• diziyi seven bunca insan arasinda nasil farkedilmedigini anlamadigim buyuk terbiyesizliktir.

    simdi dizinin basinda hepinizin bildigi uzere, rachel dugununden kacarak eski arkadasi monica'nin oldugu kafeye gelir ve monicada kendisini eve davet eder. monica rachel'in eskiden tanigi obez arkadasidir. rachel'i lise hayati boyunca tamamen kullanmis, onun popularitesinden faydalanarak kendine ufak tefek bir un salmistir. halbuki rachel olmasa eger lisenin dalga gecilen sisman kizindan bir adim oteye gecemicek, yuksek ihtimal silinip gidicektir. zaten kendisinin zayiflama donemi, rachel ile lise donemi arkadasliginin bitmesine denk gelmistir ki bu hic bir tedasuf degildir. nedeni rachel gibi baska hicbir arkadas bulamamasi, ve bu durumda tek caresinin normal kiz boyutlarina donebilmesidir. hatta bu donemde nerd abisi ross un sapik emellerine alet olmus, rachel'i abisine yamayabilmek icin surekli eve davet etmistir. halbuki kim ne yapsin senin nerd, dinazor meraklisi abini. cok sukur lise bitmis, rachel bu sapik ruhlu aileden kendini bir az olsun kurtarabilmistir. yoksa ne isi var, o guzellikle ve populerlikle bu manyak insanlarin yaninda. rachel babasinin ross nefreti de bu zamandan kalmaktadir.

    neyse rachel gelinlikle monicalarin evinde takildigi sirada , gercek arkadasin yapmasi gereken hicbir seyi monica yapmamistir. lisedeki en yakin arkadasin dugunden kacmis gelmis, insan bi oturur, bi kendisini rahatlatmaya, dugune geri donmeye ikna etmeye calisir. ama kendisi bu duruma tamamen sessiz kaldigi gibi, rachel'in ailesi ile baginin kopmasina on ayak olmustur. kizin kredi kartlarini kestirmis, bir bakima kendisine muhtac birakmistir. tek amaci ise, bosanmis abisine yeni bir av bulmaktir. zira ross'un ne kadar psikopat ruhlu biri oldugunu, eski esinin erkeklerden ilallah edip kadinlara merak sarmasindan anlayabilirsiniz.

    neyse bu kizcagizimi, hic yeri olmamasina ragmen zorla garson yapmistir bunlar. sebebi ise kizi kendi seviyelerine cekerek, asagilik kompleksine sokarak ,bir bakima ross a yamamayi basarabilmektir. yatlar katlar sahibi kiz, bir anda dandikbir kafede garson olmustur ve mecburiyetten monicalarin evinde ikamet zorunda birakilmistir. gel zaman git zaman rachel ne zaman bir erkek arkadas bulmaya calissa, hemen digerleri bir kulp bulmus , rachel'i turlu yalanlarla o kisiden uzaklastirmislardir. bunun en guzel ornegi, komsulari paolodur. kiz kendisine denk yakisikli italyan aygirini bulmustur. artik ayrilmalarinin hicbir yolu yoktur. bu durumda iclerinden en sinsi olanlardan phoebe hemen masum italyanimiza bir iftirada bulunmus ve masaj esnasinda taciz edildigini bildirmistir. gariban italyanimiz yetersiz ingilizcesinden dolayi kendisini savunamamis, ross ve cetesi tarafindan uzaklastirilmistir. peki neden insanlar ross'a bu kadar yardim ediyordu.

    monica icin her ne kadar abisi olsada kendiside ross un ne buyuk bir manyak oldugunu bilmektedir. ve aile karari geregi abisi evlenmeden kendisi evlenemeyecegi icin mecburen abisini bir an once evlendirmeye niyetlidir. ayrica rachel ile evlendigi taktirde kizcagizi bir omur boyunca kendine mahkum edicektir. onun popularitesinden faydalanarak kendine uygun bir koca adayi edinecektir. chandler desen ross un kader arkadasidir. universite yillarinda bunlar 2 ezik olarak cok cile cekmistir ve ross'un hic olmasa racheli almasi ile duzgun bir sosyal cevreye tanisik olarak, kendisine rachel'in bacilarindan birini es yapacaktir. phoebe ise tam bir issizdir. haftada 1 seans verdigi masajlari ile kahve icecek parasi yoktur. bu durumda duzenli olarak ross'tan para almaktadir ve borclarini odeyemeyeceginden dolayi tek caresi ross'a yardim etmektir. joey ise en masumlari. kendisi surekli olarak monicanin yaptigi yemeklerden yemektedir, ve ross'a yardim etmedigi taktirde artik yemek yuzu goremiyecektir.

