• akıllı telefonların insanları akılsızlaştırma hastalığı. lan fotoğraf paylaşma yokken içiniz nasıl duruyordu? siz neymişsiniz arkadaş!!

    ulan faceten, instagramdan, swarmdan yetmiyor, whatsapp grubuna atıyor adam yahu. ulan aynılarını gördük zaten başka yerlerde. "onlar yetmez whatsapptanda atıyorum burdan da beğenin" der gibi.. gözümüze soktun zaten her yerden, gel onları da götümüze sok artık yaa..

    lan 1500 fotoğraf. el insaf yahu hasta ruhlu insanlar.

    tanım: amerikan psikologlar derneği (apa) 'selfie'nin ve bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşmanın ruhsal bir bozukluk olduğunu resmi olarak duyurdu.
    amerikan psikologlar derneği (apa) chicago’daki yıllık yönetim kurulu toplantısında bu zihinsel bozukluğu ‘selfitis’ olarak adlandırdı ve kendi fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmanın obsesif kompülsif bir eğilim ve özgüven eksikliğini gidermenin bir yolu olarak tanımladı.
    apa bu bozukluğun 3 seviyesi olduğunu belirtti:

    borderline selfitis: (sınırda) kişinin kendi resmini en az günde üç kez çekmesi ama sosyal medyada paylaşmaması

    acute selfitis: (ileri düzeyde) kişinin kendi resmini günde en az üç kere çekmesi ve her birini günde 3 kere sosyal medyada paylaşması

    chronic selfitis: (kronik) kontrol edilemez bir biçimde kişinin kendi fotoğrafını gece gündüz sürekli çekmesi ve günde altı kereden fazla bu resimleri sosyal medyada paylaşması
  • bunun ciddi olarak tedavi edilmesi gereken boyutlara ulaşanı var. yeni tanık oldum, hala şoktayım.

    ergenliğini atlatalı rahat 15 sene geçmiş olması gereken bir yetişkin kişi, ilk buluşmada elime makinesini tutuşturmak suretiyle farklı yerlerde abartısız 100 adet aynı pozda fotoğraflarını çektirdi geçenlerde. beğenmeyince tekrar tekrar denettirip, şimdi bir de yakın plan, bir de bunun boydan olanı diye direktif veriyordu. üstüne acaba kombinim uygun olmadı mı diye düşünerek bagajdan botları çıkarıp ayakkabılarını değiştirerek ritüeline bu sefer telefon kamerasıyla devam etti. sıkılıp arabaya geçip uzaktan onun selfie çekmesini izlerken, bir yandan dikiz aynasından kendime kaçamak bakışlar atıp acaba çok mu çirkinim diye içimden geçiriyordum.

    sonra paylaşımlarını gördüm ki sorun bende değilmiş. adamın huyuymuş. bakın bu düpedüz manyaklık. abartılı amerikan sitcomlarındaki absürt karakterler bile yapmaz bunu. fakat böyle insanlar var. ben bu derecesini bilmiyordum. cidden hayat çok acayip.

    kadını erkeği delirmiş durumda, bak düşündükçe sinirlerim bozuluyor, sinirden gülüyorum, sonra olay kendi kendine kahkaha atma haline bürünüyor. beni de delirttiler.
  • kesinlikle hayatında problem vardır. yoksa bir insan neden sürekli ve daha çok beğeni beklesin.
hesabın var mı? giriş yap