• kendimi savunayım derken yine atatürk'e hakaretler , atatürkçülere hakaretler.
    hayır göya atatürk kadın haklarını falan sallamıyormuş , acaba bu çomarın inandığı dinde aile ortamında falan kadın hakları ne derece önemseniyor çok merak ediyorum.
  • hakkında paragraflarca yazı yazılacak kadar derin bir konu değildir.
    zaten kendisi de öyle üzerinde uzunca düşünmeye değecek bi tip değildir.
  • bu yapacağım genellemeyi belki haksız bulabilirsiniz ancak bir yazmakta fayda var.

    diyor ki furkan:
    "bununla birlikte 2419 tane yazım var. bunların arasından 60 tanesi atatürk ile ilgili yazılar. hadi bir 30 tane de bağlantılı konular olsun 90.
    basit matematik: 90/2419= %3,7
    tüm yazdıklarımın %3,7'si atatürk ile ilgili."

    buyrunuz:
    1) gün

    1 günde 24 saat bulunuyor.

    ortalama bir insanın 8 saati uykuya harcadığını var sayarak,

    1.a) uyku dahil
    furkan'ın kendi hesabına göre, uykuyu da toplam süreye katarak hesaplarsak;
    günün 0,888 saatini atatürk için harcıyor. saniye hesabıyla 3196,8 saniye.
    yani günde yaklaşık 53 dakikasını atatürk ile ilişkilendiriyor (bu sürenin yaklaşık üçte biri, yani yaklaşık 18 dakikası uykudayken atatürk'ü düşünmekle geçiyor).

    1.b) uyku hariç
    uyku süresini gün süresinden çıkarıp hesaplarsak, günün aktif olan zamanında furkan
    2132 saniyesini atatürk'e harcıyor.
    kabaca 1 günün 35 dakikasını atatürk'e ayıran furkan, aslında bu konuya fazlaca yoğunlaşıyor olabilir.

    2) yıl
    bir yılın 365 günden oluştuğunu (artık saatleri boşverin, 365 gün 6 saat hesabına gerek yok) kabul edersek;
    furkan bir yılın yaklaşık 13,5 gününü atatürk'e ayırıyor.
    işe yeni başlayan bir işçinin ilk yılın sonunda yaklaşık 15 gün yıllık izin aldığını düşünürsek, furkan her yıl bir yıllık izin süresi kadar zamanı atatürk'e ayırıyor.

    3) ömür
    ortalama ömür beklentisi, ülkemizdeki erkekler için 75,3 yıldır.
    ref: http://www.tuik.gov.tr/hbprint.do?id=24640

    3.a) toplam yıl
    furkan'ın verdiği değerleri hesaba dahil ettiğimizde, furkan;
    ömrünün 2,7861 yılını atatürk'e ayırmaktadır.

    3.b) toplam gün

    3.b.i) artıksız kaba
    75,3 yıl = 75,3 * 365 = 27484,5 gün
    bu hesapla furkan, ömrünün 1016,9 gününü atatürk'e ayırmaktadır.

    3.b.ii) artıklı, 6 saat ilaveli
    75,3 yıl = 75,3 * 365 gün 6 saat = 27503,325 gün.
    bu hesapla furkan, ömrünün 1017,6 gününü atatürk'e ayırmaktadır.

    sonuç olarak; furkan'ın kendi verdiği oranlara bakıldığında, hayatının epeyce büyük bir kısmını atatürk'e ayırdığını söylemek mümkün. tabi ki takdir, kıymetli sözlükçülerin olacak.

    ilave;
    bu hesaplamalar; furkan'ın gün içindeki düşünce akışının, sözlükte bulunduğu ve yazdığı süredeki düşünce akışı ile benzer bir biçimde olduğu var sayımıyla yapılmıştır. bu konudaki hesapların gerçk olma zorunluluğu yoktur. burada yazılanlardan dolayı hiçbir sorumluluk kabul edilmez. satılan mal geri alınmaz. veresiye teklif eden her üçüncü kişi vurul....
  • şimdi efendim adı geçen şahsı tanımıyorum onun için üzerine alınmasın ama atatürk'e hakaret eden dinciler diyince şöyle de bir şey var:

