• bir hughes brothers filmi. dogaustu bi yorumun mevcut olup olmadigi tam anlasilmamis ancak bi hikayenin uzerine gidilmesinden olusmustur script. esrarengiz bi adam bi hayat kadiniyla evlenir. sonucta oldurulen bu bes kadinin ayni dugunde oldugu soylenilir. film bunun uzerinden ve scotland yardin eline gecen mektuplardan birinde adres olarak from hell yazmasindan yola cikilarak gerceklestirilmistir. heather grahamda aksan eksiklii biraz rahatsiz etmistir ama genel olarak basarili bir gorsel keyiftir.
  • çizgi roman tanrısı alan moore'un şahane dizisi from hell'den uyarlanmış bu film. çizgi romanının filmden çok daha iyi olduğuna dair bahse bile girebilirim.
  • johnny depp bu filmde son dort filminde gormeye ali$tigimiz kafa bulma ile kendini kaybetmi$ bir metropolitan (scotland yard degil) mufetti$i, bir takim vision'lara sahip bir vatanda$. guzel oynuyor depp, ama gelin gorun ki bizim adama yapmacik ingiliz aksani olmami$, uyduramami$ kendisi. heather graham boyali kizil saclari ile irlandali "unfortunate woman" rolunde daha idare eder bir aksanla, cok fazla numarasi olmayan vasat bir oyunculuk icinde.

    asil filmin agir toplari aktorler kraliyet doktoru sir william gull rolunde sir ian holm (kendisi bilbo baggins rolu ile hatirlanabilir) ve metropolitan polisi cavu$u godley rolunde robbie coltrane (ozellikle cok cok ba$arili gorundu, sahnelerin cogunu depp'den caldi zannimca).

    hughes karde$ler oldukca gercege uygun ve ozgun bir ripper yorumu ile ortaya cikmi$lar, guzel bir film olmu$, kendilerini tebrik ediyorum. bu arada arabaci netley rolune dikkat, lock stock and two smoking barrels tuyosunu ben buradan vereyim, selam gondereyim guy ritchie'ye...
  • yüzüklerin efendisinden sonra, ian holm'un oyunculugunu bir kez daha takdir edilesi boyutlara tasiyan(tabii ki yalniz ian holm degil, ozelikle netley'i oynayan sahis da fevkalade bir oyunculuk sergilemis), bol bol kan gorebileceginiz yuksek gerilimli, sahane bir jack the ripper uyarlamasi.
  • bravehearttaki boyun kesme sahnesinin defalarca uygulandığı, izlerken insanın canının üzüm ve afyon çektiği film...
  • eğer daha önceki bir başlıkta belirtmiş olduğum üzere çizgi romanın filmden daha iyi olduğuna dair benimle bahse giren çıkmış olsaydı pek tabii ki o bahsi kazanacak, belki şimdi sarayda meyveli muhallebi yiyor olacaktım.

    hoş bir film olmasına rağmen baştan sona bir "havada kalmışlık" hissi ile doluydu, red herring konusunda abartılı ipuçları verilmiş, fakat bu gudik ipuçlarının hiçbiri fazla gerilim yaratamamıştı. mason törenlerini gösteren sahnelerin filme komedi unsuru olarak konulmuş olduğunu düşünüyorum.
  • 16 yaşından küçüklerin izlemesinin sakıncalı olduğu film.
hesabın var mı? giriş yap