• fransa'da başlatılan haşema yasağının ardından polisler plajları gezerek haşemalı kadınları dışarı çıkardı.

    fransa'da bir süre önce haşema ile denize girilmesini yasaklayan cannes, villeneuve-loubet ve korsika adası'ndaki bir belediyenin ardından leucate, oye-plage ve le touquet belediyeleri de tesettür mayosuyla denize girme yasağını uygulamaya koyacağını açıklamıştı.

    bir süre sonra italya'da da benzer yasakların uygulanması gündeme gelmiş, konu tartışmalara neden olmuştu.

    http://odatv.com/vid_video.php?id=8e6hb

    kaynak

    benim haşemalı bacılarımı plajdan attılar.....
  • (bkz: ikiyüzlü demokrasi)

    edit: ikiyuzlu demokrasi dememle hosgorulu musluman olmusum.uzgunum ait oldugum bir dini olusum yok.
    fransa dediginiz ulke kendini ileri demokrasi olarak nitelendirip bunu ab nezdinde sart kosmaktadir.oysa ki musluman ulkeler zaten yobazdir ve esitlik diye bagirmazlar.demokrasi intikam rejimi degildir hatirlatirim.
  • haşemanın dini bir figür olarak plajlara yayılması sebebiyle haklı bir neden. bir nevii misyonerlik faaliyeti, irticai bir eylem gibi algılanıyor olabilir

    türkiye'de de bir zamanlar haşemanin ne zararı var denilirken, kocaeli karamürsel'deki halka açık plajın paravanlarla haşemalılara tahsis edildiğini de unutmayalım. bu çok mu demokratikti?

    ışıd terörünü içinde hisseden bir ülkenin bu tür faaliyetleri başlamadan bitirmeye çalışması çok doğru.
  • islam dininin egemen olduğu ülkelerde: ateistler terörist ilan edilip asılırken, dinden dönen idam edilirken, kadınlar araba kullanamazken, eşcinseller katledilirken ve hatta kendi dininden olmayan kutsal kentine bile sokulmazken: avrupaya gidip orada demokrasi ve hoşgörü sevdalısı kesilen müslümanları üzmüş olaydır.

    ikiyüzlülük mü dedi birileri?

    ek: belli bir kitlede tahammülsüzlük ve baskı/şiddet/terör isteği ve yönelimi artıyorsa, hoşgörüye devam etmek mevcut düzenin ve hoşgörünün yıkılması anlamına gelir. fransa'nın şeriat ülkelerinden farkı da burada zaten. nasıl nazi sembolleri ile almanya'da gezemezseniz; terör/şiddet ve hoşgörüsüzlük ile bulanmış bir yaklaşımın simgesinin de yasaklanması kaçınılmaz olur.
  • helal olsun dediğim olay, siktirin gidin arabistana.
  • güvenlik sebebiyle yapılma ihtimali daha yüksek gibi duran uygulama, son kertede her müslüman potansiyel canlı bonbadır gibi bir izlenim yaratıldı tüm dünyanın gözünde, kızmaya hakkınız yok yani.

    edit: geçenlerde kırgızistan cumhurbaşkanının benzeri açıklamalarına denk gelmiştim keza bu canlı bomba muhabbetiyle ilgili. orada olay haşema değil mini etekti gerçi ama olsun, ana fikir aynı.
  • iran'da başörtü takmanın zorunlu olması ile aynı mantıkta değerlendirilebilecek bir durumdur.
  • cinsiyetçi bir davranış.

    fransiz feministlerin müslüman kadınları yalnız bırakmasına dair bir yazı. bakınız.
  • dini sembollerin insanları ayrıştırıcı etkisi olması nedeniyle yerinde bir karardır.
hesabın var mı? giriş yap