• (bkz: kral clovis)
    (bkz: merovenj)
    (bkz: karolenj)
  • (bkz: frenk)
  • (bkz: frank)
  • roma imparatorluğunun yıkılmasında büyük rol oynamış bir germen boyudur. o.d 4. yüzyıl sonlarından itibaren galya eyaletinin kuzeyine roma müttefiki sıfatıyla sızmaya başlar, o.d 406 tarihinden itibaren ise ise tam güçle kuzey galyayı istila ederler. o.d 6. yüzyılda güney galyadan vizigotları kovarak hakimiyetlerini pekiştirirler. bu tarihten sonra galya artık francia yani fransa olarak anılacaktır.

    (bkz: scara)
  • (bkz: pepin)
  • fransızlar, genel olarak bu arkadaşların torunlarıdır. bu kavim, cermen kavmi olduğundan mütevellit, almanlar ve fransızlar amca çocukları sayılabilir.*
  • frank ismi fırlatılabilen bir çeşit balta olan francisca isminden gelir. evet age of empires 2'de frankların özel ünitesi olan kaleden çıkan adamların balta fırlatmasının sebebi budur.

    francisca isimli balta ise gimli'nin fırlattığı baltaya benzer.
  • bir germen kavmi olarak öncelikle kuzey galya'ya yerleşirler.sonradan güney taraflarına (akutanya-marsilya)sızarak bölgede bir krallık kurmuşlardır.ilk hanedanlıkları merovenj hanedanligidir.yalniz bu hanedanlık fazla sürmemiş yerine karolenj hanedanlığı frankia yı yonetmistir.zaman geçtikçe yerlesik hayata geçip medenilesmeye başlamış ve ortaçağda charlamagne zamanında altın çağlarını yaşamışlardır.
  • bünyesinde kamavi, chattuarii, bructeri, scambri, bataviler, amsivari, usipi ve tencteri gibi halkları bulunduran, ren nehrinin güney kısmının kuzey ve doğu bölgelerinde yaşamış, sonradan batı roma'nın* zayıflaması ile bugünkü belçika ve kuzey fransa'ya sızmış (gerek savaş ile gerek anlaşmalı yerleşim izinleri ile) germen kabile topluluğunun genel adı.
  • bugün fransızların atalarıdır. barbar istilaları sırasında roma imparatorluğunun yıkılmasında büyük rol oynamış bir germen boyudur da. m.s 406 tarihinden itibaren kuzey galyayı istila ederek vizigotları o bölgeden kovmuşlardır. o tarihten sonra bölgeye yerleşen franklar ve o bölge artık francia yani fransa olarak anılır. ayrıca haçlı seferlerinde doğuda ki müslümanların haçlılara taktığı isimdir. bunun da nedeni şudur ki, 1. haçlı seferinde ordunun ve kudüsü fetih sırasında fransızların büyük katkısı olmuştur. hatta zamanın haçlı ordusunda ki fransız hakimiyeti cennetin krallığı filminde de görülebilir. godfrey ve bir çok tapınak şovalyesi fransız yani franklardır. son olarak da frankları germenlerin bir boyu olduğundan fransızlarla almanlar uzakten akraba sayılırlar
hesabın var mı? giriş yap