• olay bugunlerde gerçekleşiyormuş...

    https://www.aydinlik.com.tr/…ti-ekonomi-ocak-2018-3
  • operasyonel olarak bakılırsa thy için en uygun airbus a350 görülüyor. a380 için fazla büyük denilebilir. aynı şekilde petrol zengini olmadığımız için jumbo jet yerine bu uçakların alınması ticari açıdan olumlu.
  • bizi kıskanan almanya olduğu için alım satımında bir yanlış görmediğim durum
  • bir görüşme için ya rab ne sözleşmeler yapılıyor dedirten olay.
    malesef avrupa liderleri ile görüşmede son bir senedir işler kesat, iktidara karşı kapılar kapalı, telefonlar sessize alınmış. en son yunan başbakanı bir fırsat verelim konuşalım dedi, görüşme sonrası yapılan beyanları duyunca beyni eridi, kulakları çalışmaz oldu.
    2017 senesinde bir almanya var gidebildiği.. o da zaten bizi kıskanıyor. ben de diyorum fransa nasıl bu görüşmeye onay verdi. demek ki kapıyı açan kilidi bulmuş sayın cumhurbaşkanımız.
    fakat malesef bu sadece bir fotograf çektirmeye yarıyor, trump'tan da 10 milyar usd lik ucak aldık, gene fayda etmedi.
  • fransa'ya 20-25 gibi gitmesi lazım.
  • fransa'yla görüşmek için bile böyle bir şey yapılıyorsa durum olarak baya kötü bir haldeyiz demektir. tarihte daima çıkarlarımızın bir olduğu ve aramızın en iyi olduğu ülke fransa'ydı. ne yaptınız da fransa'yla da papaz oldunuz, en olunmayacak ülke.
  • yamulmuyorsam thy'de 777'lerin yerine gelecek, orta-uzun menzillerde kullanacakları şaheserlerin alımı için yapılan mutabakattır. hoş, reyiz, trump'ı ziyaretinde de boeing'den dreamliner'ları paket yaptırmıştı. verdikçe veriyor rabbim valla.
  • ulan hangi ülkeye gitsek bir şey kitleyip geri gönderiyorlar amına koyayım. en son götü boklu tunus'a gitti bizimki, zeytin yağı satıp gönderdiler. rusya'ya gittik geldik, s-400 kitlediler. abd'ye bir arkadaşa bakıp çıkacağım dediler, boeing'leri kitlediler. sırbistan'a selam verdik, hop tonlarca eti çakıp yallah dediler. sudan ada kitledi lan ada ada ada!! reyiz allah aşkına biraz evde otur gözünü seveyim, adisyon disko topu gibi dönmeye başladı.

    sırbistan'ın et kitleyişini ve sudan'ın ada kazığını hatırlatıkları için: `@inanmiyovum'a ve@guest22474`'e teşekkür ederim. daha kim bilir ne kazıklar soktular götümüze de haberimiz yok.

    edit: fransa'dan dönerken ayaküstü 5700 ton eti de kitlediler, haydi geçmiş olsun. ulan dünyanın yolunacak kazına döndük resmen. çad ve bangladeş aralarında kavga ediyordur bizim için, "siktir lan, reyiz ilk bana gelecek, elimde cillop gibi 12.000 ton pırasa var, götüme sokayım" diye.
  • uçakları denemeye ihtiyaçları varmış zannımca
hesabın var mı? giriş yap