şükela:  tümü | bugün
  • etken maddesi itrakonazol olan antimikotik.
  • istemsizce queen'in fun it şarkısı gibi okuduğum ilaç.
  • ayak ve tırnak mantarı tedavisinde kullanılan ilaç.
    kullanmanız durumunda karaciğer enzimlerinizi kolayca bozuverir, toparlamak için bol su için, lıkır lıkır...

edit1: doktorumun yönlendirmesi ile 3 kürlük bir tedavi sürecim başladı.
    1. hafta 30'lık tablet kutuyu bitirdim, 3 hafta ara verdim. şimdi 30' luk 2. tablet kutuyu bitirmek üzereyim. ayaklarımın hisleri geri gelmeye başladı, ayak altında yer alan bazı bölgelerde his kaybım olmuş meğerse, ayak derim de değişmeye, hafiften incelmeye başladı. yine 3 hafta ara verip ilaca, tekrar son kürü alacağım. yavaş yavaş yiyeceğim sizi mantarlar, siz beni yemeden ben sizi yiyeceğim!
    bilahare gelişmeleri buradan paylaşırım.

gelişmeler:
    yaklaşık 3 ay süren ilaçlı tedavi (ara vermeler dahil) döneminden sonra tam olarak iyileşmedi, e hep ilaç kullan kullan o da bir yere kadar. kalan tedaviyi bir hayat felsefesi haline getirerek ilerliyorum alternatif tıp yöntemleri ile, şöyle ki;
    * arada bir çay ağacı yağı sürüyorum, özellikle duşlardan sonra daha iyi oluyor ama her duş sonrası zaman alıyor, arada bir yapıyorum
    * ayakları özgür bırakmak adına çorapsız ve ayakkabısızlık önemli, bol açık hava
    *arada bir sarımsak sürüyorum
    *arada bir ayaklarımı sirkeli su ile ıslatıp güneşlendiriyorum; bu çok iyi geliyor, yazın yapmak da ayrıca daha bir kolay

işte böyle ayaklarıma özenle bakmaya devam ediyorum, ufacık bir tırnak mantarı bile sizi devirmeye yetebiliyor bazen, onlar benle uğraşmadan ben onlarla uğraşıyorum.

edit: bu konuda çok soru alıyorum, bu virüs sayesinde baya bir sosyalleştim şu sözlükte :)
  • bir tür mantar ilacı. genellikle vajinal mantarı için verilse de birçok mantar sorununa iyi geliyor. başta da tırnak mantarına.

ilerlemiş tırnak mantarı sorunum vardı. 2.5 ay önce doktora gittiğimde bunu verdi. etkili ama aynı zamanda da bünyeyi yıpratan bir ilaç. karaciğer enzimlerinde sorun yaratacak düzeyde yıpratıyormış, gittiğim doktor kan tahlili vererek duruma göre devam edilmesi gerektiğini söyledi. doktorun bana yazdığı funit, 100 mg olan. sabah akşam kullandıktan sonra gözle görülür bariz bir iyileşme mevcut tırnaklarda. epey etkili bir ilaç anlayacağınız ama dediğim gibi kontrollü şekilde kullanılması gerekiyor. kadın-erkek farketmez, kafanıza göre almayın. doktor gözetiminde alın ki yarın birgün bir de karaciğerinizde sorun oluşmasın. yukarıdaki yazar arkadaşın da dediği gibi, kullandığınız takdirde bol bol su için. başka şekilde dengelenme şansı az benim bildiğim.
  • bu ilacı günde 1 kere olmak üzere 14 gün kullandım. son kullandığım gün ilacı aldığım vakitin üzerinden 12 saatten fazla süre geçti. o günün gecesinde iki bira içtim. saat gece 3-4 gibi inanılmaz bir şekilde alnımdan damla damla su döküldü terden. zaten suyu da az tüketmiştim o gün.

şimdi, bu ilaç ve alkol etkileşim yaparak karaciğere etki etti mi? etmedi mi? bunu bilmiyorum. ama sağ kaburgamın altında, oniki parmak bağırsağının oralarda bir ağrı hissediyorum. hemde aylardır. karaciğer fonksiyonları çalışıyor mu diye belli aralıklarla 3 kan testi yaptım. hepsinde kan değerlerim normal çıktı. sadece mchc çok az yüksek çıktı. şimdi karaciğerime hasar verip vermediğimi veya başka bir sorun oluşmuşsa bunu nasıl çözebileceğimi bilen suserler varsa yeşillendirsinler lütfen.

edit: imla.
  • funit, her bir kapsülünde etkin madde olarak 100 mg itrakonazol, buna ek olarak hidroksi propil metil selüloz, polietilen glikol, nötral mikrogranüller, titanyum dioksit, azorubin ve benzer maddeler içeren; vajina , cilt, ağız, gözler, tırnaklar ya da iç organların mantar hastalıklarını tedavi etmede kullanılan antifungal bir ilaçtır.

terfenadin, astemizol ve mizolastin gibi yaygın maddeler içeren ilaçlar ile birlikte bepridil ve nisoldipin, bunlara ek olarak sisaprid, simvastatin, lovastatin, atorvastatin, midazolam, triazolam (uyku ilaçları), pimozid, sertindol, levasetilmetadol, dihidroergotamin, ergotamin ve felodipin gibi ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır. bu, bahsedilen ilaçların yanı sıra funit, daha birçok ilaç ile olumsuz etkileşimde bulunmaktadır. bu sebepten ötürü yan etki bunlarla kısıtlı olmayıp kullanım öncesi çok ciddi araştırma yapılmalıdır.

işbu entryde belirtilen bilgiler nedeniyle hiçbir mesuliyet kabul etmiyorum. funit, kullanması çok tehlikeli bir ilaçtır ve kesinlikle doktor gözetimi ve tavsiyesi altında, eczacının tarifi üzerine kullanılmalıdır zira yan etkileri çok ağırdır.
  • patili dostlarınızın bir türlü geçmeyen mantar enfeksiyonuna adı üstünde ve en hızlı şekilde (bkz: ilaç) gibi gelen ilaç! kapsülün içinden 1/3 oranında ayrıştırarak verilmesinin yeterli geleceği söylendi vet tarafından (evet açıp o miktarda ayıracaksınız) , böbrek ve karaciğerleri yorduğundan bolca su içmeli ve bir seferde 14 günden fazla kullanılmaması tavsiye olunur , tekrar başlamak gerekiyorsa 14 gün beklenmesi gerekiyor.

edit : imla
  • deli gibi susatan, dudakları kuru kuru yapan bir mantar ilacı.
hesabın var mı? giriş yap