• gercekten de televizyonda gosterildigi donemde ratingleri pek de iyi olmayan, fakat sonradan aynen shawshank redepmtion'da oldugu gibi (bu da sinemalarda gosterildigi donemde -1994- pek bir gi$e hasilati yapamami$ ve oscarlardan husranla ayrilmi$tir) yillar sonra hakettigi yeri bulmu$tur. bu diziyi o zaman seyretmeyen bir cok ki$i $imdi birer fanatigi olmu$ durumdalar. dizide led zeppelin'e, star wars'a, dallas'a ve daha bir cok ikona gondermeler var. en cok tutulan karakterleri ise, dizinin as kizi lindsay weir (linda cardellini - ki bence kendisinin bu dizide en sevilen ki$ilerden biri olmasinin sebebi ne freaklere, ne de geeklere ait olmasidir), yaki$ikli oglan daniel desario (james franco), kalin gozluk camlari ile geeklerin $ahi bill haverchuck (martin starr) ve tonto$ yahudi cocuk neal schweiber (samm levine). her ne kadar 18 bolum cekilip yayin hayatina son verilmesi bir cok ki$iyi uzse de, izleyicide guzel bir tat birakmi$ ve muhtemel yeni sezonlarinda ugrayacagi dejenerasyona mahal vermeden aramizdan ayrilmi$tir. kendini tekrarlamasina olanak verilmemesi ve hep guzel bir televizyon dizisi olarak hatirlanacak olmasi da sevindirici bir ogedir. bu arada bir de trivia benden; linda cardellini dizi boyunca uzerinden nerdeyse hic cikarmadigi o asker ye$ili montunu dizinin cekimleri bittikten sonra bir kenara atmami$, kendi gardrobunda muhafaza ediyormu$.
  • www.amazon.com'dan yaklasik 56 dolara (yol masrafi dahil) getirtebileceginiz 6 dvd'lik seti bulunan harika dizi. bu enfes dvd setinin tek handikapi altyazisiz olmasidir. (ingilizce altyazi bile yok yani !)
    yasamimda seyrettigim en komik, sinir bozucu ve zekice sahnelerden biri bu dizinin "tests and breasts" adli bölümündedir. bu sahnenin enfesligi dvd setinin kitapçiginda da özellikle belirtilmistir : daniel ve lindsay kopya suçlamasiyla kurul önüne çikacaklardir. lindsay herseyi itiraf etmeye meyillidir. daniel ise son derecede iç parçaliyici sözlerle ve yüz ifadesiyle lindsay'i ikna etmeye ugrasir. aglar bile... sonunda lindsay ikna olur. lakin kurulda hersey ortaya çikar. ( mr.kowchevski -nemrut matematik hocasi- daniel'e sinav sorulardan bir tanesini sorar ve daniel de kendisine verilen sayfaya sadece "led zeppelin rules!" yazar). isler kötüye gitmektedir. bu sirada daniel son derecede acinacak bir sekilde konusmaya baslar. sözcükleri, jestleri ve mimikleri az önce kurula çikmadan önce lindsay'e yaptiklarinin tipatip aynisidir ! lindsay birkaç saniye afallar ama sonunda müthis bir gülme krizine tutulur. herkes sok olmustur ! dizi biter perde kapanir.
    dizinin tekrarlanmasini isteyenlerin cnbc-e dergisini e-mail bombardimanina tutmalari tavsiye olunur (bkz: freaks and geeks geri donsun kampanyasi)
  • garip bir şekilde charles manson'ın "look at your game girl" parçasıyla eşleştirdiğim dizi...
  • bad reputation sarkisiyla baslayip beni yayinlandigi kisa sure boyunca basina baglayan hic kacirmadan izledigim uc dort diziden biri. ozleriz kendilerini hala.
  • efendim bu efsane dizinin oyuncularından 4 tanesi, busy philipps (kim kelly), samm levine (neil schweiber), john francis daley (sam weir) ve steve bannos (frank kowchevski) (linda cardellini de gelecekmiş ama acil bir durum söz konusuymuş köpekleri ile ilgili), agustos ayında ufak caplı bir re-union hesabına paul goebel'in king of tv adlı talk show'una katılmışlar. gwyneth paltrow'un götünden linda cardellini'nin köpeklerine, john daley'nin boy atmasından "2. sezon çekilse neler olacaktı" muhabbetlerine kadar birçok şeyin konuşulduğu programın mp3'ünü şu adresten indirebilirsiniz:

    http://feeds.feedburner.com/thepaulgoebelshow

    dosya yaklaşık 28 mb. program tam 1 saat sürüyor*.
  • lise konusu isleyenler arasinda, abartidan yoksun, olagan iliskilerle gecen, olabildigince sade ve bi o kadar guzel diziydi. ne yazikki, kadri kiymeti bilinmedi ve yayindan kaldirildi.

    peki neydi bu diziyi bu kadar guzel yapan.
    belki donemindeki gaydiri guppak dizilerin verdigi sikkinlik, belki muziklerinin guzel olmasi ya da gectigi donem vs

    dizinin temelinde yer alan, kaybeden karakterlerin basrolde yer almasi, dizinin en buyuk dezavantajiydi. izlerken gayet kendinmis gibi gorebiliyosun elemanlari. en azindan diger genclik dizilerine oranla daha gercekcilerdi. iste izleyene benzeyen bu karakterlerin baslarindan gecenler, herbirinin eziklikleri, buzuklukleri.. kendini yerine koyabilecegin hikayelerde bu karakterleri izlerken, ister istemez utanma * hissiyati ortaya cikinca yani dizi gercek olunca, itibar gormedi* ve yayindan kaldirildi.

    guzel muzikleri, oturakli karakterleri, enteresan hocalari, aman cok neseliyiz cosuyoruzdan alabildigine uzakligiyla fevkalbeser bir dizi olarak anilarda yerini almistir.

    bu diziye hak ettigi itibari vermeyerek yayin hayatinin sona ermesine neden olmus amerikan izleyicisine burdan sevgi ve saygilarimi gonderiyorum.
  • bunu seven bunu da sever:
    (bkz: pump up the volume)
    (bkz: http://www.imdb.com/title/tt0100436/)
  • kesinlikle mükemmel müzikleri olan bir dizi. journey, the moody blues, rush, the who, led zeppelin, yes, pink floyd, styx gibi grupların şarkılarını duymak mümkün hemen her bölümde.
  • on sekiz bölümünü de birkaç gün içinde izleyip bitirdikten sonra, keşke devamı gelseymiş diye hayıflanmama ve günler boyu alice cooper dinlememe neden olan muhteşem dizi.

    (bkz: i'm eighteen)
    (bkz: bad reputation)
  • "nick andopolis" karakterini canlandiran jason segel "how i met your mother"da marshall eriksen su sira.
hesabın var mı? giriş yap