• friday the 13th serisinin 7. filmi. bir önceki flmde gölün dibini boylayan jason, psişik güçleri olan bir kız tarafından hayata döndürülür. göl kıyısında doğum günü partisi vermek isteyen gençlerin kabusu haline gelecektir.

    --- spoiler ---

    psişik güçlere sahip kızımız aslında akıllıca bir fikir. jason'un bu fikirle hayata döndürülmesi hoşuma gitmişti. ancak filmin son yarım saatinde kızımızın güçlerini magneto gibi kullanmaya başlaması olayın bokunu çıkardı. en sonunda da babasını diriltmesi son noktaydı zaten. jason'un maskesi düştükten sonra gerçek yüzünü uzun süre görmüş olduk. gerçekten başarılı bir makyaj yapılmış.

    --- spoiler ---
  • 7. friday the 13th filmi... sayı arttıkça filmlerde bir o kadar kalitesizleşiyor...

    resmen hüsran...

    şimdilik...

    --- spoiler ---

    yıllar önce özel güçlere sahip kızın biri babasına kızıyor ve istemsiz olarak kullandığı güçleri sayesinden babasının ölümüne sebep oluyor... aradan yıllar geçiyor kız olayın etkisinde ve tedavi görüyor...tedavi sürecinin bir parçası olarak babasının öldüğü yer yani jason'ın mekanı göl kenarına annesi ve doktoruyla geliyor...

    yan komşuları da doğum günü partisi kutlamaya gelmiş gençlerden oluşuyor...

    kız psişik güçleriyle farkında olmadan jason'u diriltir ve ip kopar abi...

    jason'ın insani tepkiler verdiği filmdir ayrıca... yoruluyor, kızıyor vs vs ...

    bir de sadece palaya bağlı kalmamış her türlü alet edavat ne varsa kullanmış...

    tamam seri 4.filmden itibaren iyice boka sarıyor ama burada kopmuş iyice... ne korku ne gerilim unsuru var...

    final sahnesi ise hayal mi gerçek mi öyle yoruma açık tamamlanmış...