    tarikat yurtlarında, okullarında, evlerinde şeyh, şıh, abi kucağinda gezer, badelerin tadına bakarken kulağına hep atatürk ile ilgili kötü şeyler fısıldanan zavallı dinci bebelerinin bilinçaltında travma oluşuyor. ilk başlarda canları yandığı için sonra hoşuna gittiği için travma oluyor (büyüdükleri zaman). şimdi ise bu lafları tekrar edip o günlerdeki hislerini yaşamaya çalışıyorlar ya da abileri gibi sübyancı olup oğlan peşinde koşuyorlar...
  • yasadigimiz ülkenin gündemi norvec gibi isvec gibi olur o zaman tarihi irdeleriz. cünkü ülkede hersey süt limandir, o durumda bile ülkenin kurucu lideri oldugunu unutmadan, hakarete varmadan belirli seyleri irdeleriz, hatalarini sevaplarini konusabilirz eyvallah. ama ülke yillardan beridir yangin yeri. bir tek adam diktasi ile yasamak zorundayiz, tek kas göz hareketiyle bu ülkenin secilmis basbakani, büyüksehir belediye baskanlari, il baskanlari kolotuklarindan kaldiriliyor, ekonomi hic olmadigi kadar kötü durumda, paranin degeri her gecen dakika eriyor, siyasi rant pesinde kosan iktidar tabuta omzunu dayayip poz veriyor, kameralar önünde atar yapilan devletlerden büyük alimlar yapiliyor, yanlis hesaplar sonucu yapilan köprü otoyollarin faturasi tüm halka kesiliyor, adaletli vergi sistemi olmadigindan halk agir vergi yükü altinda eziliyor, hic kimse iktidari en ufak sekilde elestiremiyor, elestirenler khk ile sorgusuz sualsiz iceri atilabiliyor, ülkenin mahrem belgeleri yabanci devletlerin elinin altina serilip degerli komutanlari iceri atilabiliyor, tüm bunlar normal karsilaniyor ki bu konu hakkinda tek satir yazmayan furkan

    yazilarinin büyük kisminda demokrasiden dem vurup aklinca laik kemalist ve seküler kesim diye ülkenin kurucu liderine ve iktidarin yanlislarina ses yükselten kesime hakarete varan seyler yazabiliyor. ülkenin sag secmeninin özetidir kendisi. görmek istedigini görmek ve kendini buna inandirmak. gecmisinde cemaatci oldugu söyleniyor, dogrudur sasirmam.
  • hocaefendisinden dinledikleri ve fesli delinin yarım yamalak çevirdiği rıza nur hatıratından okuduklarıdır.
    bir de harbiden bu kadar umurum da olmalı bu zavallı diye düşündüm okuyunca tekrar, hani güç bu kafanın elinde olmasa harbiden sorun değil bunların varlığı, her zaman vardılar ve her zaman olacaklar. normal şartlar altında da bu lafları edebilecek cesaretleri asla olmaz merak etmeyin, şu an tarihi bir kayma yaşıyoruz ve bunlarda bir şekilde güç var, aç kalması gereken adam üniversitede devletten aldığı parayla devlete laf geçiriyor gece gündüz. bakmayın bu düzlerin hükümeti devletle bir tutmasına, türkiye cumhuriyeti devletinin hükümetinin şu an islamcı olması devletin ne olduğu gerçeğini öyle kolay kolay değiştiremez.
    örnek olması babında, benim köpeklerim var evde, eğitmek için dövmek, bağırmak, çağırmak hiç yaptığım bir iş olmadı, hata yaptıklarında bir iki saat yokmuş gibi davranıyorum tuvalet eğitimi en çok üç gün sürüyor. tavır bu olmalı. bu zavallılar yetiştirilme şekillerinin kurbanları çok ta şeetmemek lazım.
  • herhangi bir şey olmayabilir, takıntı neticede. geçenlerde iş yerinde 35 yaşındaki bir eleman: "abi ben bir şey izlerken veya dinlerken ses seviyesini hep 5'in katları şeklinde ayarlıyorum, ayarlayamadığım zamanlarda kapatıyorum aleti" dedi. böyle bir şey de olabilir.
  • bence furkanın anasini sikerlerken paşamız bunun anasıni kurtarmadi diye sevmiyor olabilir... zaten furkan icinde o.cocugu diyolla...
  • reklamın iğrenci, sapığı, aşağılığı
    sapığı olmaz diyordur.
    nihayetinde atatürk karşıtlığı yurt dışında
    abd , avrupa vizesi oluyor.
    yurt içinde de çok oy yapıyor.
    burs, iş, memuriyet , makamlar yapıyor.
  • verilen görev gereğidir. siyasidir, ideolojiktir. içinde yetiştiği ve büyüdüğü ortamın sosyokültürel etkileridir. atatürk düşmanlığı ve takıntısının çok basit bir fomülü vardır bizim ülkemizde; atatürk ile sorunu olan adamın cumhuriyet ve temsil ettiği değerlerle de sorunu vardır, türk ve türk olmak, hissetmek ile ilgili sorunu vardır, ulus devlet ile sorunu vardır. bakın bunların biri, birkaçı veya hepsi atatürk düşmanlarında mevcut özelliklerdir. asla yanıltmaz.
hesabın var mı? giriş yap