• almanya'da bir enstitü.. bu abiler mpeg layer3'ü bulmuşlardır..
    şu an daha iyisini yazmaya çalışmaktadırlar..
  • mp3 formatini yaratan enstitututututu
  • daha iyisini de bulmu$lardır (bkz: mp3pro) ama mp3'ün yakaladığı popülerliği bir türlü tutturamamı$lardır..
  • fraunhofer innovation clusters oluşturmak hedefi ile r&d networlerini destekleyen, 56 enstitü ve 12500 çalışandan oluşan avrupanın en büyük r&d destekleyicisi. bu güne kadar 3 adet innovation cluster kurmuş (• mechatronic machine systems, chemnitz • optical technologies, jena optical innovations join, jena • digital production, stuttgartve ) yenileri için çalışıyor. çalışma alanları oldukça geniş

    adaptronics
    image processing
    digital cinema
    egovernment
    energy
    grid computing
    high-performance ceramics
    information and communication technology
    life sciences
    microelectronics
    nanotechnology
    numeric simulation
    surface technology and photonics
    optical-functional surfaces
    photocatalysis
    polymer surfaces
    production
    su gibi proje üretiyorlar. çerçeve programlarında da türkiye ile ortak bir sürü projeleri var.
  • insan yuzunu hareketlerini yorumlayarak o anki duygulari tanimlayan yeni bir program yazmislardir. bu programin en yogun kullanim alani olarak televizyonlar gozukmektedir. izleyicilerin ruh hallerini yorumlayarak rating anlayisini degistirmesi muhtemeldir...
  • almanya genelinde toplam 59 enstitüsü, 12 bin 500 çalışanı, yıllık 1,2 milyar euro bütçesi olan araştırma kuruluşu.
    http://www.fraunhofer.de/
  • avrupa'nın ve dünyanın alman menşeili saygın araştırma kurumu. en fazla almanya'ya yayılmış onlarca şubesi, her şubenin farklı bir uzmanlık alanı ve hiyeraşisi vardır. değişik zümreler, araştırmaya hevesli post-doc, doktora, master öğrencisi sirkülasyonuyla projelerini bir adım öteye götürmektedirler. diğer yandan, devletin araştırma kurumu olduğu için bütçesi mükemmel değildir, o nedenle doktora öğrencisinden, master öğrencisine herkes kuruma kendini en iyi şekilde geliştirebileceğin, araştırmanın ve arkadaşlığın en iyi olduğu yer olarak bakar, bir zaman sonra da, daimler şu kadar, bosch bu kadar maaş veriyor ama siz o kadar vermiyorsunuz diyerek veda eder.

    konu bir mühendisin, bir pozitif bilimcinin uygulama yapmaya elverişliliği ise kanımca dünyadaki modellerden en iyisidir burası. fraunhofer enstitüsü ve üniversiteler arasındaki sinerji mükemmele yakındır. almanya'da, her üniversitenin hemen bir tane fraunhofer-gesellschaft'ı mevcuttur. rivayet odur ki, eğitimi her zaman belli bir standartın üstünde olan alman üniversitelerinde hemen yakınındaki fraunhofer'in alanı neyse, o bölümün popülerliği arasında doğru bir orantı vardır, kaisterslautern'de bulunan deneysel yazılım alanında çalışan fraunhofer sayesinde, tu kaiserslautern'nin yazılım mühendisliğinin ülke genelinde ilk beşte olması gibi. benzer korelasyonu max planck enstitüsü içinde kuruyoruz, yine bilgisayar alanında çalışan en büyük max planck birimlerinden biri saarland'da bulunmaktadır ve informatik alanında universitat des saarlandes, tum, rwth aachen gibi teknik üniversitelerle yarışabilir düzeydedir. bu okullarda okuyan öğrenciler, gerekli şartları sağladıkları taktirde, enstitülerde yer alarak, gerçek problemlere çözüm bulabilmekte, teorik bilgiyi pratikle harmanlayabilmektedir. tüm bunlardan dolayıdır ki, böylesine dinamik bir kurumun, mp3'ü icat etmesine, robot, otomasyon, enerji konularında ilkleri gerçekleştirmesine şaşırmamak gerekir.
  • tezini yazmak isteyen master öğrencilerine, öğrenci asistanı olarak işe aldıkları takdirde, ortalamanın üzerinde para ödemektedir.
  • burada master yapmak isteyen arkadaşlar başvuru yaparken ücret almak istiyorsanız lütfen bunu en başında hiwi olmak istiyorum diye belirtin. sonrasında çok fazla bürokratik işlem gerekiyor bir iki ay ücretsiz çalışmış oluyorsunuz. yüksek lisans için güncel ücret 13,62 €/saat. bu da ayda 40 saat çalışırsanız en azından kalacak yer paranızı ödemeniz için yeterlidir. çok büyük beklentilere girmeyin bence.

    bir de zaten almanya'da hemen hemen her yerde çalıştığınız yerde öğle yemeğine, çay, kahve vs. şeylere para veriyorsunuz. çok karlı bir iş değil yani.

    stajer olarak çalışırsanız aylık 1500 € civarında kazanırsınız.
  • artık mp3 görevini yerine getirdi diyerek emekliye ayırmışlardır: http://www.telegraph.co.uk/…ators-mp3-declare-dead/
hesabın var mı? giriş yap