• sırf jerry seinfeld'in ailesi "sizin ne işiniz var florida da oturun oturduğunuz yerde" türünden bi laf ettiği için taşınma kararı alan, yanındaki kadının göğüslerine dokunabilmek için arabada ani frenelr yapan ve bu hareketin copyright'ının kendisine ait olduğunu hiç bir kavgaya girmekten çekinmeyerek savunan, george costanza'nın babası, muhteşem karakter.
    george'un sevgilisinin bi bebeğinin, annesine acaip benzediği bir bölüm vardırki george ve frank beraberce çıldırır ve bizi öldürür gülmekten. ikiz kardeşini aradığı bölüm, pantolonun ütüsü bozulmasın diye kramer'la beraber donla bilardo oynadıkları bölüm, koreli sevgilisini bulduğu bölüm, daha doğrusu gözüktüğü her bölüm inanılmazdır.
    (bkz: bro) (bkz: festivus)
  • george'un * bosalltiklari odasinda mini bir bilardo salonu yapan ve orada utuleri bozulmasin die pantolonlarini cikararak bilardo oynayan asabi seinfeld karakteri
  • "the caddy " isimli bolumde patronunu george steinbrennerin (ki kendisi yankees in de patronudur) george un olum haberi vermesine
    -what the hell did you trade jay buhner for!? he hit 35 home runs, had over 100 rbis and had a rocket for an arm. you don't what the hell you're doing!
    diyerek cevap veren baba. durduk yerde aklıma geldikce guldurur beni. allah razı olsun.
  • günlerce telefonla arayıp kendisinden haber alamayınca eve gelen oğluna, gizlendiği masanın altından çıkarak "george, it is time to tell you a truth; we hate you!" diyerek biz seinfeld izleyicilerine düğüm düğüm karın kası yaptırmıştır.
  • tv rehberlerini biriktiren george costanzanın babasını inanılmaz bir şekilde uyumla canlandıran karakter.
  • estelle costanza ile evlidir.
  • korece'yi sular seller gibi bilir. george costanza'nin ezikliginde payi buyuktur. arada sirada kramer'la takilirlar. festivus tatilini icat etmistir.
  • kore müdahili, nev'i şahsına münhasır bir kişidir. aynı modelin bir diğeri için (bkz: frank barone)
  • george kendi hayvanlığını kapatmak için tavandan gelen seslerin fare olabileceğini söylediğinde "tamam, bitti, taşınıyoruz" diyecek kadar fare düşmanıdır.

    zamanında kore'de çok iyi bir aşçı iken tarihi geçmiş etle yaptığı yemek yüzünden tümeninin bir kısmı hastalanmış, bu günden sonra frank yemek yapmamaya tövbe etmiştir.

    ayrıca klasik, toplum tarafından dayatılan tatillere karşı çıktığı için festivus'u yaratmıştır. sloganı "festivus for the rest of us!"* dır.

    yine kendisi kramer'in erkekler için sütyen fikrine ortak olmuş ve bu ürünü (ki adı bro ve mansiere'dır) ilk deneyen kişi olmuştur.

    son olarak elaine ile "you want a piece of me?" diyerek kavgaya girdiği bölümde o mükemmel ifadesi yüzünden elaine'i canlandıran oyuncu dakikalarca gülmüştür, sahne çekilememiştir...
hesabın var mı? giriş yap