• bir real madrid efsanesi. babalarınızla, dedelerinizle konuşun, mutlaka gento'nun ismi çıkar bir yerde karşınıza. paco derler, soyadına lopez eklerler lakin o bizim gento'muzdur.
    1933 yılında doğdu. en büyük hayali bir gün racing santander'in formasını giymekti. çocuk büyüdü, serpildi. çok hızlıydı. tekniği yerindeydi ve geleceği aydınlıktı.
    1953 yazında real madrid sathına dahil oldu. başta hızından ve tekniğinden pek yararlanılamadıysa da, güzel günler pek de gecikmeden gelmişti. ayağında topla 100 metreyi 11 saniyenin altında koşan isim, bir anlamda uçuyordu. ispanya'nın 100 metre rekorunu kırmaktansa, futbola devam etti ve bir efsane oldu.
    hector rial ile alfredo di stefanonun beyaz şimşeklere katılması ile olanlar oldu. uzun kariyeri boyunca 12 şampiyonluk ile 6 şampiyon kulüpler kupası gibi imkânsızlara imza attı. hadi ligin tek bir takım tarafından domine edildiği bir takımda oynuyorsunuz diyelim, 6 şampiyon kulüpler kupası hiç fena değil, ne düşünüyorsunuz. laga lugayı keselim, zira bu konuda tektir gento. evvelallah iki kupanın gelmesinde bayağı da rol oynamış ve golleri ile real'i kupaya taşımıştı. 30 mayıs 1957 real madrid fiorentina maçı ile 28 mayıs 1958 real madrid milan maçında takımı galibiyete taşımıştı. 36 yaşına kadar millî formayı da giyen ismin, son maçında hocası da laszlo kubala idi, belirtmeden geçmeyelim.
    bütün bu başarılarına rağmen alçakgönüllüğü ile dikkat çekti. her zaman dediği gibi, eğer real madrid'e gelmse idi, sadece bir futbolcu olacaktı, o kadar...
  • kupa 1'de en fazla final -8- oynayan futbolcu rekoruna 2007 yılında paolo maldini ortak oldu.
  • şampiyonlar ligi tarihinin en çok gol atan 20 futbolcusundan biridir. istatistiği real madrid forması ile 89 maçta 31 gol..
  • 1953-1971 arasında real madrid formasıyla 400'ün üzerinde maça çıkan efsane sol açık. ayağında topla, topsuz olaraktan daha hızlı koşabilen ender futbolculardan biri olduğu söylenir. canlı izleyememek cehennem azabı gibi olsa da kayıtlara önce şu golunu sonra da fm profilini bırakıyorum: http://i.imgur.com/ehifp.png
  • fransa'yla oynayan hazırlık maçında öyle tuhaf hareketler sonucu di stefano'ya öyle mükemmel bir orta çıkarmış ki şaştım kaldım. gerçekten büyük oyuncuymuş. kafayı öne dikmiş nereye koşuyor derken bir anda neden tüm zamanların en iyilerinden biri olarak anıldığını bir kez daha öğrendim.

    http://www.youtube.com/…atch?v=_ocs_qsfqta&t=18m40s
  • barcelona ile 25 kupa kazanan xavi hernandez'in (4 uefa şampiyonlar ligi, 2 uefa süper kupası, 2 fıfa kulüpler dünya kupası, 8 la liga, 3 ispanya kral kupası ve 6 ispanya süper kupası) ardından 23 kupa (6 uefa şampiyonlar ligi, 12 la liga, 2 ispanya kral kupası, 2 latin kupası ve 1 ıntercontinental cup) ile ispanya'nın en fazla kupa kazanan 2. futbolcusudur.
  • 6 kez şampiyon kulüpler kupasını kazanarak bu alanda bir rekor sahibidir.

    gün itibariyle 87 yaşındadır. ayrıca şu an atletico madrid forması giyen marcos llorente kendisinin yeğeninin oğludur.
  • bugün itibarıyla hayata veda etmiş real madrid efsanesi ve (alfredo di stefano'nun ölümü sonrası) onursal başkanı. ve ne tesadüftür ki di stefano'nun ardından o da 88 yaşında hayatını kaybetmiş oldu.
  • 6 kez ucl kazanmış bir real madrid efsanesi bugün hayata gözlerini yumdu.

    hasta siempre gento
hesabın var mı? giriş yap