    --- spoiler ---
  • bu filmdeki tina shepard ve annesi okuma sıramdaki (ilk 80'lerde okumuştum) stephen king'in carrie romanında carrie ve annesi olarak gözümün önüne getireceğim oyuncular görsel
    görsel lar park-lincoln'dan gayetiyle iyi carrie white olurmuş.zamanın modası rahmetli heather o'rourke (poltergeist serisinin carol anne'i) ve jenny beck (v-ziyaretçiler dizisinin yıldız çocuğu) tiplemelerinin görsel
    görsel devamı küçük tina görsel telekinetik güçleriyle annesine şiddet uygulayan babasını kazara öldürür.evleri kristal kamp kıyısındadır.yıllar geçmiş büyümüş ve tedavisini üstlenmiş ama kendi planları olan doktor ve annesiyle ,tedavisinin bir süreci olarak göl evine geri dönerler.yanlarındaki bir evde kızlı erkekli bir grup genç cihangir'de bi ev tadında takılmaktadırlar (bkz: cihangirde bi ev) içlerinde her an sevişmeye,soyunmaya hazır taş hatunlar,bilim kurgu ineği bir yazarımız,gözlüklü ve her ona bakanı aşık zanneden bir kızımız,keş bir eleman,siyahi bir çiftimiz,bir adette tina'ya takan ve onu aşık olduğu düzgün gencimize kaptırmamak için kendi * güçlerini harekete geçiren bir cadımız vb..vardır.akılda kalması zor ve gereksiz jason'a yem olsun diye doldurulmuş "aşırı cinsel" bir kurban kalabalığı yani.tina sosyelleşme amaçlı onlara katılır "arada güçleriyle gölün dibinde zincirlenmiş mahkumumuz jason'ı diriltir." bu sırada bu eve arabayla ulaşmaya çalışan bir çift ve sadece ormanın derinliklerinde kamp yapma ihtiyacı hissetmiş alakasız bir çift daha vardır.herneyse jason gölden çıkıp kampçı çiftimizle olan randevusundan eli boş ayrılmaz ve onlardan hatıra bir pala alır.başka nereden bulduğunu anlamadığım kendine özgü ilginç aletlerde kullanıyor bu filmde görsel jaws'ın açılış sahnesine benzeyen bir öldürme bile var.finalde jason &carrie olarakda adlandıracağımız son savaş kısmı iyi.yönetmen john carl buechler bir röportajında jason takes manhattan'ı görmezden gelecek bir devam tasarladığını anlatmıştır "friday the 13th part vıı: volume 2" adını taşıyacak bu filmde tina meydana gelen ölümlerden sorumlu tutularak bir akıl hastanesinde tutuluyor olacak ve jason onu takip ederek doktorları ve hemşireleri öldürecektir.bir devam senaryosuda lar par-lincoln ve kocasından gelir.yarım kaldığını düşündükleri tina'nın sorunlu kızlar için psikolog olarak çalıştığı bir senaryo yazarlar.bir önceki jason lives'ta danışmanlardan birini oynayan kerry noonan "birthday bash" kodadlı filmin seçmelerine katılır ve tina rolünü okurken bunun bir 13. cuma-jason filmi olduğunu farkedince zaten birinde oynadığını söyleyip bırakır görsel lar park-lincoln yıllar sonra tina'ya bir hayran filmi olan "rose blood - a friday the 13th fan film" sayesinde geri dönmüş bu arada https://www.youtube.com/watch?v=kxgymkki7v0 / https://www.youtube.com/watch?v=0xyqcgqt36o
  • 2021 yılı yapımı friday the 13th filminin fanatikleri tarafından çekilmiş korku filmi. film friday the 13th'nin 7. bölümünün devamı olarak yapılmış. peki 7. bölümde ne olmuştu. küçük tina ve ailesi crystal lake"de tatil yaparken tina'nın babası annesine şiddet uygulamış, tina'da özel psişik güçleri sayesinde babasını öldürmüştü. büyüyünce yine aynı göle gelmiş ve bu sefer jason'u gölün sularında öldürmüştü.

    bu filmde o zaman tina rolünü oynayan oyuncu var. 33 yıl sonra tekrar oynamış. fakat film friday the 13th fanatiklerine hiç yakışmamış. siz hangi seride bu kadar fazla diyalog gördünüz. hele o karakterler nedir hepsi saçma sapan. tamam amatör işi olduğu için makyaj, maske ve efektlere bir şey demeyeceğim. fakat şunu gerçekten merak ediyorum. siz bu filmi çektikten sonra izleyip beğendiniz mi? çünkü bana kalırsa bir felaketti. bakın yine fanatiklerin çektiği "never hike alone" filmi tam serinin ruhunu yansıtıyordu. fakat bu hiç olmamış. kendi kendinize sohbet eşliğinde eğlenmişsiniz sadece. son olarak şunu söyleyeyim korku filmlerine askeri unsurlar hiç yakışmamaktadır.

    filmde cinsellik ve çıplaklık yok.
  • ölüden göt istemek diye bir deyiş vardır, işte bu film tam olarak bunu yapıyor.

    öldürüp öldürüp dirilttikleri jason'ı diriltmek için ne yapacağını şaşıran yapımcılar bu kez de telekinetik güçleri olan bir kız aracılığıyla diriltiyorlar jason'ı ve 6. filmle birlikte doğaüstü bir hüviyete bürünen seri, bu filmle birlikte iyice zıvanadan çıkıyor.

    jason'ın yüzünün göründüğü sahnede insanlıktan çıkmış ucubelere dönmüş uzaylılara benzediğini görüyoruz. jason'ın kendisi de seri de bu filmle birlikte ucubeleşiyor adeta. bu kadar rezil olmaya ne gerek vardı dimi!
hesabın var mı? giriş yap