• japonya'da fujiyoshida sehrinde yer alan, fuji daginin eteklerinde bulunan, resmi adi fuji-q highland olarak gecen, icinde efsanevi roller coasterlar bulunduran lunapark. tokyo'ya arabayla 1-1bucuk saat mesafede.

    iki cesit giris tarifesi uygulanmakta:
    - gunluk giris: 4500 yen verip giriyorsunuz, sinirsiz binme hakkiniz var
    - tek giris: giriste sabit fiyat 1250 yen, sonra alet basina para oduyorsunuz. eejanaika, dodonpa ve fujiyama'ya birer kere binerseniz parayi cikartiyorsunuz. ama zaten bu 3u neredeyse butun gununuzu aliyor.

    (bkz: eejanaika)
    (bkz: dodonpa)
    (bkz: fujiyama)
  • fujiyama rollercoaster'ından başka ziyaretçilerine sunduğu en güzel şey şahane fuji dağı manzarası olan eğlence parkı. kuyruklar çok ama çok uzun olur.
  • dünyanın en dik ve hızlı roller coaster'ını içinde barındıran eğlence parkı. tek eksisi, izanagi'nin siktir ettigi yamanashi vilayetinde yer almasıdır.
  • dünyanın en dik roller coasterı olan takabisya 90 derecelik tırmanıştan sonra, 121 derecelik düşüş öncesi, fuji dağına son kez selam verdirtir. o heyecan, düşüş sırasındaki korkuyla karıştığı zaman garip bir haz yaşatır size. fakat gittiği ülkelerde enler listesine girmiş roller coasterları deneyen bir mania olarak söylüyorum ki eejyanaika sanırım şu ana kadar beni kendimden geçiren tek alet oldu. bu arada japonca'da rollercoaster kelimesi yerine jetto coaster * kelimesi kullanılır. dünyanın en yüksek roller coasterı king ka isimli bebek olur ve kendisi six flags great adventure parkında amerika'da yaşar. sıra sana da gelecek king!
hesabın var mı? giriş yap