• arap.avi olmuş bu ,

    neyse işin detaylarına girecek olursak o kadar olaydan sonra macron'un teşekkür edeceğini sanmıyorum. bu yüzden ona göre düşünüp tartmak lazım.

    neyse gayet düşünce vs. özgürlüğü açısından ele alabilecekleri bir konuya hebele hübele diye savaş nidaları atmanın alemi yok.
  • desteklediğim eylemdir... yobaz, gerici, kafa kesici dincilere böyle böyle insan olmayı ogreteceksiniz ya da hepsini hapse atacaksınız. başka yolu yok.
  • fransız öğretmeninin öldürülmesinin, misillemesi olmayacağını mı sanıyordunuz.
  • kimse sizin dininize saygı duymak ve siz varsınız diye dininizin gereklerini yerine getirmek zorunda değil. zaten siz de mesela hinduların dinlerinin gereğini yerine getirmiyor ve hinduların dinine her sene ibadet adı altında saygısızlık ediyorsunuz.

    daha geçen hafta çeçen kökenli bir mülteci ailenin 18 yaşında çocuğu bir fransız öğretmenin kafasını kesti. sebebi ifade özgürlüğü dersinde hz. muhammed karikatürünü göstermesi. baskı gördüğü bir yerden gelen ve hayatını kurtarmak için ülkenize aldığınız kişilerin çocuğu gelip ülkenizdeki özgürlüklerinize laf etse siz de bu kadar ılımlı yaklaşmazdınız elbet.

    anlayın artık, karşılıklı anlayış ve huzur kapsamında yapmamayı tercih ediyor olabilirler ama kimse sizin dini gerekliliğinizi yerine getirmek *zorunda* değil.

    edit:

    öncelikle "gerekliliğini yerine getirmekle ne alaka?" yazanlar var. arkadaşlar siz genelde insan tasviri, özelde de hz. muhammed tasviri yasağını şinto geleneği falan mı sanıyorsunuz? bildiğiniz islam'ın (ya da islami geleneğin, kültürün, ehli sünnetin, artık ne diyorsanız) getirdiği bir yasaktır kendisi.

    ayrıca bu dergide isa karikatürü de paylaşılıyor, papanın karikatürü de yayınlanıyor, cumhurbaşkanının altından girip üstünden de çıkıyorlar. kimse (ki fransa katolik ağırlıklı bir ülke) çıkıp dava falan açmıyor. kafa kesmek, saldırmak falan zaten suç bile işlese söz konusu değil. hatta bakın görsel eşcinsel evlilik ile ilgili yayınladıkları baba, oğul ve kutsal ruh karikatürü. bu karikatürü yayınlayınca hiçbir katolik gelip dergiyi taramadı, çizerinin kafasını kesmedi. çünkü *size göre kutsal olan başkasına göre kutsal olmak zorunda değil*

    yani herkesin birbirinin *inanç özgürlüğüne* saygılı olması lazım, *inancına* değil. inançlar ya da sizin inancınız gülünç bulunabilir, güldürü öğesi haline getirilebilir, eleştirilebilir, yanlışlıkları ortaya çıkartılabilir. sizin ciddiye aldığınız şeyi herkes ciddiye almak zorunda değil. ancak siz o inandığınız şeye inandığınız için cezalandırılamazsınız.
  • fransaya katılan, bir insanla alay etmenin bile etik olmadığı halde, bir topluluğun peygamberi ile alay etmeye cesaret gösteren, değerleri ayaklar altına alan, işine geldiklerinde insan haklarından, eşitlikten bahseden, herşeyden önce alemlerin rabbinin önder kıldığı bir kulu kötü gösteren tüm şeytanları esefle kınıyorum, allahın gazabı üzerinize olsun inş...

    edit: olayı ifade özgürlügü diyen sığır, gazi mustafa kemal atatürke de yapılsaydı aynı tepkiyi vermeliyiz, kutsal saydığımız değerlerede... bu ifade özgürlügü degil hakarettir...alay ve hakaret etmenin de hiç bir kanunda ve hiç bir kitapta ne şerri ne de örfi karşılığı yoktur...toplumsal hassasiyetler söz konusudur...kusura bakma ama dünya yahut kainat senin ye, iç, sıç düzeninde gitmiyor biraz kafanı çalıştırdığında bazı değerler üzerinden gittigini göreceksin...ve bu değerlerede yeri geldiginde sahip çıkacaksın...çıkacaksın ki varoluşun bir anlamı ve bir değeri olsun...
  • dünyada şeriat da yok hilafet de yok. batı dostu araplarda laik tc de birşey yapmaz. ıslam sahipsiz. o yüzden şöyle karşılık olur böyle karşılık olur yazmaya gerek yok. fransa da zaten ezelden beri islam ve müslüman düşmanı bir ülke.
  • ülkesindeki son saldırıyı fırsat bilip milliyetçi oyları alma peşindedir, müslümanlar falan şu noktada çok umrunda değildir umrunda olsa bunu başka şekillerde eyleme dökerdi.
  • kabul edilebilir şey değildir.
    buna misilleme olarak müslümanlar geldikleri uygar ülkelerine dönerlerse macrona en büyük ceza olacaktır.
  • hayatında başka hiçbir dine saygı göstermemiş müslümanlar yine dinlerine saygı bekliyor. bekleyin amk.

    edit: olayı çocukça tepki diye niteleyenler var. adamın yönettiği ülkede bir öğretmen derste bu karikatürleri kullandı diye kafası kesilerek öldürüldü. adam o öğretmeni öldürenlerin karşısında olduğunu göstermek için kendisi de aynı karikatürleri yayınlıyor. neresini anlamadınız bunun? size göre tepki göstermek bombalı saldırı, otomatik tüfeklerle tarama ekseninde sıkışmış olabilir ama, herkes sizin kafanızda değil.
  • işin en güzel yanı da fransa'daki islamcıların beni geldiğim dağa geri yollarlar da gavurun medeniyetinden faydalanamam korkusuyla sokaklara dökülemeyecek olması.
hesabın var mı? giriş yap