• biz de 250 bin dolara ev alanlara vatandaşlık "satmaya" devam edelim bakalım. elin fransızı bizden akıllı.

    edit: 250 bin amerikan doları
  • o kadar hayransa gelsin memleketine dönsün. reisine hasret kalmasın. ne yapacak şimdi gavurların memleketinde? dünya liderimiz varken fransa'da neden ömrünü çürütsün ki?
  • o kadar erdoğan sevdalısıysan über süper güç türkiyemize bekleriz. yükselişimize destek olursunuz.
  • haber doğru mu yalan mı bilmiyorum ancak haber gerçekse doğru karar. şimdi böyle bir kişi var ise bu insanın akıl sağlığı yerinde değildir. nedeni şu; senin hayranı olduğun şahıs 17 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyor mu? evet. e sen buna rağmen başka ülkenin götünde geziyorsan rasyonel nedenle siyasal bir görüşe sahip olmayan, beyni örümceklenmiş bir yavşaksın. ee sana niye vatandaslik versinler şerefsiz evladı, sana güzellik edip, hayranı olduğun adamın ülkesinde vatandaş olma ayrıcalığını yaşatıyorlar. teşekkür etmelisin.
  • içimin yağlarını eritmiş olay.

    madem reyis hayranısın dış mihrakların ülkesinde ne işin var. burda kal davaya nefer gerek.
  • “ ekrem beye hayran olsaydı, fransa'ya sadakatinden emin olacaklarından hiç bir şüphem yok dedirten haber.

    niye böyle acaba?”

    açıklayayım yavrum sana neden böyle olduğunu. fransızlar bilinçli, sorgulayıcı, entelektüel, protesto kültürü gelişmiş, medeni, yenilikçi, ilerici, bilim kültür sanat felsefe ve edebiyat ile içli dışlı yaşayan bir toplumdur. haliyle vatandaşlık verecekleri adamın bu değerlere az da olsa saygı göstermesini, toplumlarına entegre olup daha da ileri taşıyacak olmasını beklerler. fransızlar aptal değil. onlar da senin trollük yaptığın bu mecradaki herkes kadar iyi biliyorlar ki erdoğan hayranı bir insan bu değerlere göz alabildiğine uzak iken imamoğlu ve destekçileri için ümit vardır. o yüzden benim de şahsi fikrim, imamoğlu’na güzelleme yapan bir insana vatandaşlık vermekten çekinmezler, çekinmeleri için de bir sebep yoktur. asıl absürd olan ise erdoğan hayranı bu çomarın fransa gibi modern bir ülkeden vatandaşlık istemesidir, katar, arabistan, vb dururken.

    edit: sakın düşünce ve ifade özgürlüğünden dem vurup demagoji yapmaya kalkmayın akçomarlar. ifade özgürlüğü içinde bulunduğun ülkenin anayasal rejimine ters düştüğün veya tehlike arz ettiğin yerde biter. sekülarizmin çıkış noktası ülkede seküler rejim karşıtı bir insanı hayranlıkla savunuyorsan onlar da haydi canım başka kapıya derler.
  • hayransa niye fransada yaşıyor da, zart da, zurt da. ulan herkes sanki sevdiği yerde yaşıyor veya sevmediği yerden gidebiliyor da. veya sanki herkes rasyonel davranıyor da. bu herhangi bir geçerli argüman değil. bildiyin düşünce özgürlüğü kısıtlaması. fransızsan istersen faşist lepeni destekle, değilsen devlet baba karar verir kimi destekleyeceğine.
  • adamlar milliyetçi boşa kızmaya gerek yok
  • zeki vatandaş arayan fransa'nın doğru uygulamasıdır. mesela bizde vatandaşın geri zekalısı makbul ki yönetilmesi kolay olsun.
hesabın var mı? giriş yap