedigi bircok yarista telsiz konusmasindan hemen sonra en hizli tur zamanini yapardi. bakin 'di' kullandim. eskidendi yani :) )

    ve yine puan cesitliligini artiracak olan pole pozisyonu sahibine de 3 puan geliyor.

    ciddi bir heyecan yaratti bende. sikici olmaya baslayan f1'e yeni bir soluk getirecek gibi duruyor. tek eksigi simdilik motor sesi sanirim.

    edit: cep telefonunun azizliğine uğradım. yazı yarım yamalakken yanlışlıkla göndere basmışım. okuyanlar kimbilir neler düşünmüştür :p
hesabın var mı? giriş yap