• fransada auchan tipinde marketler zinciri.
  • bu seneki toplantısı melbourne dedir. ve melbourne lu antikapitalist kitle polise an itibariyle zorlu dakikalar yaşatmıştır yaşatacaktır.
  • franprix veya monoprix kapali oldugunda mecburen alisveris yapilan market.
  • ekonomisi resesyona girmiş bir dev olan abd, verdiği şaraplar sayesinde 18 ülkeyi bir kez daha uyutmayı başardı. sanırım bu durumdan en karlı çıkan suudi arabistan kralı abdullah bin abdülaziz oldu. kendisi zirvede su içtiğinden, diğer ülkeleri uyandırma vazifesi de kendisine düşmüştür.
  • dünyanın en büyük 20 emperyalist gücünü simgeleyen birlik. tek kutuplu dünyadan çok kutuplu bir emperyalist düzene doğru evrilen küresel düzende önemi, çin ve hindistan'a paralel olarak artmaktadır. gordon brown tarafından yeni bir bretton woods'un gerçekleşebileceği bir krizden çıkış platformu olarak tanıtılmaya çalışıldıysa da aslında yapabileceği pek bir şey yoktur, zira artık abd'nin tek başına karar alacak gücünün kalmadığı günümüzde 20 ülkenin en az 20 ayrı çıkarı olduğu ve bunların birbiriyle eskisinden daha uzlaşmaz bir biçimde çeliştiği bir gerçektir. varabilecekleri tek uzlaşma dünyanın her yerinde işçileri daha çok ezecek kararları geçirmek olacaktır.
    ha, bir de, 2 nisan'da londra'da toplanacak. daha şimdiden devasa protestoların olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
  • dunya ticaret orgutu'nun koseye sikismis doha muzakerelerine yeniden ivme kazandirabilecek tek uluslararasi zirve. kurenin yeni bir smoot hawley'e ihtiyaci olmadigi ortada, ama ikinci bir doha'ya olan ihtiyacin kavranmasi siyaseten ne kadar mumkundur, onu zirvede gorecegiz.
    iyimser sonuc, kuresel mal veya esya ticareti rejiminde cift vitesli bir donemece girilmesi: g-20 prensipte anlasacak, wto'nun 170 uyesine de buna "okey" deyip detaylari sekillendirmek ya da "niet" cekmek dusecek.

    zor tabi bu muzakereler. brown denilen saskin iskoc latinlerin yurdunda taban tepiyordu en son, kendi pozisyonuna yandas toplamak icin.

    bu arada bu amcalar boyle konulari tartisa dursun, afacan bebeler de sokakta zirlayacak, asagida tam listesi var, londra'da yasayaniniz varsa gitsin gorsun.

    (efinancialnews.com'dan alinmistir)
    -------------------------------------------
    anarchists
    website anarchy.net is urging followers to meet in the square mile on april 1 and “take back what’s ours”. it continues: “join thousands of disgruntled, angry, pissed off people on the streets of the financial district. as the bankers continue to cream off billions of pounds of our money let's put the call out – reclaim the money, storm the banks and send them packing”

    financial fools
    protesters are being urged to “engage in the mass mobilisation for the central demonstration in london on march 28”. according to the group’s website: “20 governments cannot decide on the future of the global financial system and economy.”

    g20 meltdown
    the group spells out its reasons for protesting next week in a statement on its website: “their tax-dodging, bonus-guzzling, pension-pinching, unregulated free market world's in meltdown and those fools think we're going to bail them out. they've gotta be joking!” the group is planning a ‘four horsemen of the apocalypse’ theme with protests at moorgate, liverpool street, london bridge and cannon street.

    fossil fools
    on april 1, the group will campaign against the use of fossil fuels over alternative energy sources, and has urged protesters to: “pull a prank that packs a punch.” it also encourages protesters to “spank a bank” by shutting down cash machines with “out of order” stickers, and provides guidance on how protesters can avoid arrest.

    climate camp
    protesting under the banner of “because nature doesn’t do bailout”, climate camp plan to converge on the european climate exchange at bishopsgate at 12:30 gmt on april 1. the group’s website reads: “first the city traders speculated with our homes, jobs and money – with disastrous results. now they are speculating with our climate and the very future of life on earth.”

    bristol dissent
    regional group bristol dissent has asked followers to crash the stock exchange on april 2 and, in their words, “eat capitalism for breakfast” and “disrupt the traders whose financial egomania perpetuates global injustice”.

    stop the war coalition
    the coalition, formed in 2001, has teamed up the palestine solidarity campaign, the british muslim initiative and the cnd to hold a demonstration on april 1, which will assemble outside the us embassy at grosvenor square before moving to trafalgar square.

    campaign for nuclear disarmament
    the cnd will play a large part in the protest due to take place outside the american embassy on april 1, and is also supporting the “put people first – jobs, justice and climate” march on the morning of saturday march 28.

    government of the dead
    the radical group, which believes "the only government is a dead government", is set to meet outside the bank of england at midday on april 1. on its website, the group said it hopes to create a better world from the "train wreck bequeathed to us by the decadent, decomposing corpse of capitalism".

    put people first
    the peaceful protest, which involves trade unions gmb and tuc, as well as friends of the earth and oxfam, is set to take place on march 28. the protest's website said: "there can be no going back to business as usual", and advises protesters to meet at victoria embankment at midday and make their way en masse to hyde park.
  • katilan ulkeler yakla$ik olarak, dunya gayrisafi milli hasilatinin %90ini, dunya ticaretinin %80ini ve dunya nufusunun %63unu olu$turuyor. dunyada 195 ulke oldugunu goz onune alirsak, ekonomi bakimindan ne kadar e$itsizlik oldugunu goruruz.
  • aslında 2 ayrı g20 topluluğu vardır. bunlardan birisini gelişmekte olan 20 ekonomi oluşturmaktadır ki bunların arasında türkiye yoktur. diğeri büyük ekonomiye sahip 20 ülkedir işte buna türkiye dahildir. esas g20 denilince akla gelen bu ikincisidir. lakin bunların arasında türkiye'nin ne işi var diye insan merak eder. tıpkı oecd üyelerine şöyle bir baktığınızda düşündüğünüz gibi. ancak g20'nin esas olayı gelişmişlik vs. değil ekonominin büyüklüğüdür. türkiye dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğuna göre oecd'ye göre bu topluluğa dahil olması daha mantıklıdır.

    esasen 19 ülke + avrupa birliğinden oluşur. bu yüzden aslen üye olmayan bazı ülkeler (ilk akla gelen ispanya mesela) dolaylı olarak g20'ye dahildir. bu yüzden bi toplantı yaptıklarında tüm avrupa birliği ülkeleri buna dahil olur, ulan 20'den fazla oldu bunlar diye şaşırırsınız. bu toplantılarda ülke başkanları ayrı bi hava basarlar, en iyi 20'ye dahilim diye. erdoğan ile berlusconi çok samimi pozlar verir falan. bu tek tip insanların içinde bi arap kralı abdullah bin abdul aziz dikkat çeker. en çok para bundadır haa diye düşünürsünüz.

    aslında en büyük 20 ekonomi sıralamasına göre üyeleri değişse daha güzel olurdu. küme düşen ülkeler görüp eğlenirdik. lig gibi yani.

    neyse, 2 nisan 2009'da londra'da toplanacaklar. o yüzden bilgilendirelim şuşerleri dediydim. yine bi hava, yine bi mükemmeliz biz pozları göreceğiz. değişen bişey var, bush bu kareye giremeyecek.

    hoşgeldin emperyalizmin yeni lideri obama!
  • naomi campwell ve emine erdoğan'ı aynı fotoğraf karesine sokan zirvedir.
  • bu gunlerde ekonomik krize karsi onlemler almak icin londra'da toplanan grup. ,bankalari kurtarmak icin toplandiniz bizim icin degil sloganlari ile itiraz eden londra halkiyla karsi karsiye gelmis buluyor.

    g-7, g-20 icin kacacak yer daha cok var ama, pastayi rahat rahat yiyemeyeceklermis gibi duruyor. bogazlarina dizilmeye basladi bile...

    g-20'nin lady'lerinin neler giydigini merak edenlere ise huffington post dan geliyor:
    http://www.huffingtonpost.com/…see-wh_n_182043.html
hesabın var mı? giriş yap