• angela merkel tarafından kurulan alman federal hükümetinde dışişleri bakanlığı koltuğunu joschka fischer'den devralan ve türkiye'nin ab ile müzakere sürecinde muhtemelen sık sık muhatap olacağı, 1956 doğumlu sosyal demokrat politikacı.
  • der spiegel dergisine verdigi demecte "iran'ın atom bombası imal etmesi, mısır, suudi arabistan ya da türkiye'yi silahlanmaya teşvik edecektir." diye-bile-n almanya disisleri bakani. bu demecinin washington portakallarini urkutmemesini, bush'un aniden "ehe zaten istiyordum ben turkiye'yi, bak steinmeier de dedi zaten turkiye'de nukleer silah var diye, e surdan uc bes asker gonderiveriyim gari" demesine sebep olmamasini umuyoruz.
  • kaslarini deniz baykalin kuaforunde aldirdigini ile dusundugum politikaci.

    http://www.tagesspiegel.de/…dex.asp?tour=592&bild=1
  • spd'nin 2009 seçimlerinde angela merkel'e karşı çıkaracağı başbakan adayı. steinmeier'in başbakan adaylığına seçildiği kongrede, memenetsiz suratlı franz müntefering de parti başkanlığına seçilmiştir.
  • israil'in gazze'ye yaptığı saldırılar üzerine "israil'in savunma hakkına saygı duyuyoruz" diye bir açıklama yapabilmiş almanya dışişleri bakanı. 1940'lardan kopup gelen bir pişmanlık üzerine verilmiş bir beyanat mıdır bilmiyorum da ayıp yahu. israil kime karşı savunuyor kendini. hamas'a mı? hamas'tan korumak için 270 kişinin katledilmesi mi gerekiyor? almaya da zamanında kendini savunmak için mi milyonlarca yahudiyi soykırdı? noluyo lan?

    http://www.ntvmsnbc.com/news/470509.asp
  • alman ideallerinin dünya üzerindeki gidisatini âleme takdîm eden frank walter steinmeier, "resmi temaslar"a girmek üzere bugün bagdat'a ayak basti. bu "resmi temas" tabiri, almanca yol, su, elektrik, araba, makine siparisleri alabilmek üzere elma sekeri kervanina liderlik etmek manasina geliyor.

    irak'in yeniden yapilandirilmasi yalaninin en önemli asamasini sevgili irak vatandaslarini muasir medeniyetler seviyesine yükseltmek ülküsü teskil ediyor. amerika ve yardakcilari bu ülkü dogrultusunda gece gündüz canla basla kafa patlatiyorlar, nasil olur, daha ne yapabiliriz, ne yapsak da biraz yüzleri gülse su ilkel müslümanlarin suallerine cevap ariyorlar...

    irak geri kalmis, fakir, cagdisi bir yönetim anlayisiyla yillar boyunca zengin kaynaklarini har vurup harman savurmus müslüman bir ülke, gelismis bati medeniyeti nazarinda. nihayet bundan böyle dünya medeniyetini yaratan avrupa ve amerikanin lütuflari ile biraz olsun insan gibi yasamayi ögrenecekler. ama bunu icin öncelikle trilyonlarca dolarlik altyapi yatirimlarini tamamlamasi gerekiyor. irak'a muazzam yapilar lazim, otoyollar lazim, trafik isiklari lazim, demiryollarinin bir elden gecmesi lazim, irak ordusunun bir elden gecmesi lazim ve bunun icin amerika'dan, almanya'dan ucaklar, tanklar, silahlar ve elektronik sistemler alinmasi lazim...

    iste tüm bu "insani yardim" meselelerini hâl yoluna koyarken almanya'nin bu pastadan azamî büyüklükteki dilimi kapabilmesi icin neredeyse 20 yildan fazla bir süredir ilk kez bir almanya disisleri bakani, frank walter steinmeier irak'i ziyaret ediyor. steinmeier zor durumdaki irakli meslektaslarina almanya'nin yapabileceklerini anlatacak ve bunun karsiliginda da irak'in ne kadar petrol bozdurmasi lazim gelecegini bir liste halinde yetkili makamlara yazili olarak bildirecek.

    steinmeier, ayni "resmî temaslar" niyetiyle daha henüz küresel kriz baslamak üzereyken, olimpiyat oyunlari arifesinde pekin'i de ziyaret etmisti. tabii ki irak'la cin bir degil, cin'e ne kadar otoyol yapilmasi gerektigini, ne kadar demiryolu dösenmesi gerektigini, ne kadar ucak ve ne kadar ice satin alinmasi gerektigini ve ne kadar baraj, köprü, gökdelen insâ edilmesi gerektigi ve dahi ne kadar metro, dogalgaz, su, elektrik hatti dösenmesi gerektigi düsünülürse bunlarin sadece disisleri bakani seviyesinde yikama yaglama ile saglama alinamayacagi asikâr olacaktir. iste tek basina steinmeier tüm bu "insani yardim" anlasmalarinin altindan kalkamayacagi icin birkac seneden beri almanya cumhurbaskani horst köhler ve basbakan angela merkel ve tüm hükümet taifesi cinli meslektaslariyla bir iyiler bir iyiler ki, aralarindan su sizmasina müsaade etmiyorlar. ya da cinli meslektaslari degilse bile almanlar sizmasin diye azamî cabayi gösteriyorlar...
  • sonuçlar açıklanır açıklanmaz milletin önüne çıkıp "bu sonuç acı bir yenilgidir" diye açıklama yapmış olan delikanlı ama başarısız şahıs. birilerinin örnek alması dileğiyle.
  • talihsiz lider. sosyal deokrat parti bu politikacının elinde küçüldükçe küçüldü. başarısızdır kendisi. gerhard schröder nerde bu nerde.
  • 1956 doğumlu alman sosyal demokrat politikacı. yeni kurulan cdu spd koalisyonunun dış işleri bakanı olmuştur. daha önce de 2005-2009 arasında dış işleri bakanlığı yapmış tecrübeli bir politikacıdır.

    biyografisi şöyle; http://en.wikipedia.org/…ki/frank-walter_steinmeier
  • türkiye'nin ab üyelik sürecini sürdürmesi gerektiğini belirten ve bu konuda ab'yi harekete geçmeye çağıran almanya dış işleri bakanı.

    http://www.dw.de/…turkeys-membership-bid/a-17405555
hesabın var mı? giriş yap