• alıntı
    "1816 yılında, joseph niepce, bir mücevher kutusu ve bir mikroskoptan alınmış mercekle ilkel bir fotoğraf makinesi yapmayı başardı. negatif bir görüntüyü tespit etti. william talbot adındaki ingiliz, 1835 yılında, negatiften alınma ilk pozitif baskıyı yaptı"
    alıntı

    son 200 yıldır var bu makine. en ilkel şeklini de sayarsak.
  • 20 sene önce çocukluğumuzda yediğimiz karpuzlar bile kötü tarım politikalarına dayanamayıp lezzetsiz bir meyveye evrimleşti.
  • son 200 yıldır ortaya çıkan köpek cinslerini bile bilmeyen itin teorisidir.
  • üniversite yıllarımdan beri, evrimin çıkmazları ve çelişkileri üzerine kafa yoran biri olarak bu konuda duyduğum en malca iddia.
  • 300 bin yıl önce bulunan insan kafa tası düşünüldüğünde fotoğraf makinesin 200 yıllık mazisi evrimin olmadığını mı size kanıtlıyor ? tebrikler gencolar bilim bu işte.

    ayrıca kaynak :click
  • bir yaradılışçı olarak bana bile saçma gelen bir iddia. yav kardeşim adamlar evrimi gözler önünde olan bir şey olarak tanımlamıyor ki? teoriye göre bir canlının biyolojik değişikliği yüzlerce hatta binlerce yıl içinde gerçekleşiyor. ilk fotoğraf 200 yıl önce çekildi diyelim. sen 200 yılda istiyorsun ki balık karaya çıksın ya da penguenin kanatları gelişsin uçabilsin. teoriyi çürütme demiyorum, hobi olarak yine çürüt ama mantıkla gel.
  • fotoğraf makinesine gerek yok, illa fotoğraf makinesi ile kanıt aramak zaten tanrı'yı teorik olarak inkar etmek olur.
    "evrimi bana illa gözle göstereceksiniz yoksa inanmam"
    "tanrıyı bana gösteremiyorsunuz ama inanırım" perhiz/turşu

    ha, insan gibi ölmesi 60-70 yıl alan hayvanlarda değil de yaşam döngüsü daha kısa olan hayvanlarda, mesela kelebekleri falan bir araştır (anahtar kelimeler: sanayi devrimi, kelebek) gözlemlenebiliyor.

    neyse, meraktansa sıkıntı yok.
    dini inançlardan dolayı inanmak istemiyorsan artık çok geç. yakında "bizi kandırmışlar" demeye başlarsınız.
    almanya yenilince biz de yenilmiş sayıldık olayı var ya, hristiyanlar için de geçerli o. hristiyanlık evrimi kabul ettikten sonra biz de kabul etmiş sayılacağız. artık bu inanç değil sadece zaman meselesi. hangi ayetlerle nerelere bağlanacağını takip et (çamurdan yarattık : aa evrimcilerin "primordial soup" dediği baz bu... gibi).

    din zaten biraz da budur. bugünün temiz bir müslümanını al abdülhamit çağında asarlar. abdülhamit döneminden temiz bir müslümanı fatih sultan mehmet zamanına koy; taşlarlar. adam matbaa falan diyecek sonuçta... ver dedemin eline dürbünü ışınla 1200'lü yıllara "melekleri gözetliyor bu" diye katlederler... yani hülasa dinler pratikte oldukça reformiktir hiç belli etmese de.

    diyeceğim o ki artık evrimi nerelerinden reddetsek değil de, neresinden tutsak da kabul etsek yoluna gidecek tüm kitabi inançlar. yol bu, genç yaşlarda isek buna canlı şahit olacağız, her din evrimi kabul edecek.
  • çok cahilim ama fikrim var mealinde bir söylem.
    evrimi çürütüyorum diye saçma sapan şeyler söyleyenlerdeki özgüvene hastayım gerçekten. herhangi bir konuda yorum yaparken kılı kırk yararım. ama bunlar ne kadar saçma olduğuna bakmaksızın sallıyorlar. ne de olsa bilimsel düşünmeyi bilmeyen bir kitle dolu etrafta.
    evrim için beş bin yıllık bir süre devede kulak bile değildir. evrim sürekli işleyiş içinde bir mekanizmadır. değişim yüz yılda da olmaktadır bin yılda da. fakat gözle görülür değişiklikleri fark etmeye yetecek bir süre değildir bunlar. belki insan türü tamamen kaybolacak. belki dünyada canlılık yok olacak. ya da yeni koşullara uyum sağlayan canlılarla yaşam devam edecek. kim bilir. senin, benim, torunumun bunu görmeye ömrü yetmez merak etmeyin.
  • (bkz: fotoğraf makinası icat olunca allahın mucizelerinin bitmesi)
hesabın var mı? giriş yap