• seyirlik bir filmdi. dikkatimi ceken amerikan bayrağı hiç göremedim, bu tip filmlerde olur olmaz yerden cıkardı cunku. ama bu acığını abartılı sahneleri bolca kullanarak kapatmıs sanki yonetmen.
  • savaş sahneleri dışında pek gerçekçi tarafı olmayan, son sahnedeki yarım sherman vs 300 ss kompozisyonuyla seyircisiyle adeta dalga geçen bir film olmuş.

    buralar küfürle karışık spoiler olacak;

    taş çatlasa 10 bilemedin 15 kişilik bir ss timinin, rahatlıkla halledebileceği paletini kaybetmiş sabit bir sherman'ı hangi mantıkla 300 kişiye direndirdiniz olm?

    kurşuna kafa atan ve başı kesik horoz gibi tanka saldıran ss'ler, tankın için karambole el bombası sallayıp onları askeri telef eden hispaniğe, üç tane sniper kurşunu ve iki tane el bombası yemesine rağmen bana mısın demeyen bir tank komutanı ve onlarca kekoluğa ev sahipliği yapmışlar.

    şu güzel atmosferi mahvetmişsiniz ya, o görüntü yönetmenine ayıp etmişsiniz gerçekten.

    neyse sikko hollywood'dan, ikinci dünya savaşıyla ilgili kaliteli film beklemek bizim suçumuz sanırım.

    7.6'lık puanına kanmayın, çıtır çerez olarak iyi gider ama.
  • kullanılan perspektifleri, patlamaları, kostümleri harika olan film. bunlar açısından gerçekten soğuk ve ciddi bir havası vardı.savaş atmosferi isteyenler ve derin hikayesi olmasın baymasın diyenler pişman olmaz.
    --- spoiler ---

    belki spoiler olabilir. keşke aile kavramından bahsedilmediği gibi herhangi bir şekilde aşka da yer verilmeseymiş.
    --- spoiler ---
  • filmi amerikalıların çektiği ortada iken "yaw çok amerikalıları kayırmış film yeeaa" diyen bir grup insanı görmemizi sağlamış film. ulan adam kendi çektiği filmde seni mi övecekti. adam yüzbinlerce insanını kaybettiği ve neticede kazandığı bir savaş da bunu tabi ki biraz fazla kahramanca anlatacaktır. aynı bizim kazandığımız savaşlar hakkında çektiğimiz filmler gibi.

    her şeye rağmen anlamayı bilen biri için almanlar için de bolca övgü vardır bence. nazileri ve ssleri çok yerin dibine sokmuş dersen evet bunu yapmış.

    ama genel olarak savaşı anlatan, çatışma sahnelerine pek takılmadan konuşmaları dikkatle dinlemek gereken, 30 yaşına gelmeyenler için filmi anlamanın zor olduğu transformers severler için ise çok önermeyeceğim film.

    --- spoiler ---

    ideas are peaceful, history is violent.

    --- spoiler ---

    edit: bi de entryleri okudukça şunu gördüm:

    ss taburu, panzerfaust, elit ss birliği vb. sözcükleri kullanarak bir şeyler anlatmak insanımız da büyük bir haz yaratıyor. güzel kardeşim siktir et bunları. adamlar dünyanın anasını sikmişler el birliğiyle zamanında. oynadığın bilgisayar oyunları yüzünden isimleri çok havalı ve çok güzel geliyor olabilir sana ama çok acı yaşatmışlar. ayrıca oyunlarda roketatar kullanması, adam öldürmesi çok kolay. gerçekte eminim değildir.
  • derin olmaya çabalayıp diz boyunu geçemeyen film.
  • "insanoğlu müebbet bir hapistir, demişti, hapishane şartları ağırdır ve bazen hepimiz kaçmaya ihtiyaç duyarız." (s. rüşdi-öfke)
  • şimdi beyler bu brad pitt* felan car curt, iyi kötü, yakışıklı makışıklı ama ortada bir realite var amk. bu başlık başlı başına (bkz: fritz lang)'a ve fritz lang'ın (bkz: fury)'sine hakaret. hele ekşi sözlük gibi sinema zevki türkiye ortalamasından yüksek varsaydığım* bir mecliste. en azından sulu sepkenergen belaltı komedi seviyesinde olmayan bir ortama yakışmadı. olmadı. yanılttı beni. cahildim ekşi sözlüğün rengine kandım.
  • (bkz: #54309362)
  • world of warcraft'ta warrior class'ının bir spec'idir. two hand iki silah kullanması kendisini baya bir karizma göstermektedir.
hesabın var mı? giriş yap