aynı isimde "freud" başlığı da var
  • netflix önümüzdeki yıl ilk avusturya dizisini çıkaracağını açıkladı. dizide freud'un gençliği anlatılacak ilk sezonda freud psikanalizle bir seri katili yakalamaya çalışacakmış merakla bekliyoruz.
    ayrıntılar için: sözcü
    2 yıl sonra gelen edit: dizi bir freud hayranı olan şahsımı hayal kırıklığına uğratmıştır. türk yapımı cinli deccalli filmlerden farkı bana göre yoktur. sadece hayal kırıklığıdır kısacası. böylesine potasiyeli olan bir konu ancak bu kadar alakasız ve kötü olabilir.
  • oyuncu kadrosunda robert finster, ella rumpf, georg friedrich gibi isimlerin yer aldığı 23 mart 2020’de yayına girecek bir netflix dizisi. diziyle ilgili bir fragramını bugün (20 şubat 2020) yayınlamışlar. dizinin konusu şu şekildedir: “genç sigmund freud, 19. yüzyıl viyanası'nda kaybolma vakalarını ve cinayetleri çözmektedir. ancak bu sırada, bir medyumla beraber gizemli bir komploya karışır.”

    fragmanını şuradan izleyebilirsiniz: youtube
  • safımız belli olsun. freud bir şey diyorsa o %80 doğrudur. reyis öyle bir kuram kuruyor ki her itiraz eden yeni bir kuram yapmış sayılıyor. bakalım dizi nasıl olacak sahtekar akrabası anlatılacak mı, gözde öğrencisi c. g. jung ya da. bekleyip göreceğiz.
  • içinden carl jung geçiyorsa tadından yenmez.
  • 19. yüzyılda kaybolma vakaları ve cinayetleri çözmek için freud tekniklerinin kullanılmasını konu alan dizi.
    işin içine mistik durumların da gireceği bir dizi olacak gibi ve izlenesi gibi duruyor... heyecanla bekliyoruz.
  • freud'u severim. umarım anısına ihanet edilmez dizide. bekliyoruz...
  • sanırım netflixte merakla beklediğim bir dizi daha;
    geliyor gelmekte olan*
  • freud’un çalışmaları hatalarla doludur; bilimi geçtim etikten bir haber bir insanın hayatını anlatan dizi umarım yaptığı yanlışları fazla romantikleştirmeden anlatır. bu hali ile bile zor anlatıyoruz freud’u insanlara dizi de bu işi daha da zorlaştırmaz umarım.

    tanım: merakla beklediğim dizidir. freud gelmiş geçmiş en ilginç ve yaratıcı insanlardan bir tanesi. kuramları o kadar zekice tasarlanmış şeyler ki bugün bile psikologları-psikiyatrları peşinden sürükleyebilecek seviyede. kuramları birçok şeyi mantıklı bir şekilde açıklıyor. ancak sorun da tam olarak bu zaten. ne demek istediğimi (bkz: karl popper)’in bir sözü ile özetlemeye çalışayım, eminim bilimsel araştırmanın ilkelerini okumuş olanlar veya bu konuyu bilenler ne demek istediğimi anlayacaktır: “bir kuram eğer her şeyi açıklayabiliyorsa bu durum o kuramın ne kadar güçlü olduğunu değil ne kadar zayıf olduğunun bir göstergesidir”.

    psikanalizinin şerrinden popper’a sığınırım. amin.
  • freud un teorilerinin bir kısmı sosyo-psikolojik araştırmalarla, istatistiklerle çürütüldü fakat bu, freud un tarihi değiştirecek bulgularını ve nadir düşünüş şekli olan bilim adamlarından biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    yüz sene önce birisi çıkıp eşcinsellik, histeri krizleri, çocuk cinselliği, ensest tabusu ve ebeveyn ilişkilerimiz hakkında teoriler üretiyor. onlarca hakaret tehdit mektubu alıyor, yılmıyor.
    bilhassa kendi zamanının ve zamanımızın en farklı bilim insanlarındandır.
    tanım: heyecanlandıran dizidir.
    adler'ciler jung'cular salın gelsin *
hesabın var mı? giriş yap