• 0-0'ın 1 puan olması. bence 0-0'ın karşılığı 0 puandır. bunun dışındaki tüm beraberlikler yine aynı şekilde 1 puan sayılmalı. böylece hem defansif futbol bitecek hem de yeni bir heyecan gelecektir.
  • saçma gelen bir diğer kuralda, ikili elemelerde deplasman golünün uzatmalarda da geçerli olması, misal ilk maçı evinde 2-1 alan takım, deplasmanda 2-1 mağlup olunca uzatmalarda attığı golünde deplasman golü sayılması, diğer takımın hakkının yendiğini düşünüyorum, birinin evinde 90 dakika oynanmış diğerinin 120 dakika, çözümü sanırım 90.dakikadan sonra skoru sıfırlama olur heralde, uzatmalarda en çok golü atan kazansın.
  • oyun surerken ve top oyun alani icindeyken iki oyuncunun oyun alani disindaki mucadelelerinde bir faul olmasi durumunda oyunun hakem atisiyla baslamasidir.

    (bkz: kimseler bilmez, bu bir kordugum)
  • deplasman golü kuralı futbol değil turnuva kuralıdır.yani atıyorum bunu uefa uygularken caf uygulamayabilir.buradaki 2-0 ve 3-1 örneğinde şu oluyor, iki takım da üç gol atmış ancak deplasmanda gol atmak daha zor kabul edildiği için daha değerli düşünülmüştür.mantıklı olmakla birlikte işlevselliği sorgulanmaktadır.özellikle skora yatma denilen kavram büyük ölçüde bu kuraldan kaynaklanmaktadır.

    skora yatma diye bir kural yok ama uzatmaların yeterince verilip verilmediği tartışmalıdır.ancak misal top taca çıktığında ya da köşe vuruşu olduğunda uzatma saati çalıştırılmaz.bu eksiklikler de bundan kaynaklanır genelde.ancak hakemin elinde süre geçirmeye yönelik hareketler yapan futbolculara karşı ihtar verme(sarı kart) yetkisi vardır.örneğin bir kaleci topu elinde 6 saniyeden fazla tutarsa ya da birkaç oyuncu bir taç atışını birbirine bırakmak şeklinde bir zaman geçirme metodu uygularsa hakem sarı kart gösterebilir.

    ofsayt demiş bazı arkadaşlar ama ofsayt futbolun en olmazsa olmaz kuralıdır.hatta ofsayt olmadan düzgün bir karşılaşma izlemek mümkün değildir.

    bana göre en saçma kural, santra vuruşunun ille de ileri doğru yapılması zorunluluğudur.aynı şey penaltı için de geçerli.bir de hakem atışı pek işlevsel bir yöntem değil.
  • deplasman golü saçmalığına katılıyorum ama skora yatma diye bir kural olduğunu yeni öğrendim.
  • * taç atışının elle atılması
    * oyunu soğutmak, durdurmak için ayağı kopmuşçasına sakatlık numarası yapan futbolcunun hiçbir bokunun olmadığı ortaya çıktıktan sonra bunun cezai bir karşılığının olmaması
    * sahaya saldırı amaçlı taraftar girdiğinde, kendisini & futbolcu arkadaşlarını koruma içgüdüsü ile o taraftarı tekme tokat dışarı atan futbolcunun cezalandırılması
  • endirekt serbest atış. 1994 abd dunya kupasinda yanlis hatirlamiyorsam stoickov bulgaristan adina kazanilan bir endirekt vuruşu mukemmel bir vurusla catala takmisti. abd'li seyirciler tribunde cilginlar gibi kutlamisti. ancak golün endirekt vurustan dolayi sayilmadigini ogrenince balatalari siyirmislar. zaten cok kısır skorlu bir oyunda bu da gol degilse ne anlami var diye dusunmusler.
  • oyuncu değişikliği sırasında çıkacak oyuncunun maksimum 10 saniyede sahayı terketmesi kuralı olmalı, geciktirme durumunda kırmızı kart verilmesi.
  • genellikle yeni kurallardır;

    santrayı tek topçunun yapması- ne gerek vardı yıllardır yapılan çift vuruşlu santrayı değiştirmeye amk?

    gol sevincinde formasını çıkartan topçuya sarı kart- ulan adam seviniyor ne güzel o sırada heyecanlı, mutlu, coşkulu. sportmenliğe aykırı diyenin kalbini kırarım.

    pozisyon tamamlanana kadar ofsayt bayrağının kalkmaması- ulan topçu bakıyor yan hakeme bişey yok, belki 25-30 metre depar atıyor ebesinin amına kadar koşuyor hopp ofsayt. ya o sürede bişey olsa sakatlansa adam bok yoluna gitse?

    hakeme çarpan top oyunun seyrini değiştirirse hava atışı yapılması- bu bir nebze kabul edilebilir ama futbolu güzel yapan şey zaten hatalar ve hesaba katılmayan şeyler olduğundan gereksiz buluyorum.
  • deplasmanda da kendi evinde de galibiyet halinde aynı puanı almak. deplasmanda galip gelmek 3, evinde galip gelmek 2 puan olmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap