• kendini haberin verdiği gaza kaptıran gazetecilerce hazırlanan fox tv haber kuşağı.

    "kahraman askerlerimizin yaptığı operasyon", "yardımsever mehmetçik", "hainler" tarzı sözleri o kadar çok tekrarlıyorlar ki, artık bir yerden sonra tek başına "mehmetçik" demenin yetersiz kaldığı hissi uyandırılıyor. tamam mehmetçik kahraman da, arkadaşım, haber mi veriyorsun şiir mi yazıyorsun ağıt mı yakıyorsun. üst üste tekrar tekrar tekrar...

    kendileri de heralde olayın farkına varmaya başladılar da haberler artık şu şekilde: " hainler yine çocukları kullandı", "mehmetçik yine döktürdü", vs. " yine yeni yine yine yine yeniden ... sev "

    e haberini düzgün ver, görevini yap. yapma demiyorum.. yap.. ama ne sen kendini sık "bugün nasıl sunsam haberi diye" , ne millet top patlayınca bomba patladı sanacak hale gelsin. ortalık güllük gülistanlık değil de, öyle ayan beyan savaş da yok ortada. hakkaten savaş çıksa haberlerin hararet düzeyini yükseltemeycekler. çıta şu an bile o kadar yüksek zaten.

    ha bir de sürekli dtp yi iğneleme gayreti. dtp sempatizanı değilim de, taraflı medya demek sadece akp yanlılığı da değil. tarafsızlıksa, herkese tarafsızlık. herkese aynı mesafe.
  • amerikadaki fox'un hık demiş burnundan düşmüş halidir: paso militarist, paso provokatif, paso uyduruk. faşist diyeceğim de geliyor ama türkiyedekiler o kadar teknik haberler yapamıyorlar henüz. "anahaberlerde seda sayan duygusallıgı ve salyasümük tandansı"ndan kurtulanda değişirlerse o zaman onu da dirim.
  • gösteri yunuslarının nasıl bir sistematik işkenceden geçerek eğitildiklerinden bihaber olan haber bülteni.
  • cumhuriyetçilerin sesi olan abd'deki ağa babasının türkiye şubeliğinin hakkını vermekle meşgul tv kanalının haber bülteni.

    malum abd'deki fox tv, bush'un iktidara gelmesinde, 2. kere seçilmesinde, ırak işgalini halka 'meşru müdafaa hakkı' gibi lanse edilmesinde, ne kadar gerici uygulama (kürtaj hakkı, bireysel silahlanma, idam vs.) varsa hepsinin savunulmasında başrolü oynamış, amerika'da siyasetin medya ayağını oluşturmuştu.

    bizim küçük kardeş de abisinin izinde. ya, bir televizyon kanalı muhafazakar kesime sesleniyor olabilir, izleyicisinin milli duygularını okşamayı da ihmal etmiyor olabilir hatta yanlı yayınlar da yapıyor olabilir. çok normal. ama tüm bunları yaparken toplum içinde infial yaratacak söylemleri "özellikle" kullanıp, ikiliğe, kutuplaşmaya davetiye çıkartıyorsa, "şehit" ve "leş" kavramlarının altını çizmekten, asli görevi olan "halkı bilgilendirme" işlevini yerine getiremiyorsa, meclis çatısı altında terör örgütü tandanslı haberleriyle yüzbinlerce seçmenin seçimine saygısızlık gösterip onları yok sayıyorsa, iktidar partisinin sesi olma yolunda ilerliyorsa, ajitasyonda çığır açıyorsa, objektivitenin -afedersiniz- amına koyuyorsa acilen harekete geçip "yerel müdahale"lerde bulunulmalıdır.

    misal ben; sabah kadın kuşağını izleyen annemin hatrına ilk 9'da yer alan o kanalı kumandada çift haneli bir sayıya gönderdim. artık bizim evdeki yayın hayatına stv ile ulusal kanal arasında devam etmekte!
  • arkaplanındaki bilgisayarlardan birinde ekşi sözlük açık ve kullanıcı girişi yapılmış olan haber bülteni.
  • tam şuan(11 eylül 2010 18.38)

    meyve sebze zammı hakkında ki haberlerde dedeler müziği çalmaktadır. resmen çalmaktadır? lan?1?
  • dün, mobese kameralarına yansıyan trafik kazası görüntüleri verdi özetlerde. hemen kapattım. aslında fox haber başlığında tüm kanalların ana haber bültenlerini anlatmış olacak bu yazı. haber anlayışları, birbirlerinden farklı değil çünkü.

    ne yapıyorsunuz siz? bir arabanın baaam diye çarptığı yayanın görüntülerini arka arkaya tekrarlıyorsunuz. "bakın, adam amma vurdu haaa." anlamında haber yapıyorsunuz. siz, gol pozisyonu vermiyorsunuz orada sayın haber yetkilileri.

    siz, insanın, hayatında ancak belki bir iki kez tanık olacağı , hatta belki de hiç tanık olmayacağı ve kendisinde ruhsal travma yaratacak görüntüleri sürüyorsunuz önümüze. böyle bir olay her gün olsa, her gün yapacaksınız bunu.

    ölen, yaralanan, belki de hastanede yaşam savaşı veren bir insan size tonlarca para kazandırıyor.

    izlemiyorum sizi ve diğerlerini. başka yayınlarınızı da izlemiyorum. keşke herkes bilinçli olsa da, "bu tür yayınlar yapana kadar sizi izlemiyoruz." diyerek, izlenme oranlarınızı düşürseler. gerçek habercilik bu değil. haber, bilgilendirmektir. kumanda aletinden sildim sizi. hiç açmadığım televizyonum kazara açılıverir, aman diyeyim.
  • yaptıkları her haberde magazin kasan, reyting kazanabilmek için her türlü boku yiyebilecek haber bülteni.

    biraz önce, yaşlı bir adamın bir cafe ya da restoranda, tüp patlaması sonucu belli bir süre yaşam savaşı verdikten sonra alevler arasında hayatını kaybedişinin güvenlik kamerasına nasıl yansıdığını gösterdiler dakikalarca. ve haberin amacı, orada bulunan ve panik içinde kaçışmakta olan kişilerin, protez bacak kullanan bu amcaya yardım etmeyişini yadırgayarak; ahlak dersi vermekti.

    e sizin yaptığınız bu olay, çok mu mükemmel birşey mnskim?
  • her önüne gelenin haber merkezi kurmuş gibi bir izlenim uyandıran, sözde objektif, tv kanalının bir bölümü...

    bunun birde program bölümü var... onlar daha felaket... yaptıkları şeyleri kendileri izliyorlar mı diye merak ediyorum...
hesabın var mı? giriş yap