• (bkz: eminevim)
  • sitelerinde (bkz: eminevim) ibaresi gecmiyor ama tam anlamiyla eminevim kurallariyla ayni bir yapilanma.

    boyle bir yapilanma tercih edilecekse de ilk olarak (bkz: eminevim) tercih edilmeli.
  • bu firmanin 2 reklamına denk geldim. birinde eşler memurdu, "bilmem kaç yıllık memuruz evimiz olacağını düşünmüyorduk" benzeri bi' şey söyledi; diğerinde adam, "dişcilikle ev alınabileceğini düşünmüyorduk" benzeri bi' şey söyledi.

    sanırım bu firma bizimle dalga geçiyor.
  • reklamlarını görünce merak edip baktığım, tahmin ettiğim gibi saadet zinciri çıkan uygulama.

    senin ödediğin evde ipotek oluyor, kendin borcunun tamamını ödesen bile, seni koydukları gruptaki diğer kişilerin de borcundan sorumlusun, muhtemelen bir noktada "20bin lira daha ödemezsen evine banka el koyacak" denme ihtimali yüksek.
  • (bkz: eminevim) sisteminin aynısıdır tek farkı katılım payının düşük olması ve firmanın bu sektöre yeni girdiği için agresif bir tutum izlemesidir. tarafını tuttuğu iktidarın daha bir 4 sene daha başta olduğunu gördüğümüz bu günler de çok çok hızlı gelişmelerini ,büyük konut projelerini tamamlamalarının verdiği gazla girdiği bu sektörde tercih edilebilir duruyor.

    yüzyıllar sonra gelen edit:

    öncelikle faizsiz ismi faiz değil yani. adı her ne ise banka 200 000 tl için 5 sene geri ödemeli 87 000 tl alırken bu arkadaşlar 9800 tl alıyorlar.. banka parayı çatır diye eline sayıyor sözleşme filan var tabi. bu arkadaşlar 30 ay sonra parayı veriyorlar (çekilişlisi de var gerçi önce de verebiliyorlar.) bu arkadaşların iyi yanı vadenin yarısında paranın tamamını alabiliyor olman. kira yardımı filan da diyorlar o da taksitleri önce düşürüp daha sonra evi aldıktan sonra aynı miktarda yükseltiyorlar.

    açıkcası 87 000 havaya para vermektense 10 000 tl havaya para vermek daha evla geliyor.
  • az önce reklamlarda gördüğüm ve hi araştırma gereği bile duymadığım sistem. zira en başta faizsiz diyor ya işte ordan sonra herşey belli oluyor zaten. 100 bin tl'lik eve gir şimdi, 5 yıl sonra o 100 binlik ev olsun sana 200 bin, e ne oldu şimdi ,sen faiz ödemeyeceğim diye sistemin kazığını yedin. geçmiş olsun.
  • yaptıkları işte iyiler mi, nasıllar bilemem.

    üniversiteden mezun olup iş aradığım bir dönemde "çeşitli departmanlarda değerlendirilmek üzere" eleman arıyorlardı. "nasıl yani belli değil mi iş?" diye sorduğumda görüşmede söylenecek dendi. saçmalığın daniskası olarak düşünsem de nasılsa iş arıyorum gideyim görüşeyim tecrübe olur dedim.

    gittim. içeride osmanlı tuğraları, osmanlı motifleri dolu bir odada sakallı bir eleman karşıladı. meğer satış pozisyonu içinmiş. telefonla milleti arayıp "ev ister misiniz :d" diye soruyorlar ya o iş.

    zaten ne mezunu olduğumu, hangi alanda kendimi geliştirdiğimi öğrenince eleman "harbiden bu işi mi yapacaksın :o" gibi bir şey sordu. taşşağına hee çok istiyorum dedim.

    geri dönmediler.
  • beni tam tamına 3 kez ev sahibi yapmıdbjkfkgkgk şaka şaka. bence saadet zincirine çok benziyor. hatta onun bi değişik versiyonu olabilir. bugün ekşi sözlükte 2 oldu reklamı çıkıyor.

    saadet zinciri vs .ne derseniz deyin, ponzi olarak da bilinir ve çok çeşitli versiyonları çıktı. sisteme ilk girenler kazanır. orta girenler gelir elde eder ama zincir iyice duyulduğunda bangır bangır reklam yaptığında ansızın patlar. son girenler babayı alır.
    (bkz: ponzi)
    (bkz: emlak balonu) bunu beğendi.
  • fpk adlı açılımı faizsiz peşinatsız kredisiz şeklinde reklamları çıkmaya başlayan ev aracısı kurum. reklamlar çıkmaya başlıyorsa ben bi düşünürüm.
hesabın var mı? giriş yap