    iste boylesine bir takim karsisinda rachel yavas yavas ross a yakinlasmaya mahkum birakilmis, psikolojisi ile oynanmistir. ve nitekim bir surede olsa birlikte olurlar. ancak bu iliski ross'un bir yolunu bulup racheli aldatmasi ile son bulur. her ne kadar 'we were on a break ' diye kurtarmaya calissada, akli basinda her insan boyle bir durum olmadiginin farkinda olucaktir. nitekim genc kizimiz ross'tan kurtulmustur ve kurtulmasi ile beraber buyuk bir kariyer yukselmesine gecmistir. bu durumda ross bos durmamis, intikam duygusu ile her turlu pislige adim atmistir. bunlarin arasinda rachel'in kiz kardesini ayartmakta vardir. ancak ne yaptiysa icindeki hirsa hakim olamamistir. ve buyuk komplosunu hazirlamistir. bu komplo ile birlikte yalandan ingilterede bir evlilik duzenlemis, bu dugune rachel'i bilerek davet etmistir. halbuki eski sevgilisini bugune kadar kim davet etmistir, tarihte ornegi var midir sevgili dostlar. ama ross pislikte siniri olmadigini burada gostermistir. dugun esnasinda emily yerine rachel diyerek, hem ingiliz genc kizimizin hayalleri ile oynamis, hem de rachelda soru isaretlerine yol acarak , kizimiza bir darbe daha vurmustur.

    bu surecte rachelin psikolojisi bozulmustur. artik stockholm sendromu icerisindedir ve ross a karsi zoraki bir his olusturmustur icerisinde. halbuki bi kendine gelse , bir ben kimim ross kim dese , hemen dogru yolu bulup, o evden ve arkadas gorunen seytanlardan kosar adim uzaklasacaktir. ancak kizimizin hayat tecrubesi ve gecmis yasami bu seytana pabucunu ters giydirebilecek insanlarla ugrasmaya yetecek kadar yoktur.

    bu surec icerisinde arkadas grubu olarak, yalandan vegas'a bir gezi organize edilmistir. bu gezinin tek bir amaci vardir o da ross ile rachel'in bir sekilde yakinlasmasini saglamaktir. vegas olmasinin sebebide gunah sehri vurgusudur. bunun gerceklesmesi adina turlu turlu oyunlar oynanmis, rachel'in yuzu boyanmis ve odada ross ile yalniz kalmasi saglanmistir. bu surecte ross adete bir nuri alco edasiyla rachel'i icirdikce icirmekte, mumkun oldukca sarhos etmeye calismaktadir. ve sapkin amacina bu sekilde ulasir. kiz baygin haldeyken, papazin eline 3 5 dolar tutusturarak, nikahi oracikta kiymislardir.

    rachel ne yaptigindan bilincsiz, new york a geri doner. durumu ogrendiginde ise is isten coktan gecmistir. zavalli rachel, dul , 2 kere bosanmis bir adamin eline dusmustur. bu durumda her ne kadar ross un elinde rachel'in uygunsuz goruntuleri oldugu ileri surulsede ben gormedigim icin bu konu hakkinda yorum yapmayi red ediyorum. rachel her ne kadar bosanmak istesede ross isi surekli yokusa surmekte, bosandik nidalariyla kizin zamanini harcamaktadir. is artik cigrindan ciktiktan sonra ve polislik olcaklari sirada ross mecburen bosanmayi gerceklestirmek zorunda kaldi. rachelin ailesinin nufuslu yerdeki tanidiklari da ross u bunu gerceklestirmeye zorunlu birakmistir.

    peki sizce ross'un tek kurbani rachel mi ? tabiki de degil. bunun diger en buyuk ornegi ise chandlerdir. bildiginiz uzere ross un kontrolcu psikopat kardesi , babasi yasinda richard ile iliski yasamaktaydi. richard kizi yasindaki bu kadinin manyakliklarina daha fazla dayanamamis ve kendisine yol vermistir. ancak monicanin babasi yasinda adamla cikmasi, ailesince ve ailesinin dostlari ile hos karsilanmamis, monica herkesin gozunde basit bir kadin konumuna dusmustur. ross namus davasinda , ya elini kana bulayacak, ya da kardesini birine yamamaya calisacaktir. bu durumda ingilterede kardesini en yakin arkadasi chandler'in odasina yollamistir. saf, azgin karakterimiz nefsine hakim olamamis ve maalesef bu lanet ailenin icine girmistir. daha sonralari ne kadar ayrilmak istesede , monica herkesin onunde kendisine evlenme teklif ederek, cocugun elini kolunu baglamis , ross tan korkan chandler mecburen kontrol manyagi monica ile evlenmek zorunda kalmistir. daha sonralari ise joey durumu var. joey rachel a yapilan bu kumpasa dur demek demistir. bunda rachel a olan hisleri vardir. surekli olarak rachel'a durumu uyardirmaya calismistir ama ross un eline joey in genclik yillarinda cektigi pornosu gecmistir. o siralarda unlu olan joey boyle bir kumpasi kaldiramayacagi icin racheldan vazgecmek zorunda kalmistir.

    ross artik yavas yavas rachel i kaybetmektedir. rachel kariyerli aranan bir kadin olmustur. artik elini sallasa ellisi, belini sallasa dillisidir. ross bir sey yapamamanin verdigi cilginlikla , saga sola saldirmaktadir. cok genc kizlari bir hirs ugruna uzmekte, kalplerini kirmaktadir. bu surec esnasinda rachel'in da bosluguna geldigi masum bir gece , ross acisindan o kadar da masum degildir. ross'un artik rachel i elde etmesi icin tek bir yolu vardir. rachel'i hamile birakmak. ve bu amacina ulasmak acisindan seks esnasinda gizliden kondomunu cikaran ross, rachel'i hamile birakmistir.

    masum rachel artik sadece ve sadece ross yuzunden genc yasinda dul ve hamile bir kadindir. bu surecte rachel'in babasinda gercekten bir peygamber sabri oldugunu soylememize gerek oldugunu dusunmuyorum. zira normal bir insan su ana kadar ross u 50 kere oldurmustur. ross cocukta hak iddaa ederek rachel a beraber yasamayi teklif eder. ancak huzunlu annemiz rachel basina gelceklerden habersizdir. evde cocugunun annesi ve evladi bulunan ross icin eve surekli ickili ve sayisiz farkli kizla gelmeler sorun teskil etmemektedir. bu kizlarin arasinda joey in eski sevgiliside bulunmaktadir. zira ross artik joeyden de nefret etmektedir, rachel a olan hisslerinden dolayi. bunlari icine atan rachel daha fazla dayanamaz, ve gercek asik joey in yanina yerlesir.

    bu surecte rachel herseyden kurtulmayi amaclar. zira artik canina tak etmistir. ve hayelleri icin parise yerlesmeye karar verir. amaci herseyden uzaklasmaktir. arkadas cevresinden hicbir destek gormez hali ile. herkes kararini sorgulamakta, kendisini vaz gecirmeye calismaktadir. en son ucagi bindigi dakika bile , bu grubun cabalari devam etmektedir. hic uzerine munasebet olmamasina ragmen, phoebe new york trafigini tehlikeye atarak, ross u hava limanina yetistirir. son dakika ross, rachel a , emma nin vekaleti icin hak iddaa edicegini, ve cocugu ona bir daha gostermiyecegini soyleyince, rachel cocugu icin kariyerinden vazgecer , ve kendini hayati boyunca nefret edecegi bir adamin ellerine emanet eder.

    simdi ne yapiyorlardir bilinmez ama, turkiye sularinda 10 numara drama olucak olan hikaye amerikan lobisi ve yahudi gucu ( ross ve monica yahudi ) tarafindan karsimiza komedi olarak cikmistir. bu da ulkenin ayibi olsun. nefretimsin ross.
  • çaycı hüseyin ve şükrü arasındaki şeffaf hiyerarşi'den sonra gördüğüm en fantastik dizi teorilerinden biri. 10 yıl önce lost ile hayatımıza giren teori üretme furyasının geldiği nokta gözlerimi yaşarttı doğrusu.
  • gercek rachel aslinda kacirilip yerine gecirilen yossi kohen, bi dakka lan bu baslik degildi o...
  • sırf bu teoriye zaman ayırıp uzun uzadıya yazdığın için şükelanı verdim, yoksa ne ross'u ne rachel'i ne monica'yı ne de chandler'ı tanırım hele ki friends dizisini de izlemisliğim yoktur, emeğe saygı rep+
  • uzun zamandir okudugum en iyi dizi teorisidir. bir friends hayrani olarak bir hayli enteresan buldum.
hesabın var mı? giriş yap