• veterinerlerde genel bir esnaf kurnazlığı var, anlam veremiyorum bu açgözlülüklerine. hayvanları çok ama çok sevmeyen, ve hatta para kaynağı / et olarak gören insanlar icra etmemeli bu mesleği. ekstra bir sınava tabi tutulmalılar doğa ve hayvan sevgisini ölçen, belli bir barajın altında kalan kişiler veteriner olamamalı.

    yukarıdaki arkadaşa ve tüm veteriner mağdurlarına da (kendim dahil) şans diliyor ve geçmiş olsun diyorum...
  • güçlü hoca olmasa, şu an kullanıcı adımın sebebi olan oğlum muhtemelen hayatta olmayacaktı.

    nereden başlayıp anlatsam bilemiyorum. kendisiyle ilk tanışmamız bizim samoyed oğlanın kalça çıkığı sebebiyle olmuştu. o dönem konu hakkında hiç bir bilgim olmamasına rağmen, aşılarını yaptırdığımız veterinere 3-4 sefer kalça çıkığı kontrolünü yapalım erken tespit edildiğinde kolay bir operasyonu varmış demiştim. kendisinin umursamazlığından dolayı 8 aylıkken bizimkinin inlemeleriyle soluğu bakırköy’de 24 saat açık olan veterinerlerden birinde almıştık. röntgeni çekildi ve ileri derecede kalça çıkığı olduğu söylendi. ve tabiki hemen 3-5bin tl lik operasyonlar önerildi.

    uludağ’dan, ankara üniversitesinden hocalara ulaştık. röntgeni yolladık. hepsi direk ameliyata yönlendirdi. güçlü hoca ise altın implant yönteminden bahsetti; 15dklık bir işlem hemen sonrasında koşarak çıkacak dedi. tabi %100 başarı vaadi vermedi. bunu diğer hocalara sorduğumuzda, değil altın, pırlanta koysanız da bu köpek yürümez diyip azarladılar resmen :)

    sonuç olarak ameliyat olmadan koşup zıplayarak geçen 4. yılımızdayız.

    bu arada işlemin öncesi sonrası hiç paradan bahsetmedi hoca. hatta işlemden sonra bizi direk eve yolladı, kontrole gittiğimizde zorla ödeme yaptık diyebilirim :)

    bu işlemden 1 sene sonra bizim yaramaz evde ip yemiş. tuvaletini yapamadığında ve yemek yemediğinde panikle güçlü hocayı aradık. acil ameliyata alındı, bağırsağı düğümlenip yırtılmıştı. 5 saate yakın sürdü operasyonu. peritonit riski vardı ve ilk hafta çok kritikti..

    güçlü hoca bizden 5 kuruş almadı. çalıştığımız için 10 gün boyunca sadece bizim için sabah 6 da polikliniğe geldi ve akşam iş çıkışına kadar bizim çocuğa baktı.

    bu ameliyatın ödemesini 1 ay sonra yaptık. biz sormasak asla istemeyeceğini düşünüyorduk hatta.

    aşılarımızı bazen evimize yakın veterinerlerde de yaptırıyoruz. fiyat olarak aynılar. tabi güçlü hocaya gidersek tüm genel muayenelerini de mutlaka yapıyor. ama işte bazen bahçeşehir’e gitmek zor gelebiliyor :)

    çok uzun yazdım, burada ilk defa böyle uzun yazdım belki. keşke daha önce yazsaydım.. ben oğlumun canını borçluyum güçlü hocaya. keşke tüm doktorlar, veteriner hekimler böyle etik, içi insan ve hayvan sevgisiyle dolu olsa..
  • güçlü hoca, yıllar önce sağlık sebepleri nedeniyle seyahate çıkamayacağım için bizzat istanbul'dan izmir'e uçmuş ve ve o gün için sadece kendisinin uygulayabildiği gold bead implant denilen bir tedaviyi uygulamıştı.

    bunu uyguladığı köpeğim şu an 8 yaşında ve sağlığını büyük oranda bu uygulamaya borçlu.

    ancak o günden beri özellikle ortopedik rahatsızlıklar konusunda her başım sıkıştığında aradığım ve hiç bir menfaat beklentisi olmadan değerli görüşlerini benimle paylaşan bir dost olmuştur.

    son kez aradığım ve bir başka hayvanım için aynı tedaviyi uygulatmak istediğimi söylediğimde, artık gold bead implant konusunda tek olmadığını söyleyip beni hiç tereddüt etmeden izmir urla vet'e yönlendirmiş ve boşuna masraf etmemi engellemişti.15 yaşındaki köpeğim de onun tavsiyesi sayesinde son günlerinde bir nebze konfora kavuştu.

    daha yazılacaklar var ama kısa keseceğim:
    erol güçlü gülanber, mesleğini onuru ile yapmanın ötesine geçmiş duayen olma mertebesine bizzat hasta sahiplerinin ve meslektaşlarının takdiri ile gelmiş bir veteriner hekimdir.

    bu ülkede herhangi bir meslek erbabı için nadir bulunacak özellikler bunlar. kendisi hakkında atıp tutan hanımefendi içinse diyeceğim şu: belli ki yine kendi bahçesinde dal olamayanın biri meyvesi olan ağacı taşlıyor.
  • sadece telefonla görüşüp, güya hayvanının canının telaşına düşmüş bir insan neden muayene ücreti, taksit vs konularının bu kadar üstünde durur öncelikle bunu sormak lazım.

    iki kere hayati durumla karşılaştım, aklımın ucundan muayene ücret sormak geçmedi.

    neyse zaten sosyal bir devlet olan ülkemizde bile, devlet hastanesine bile gittiğinde muayene ücreti alıyor, sanırım yukarda aklınca bana da seviyesizce laf söylemeye çalışan kişi bu yüzden doktora da mı gitmiyor diye insan merak etmiyor değil

    ayrıca telefonla hocayla görüşmek yerine, kliniğe gitseydi, “hocaya attığı iftira gibi beni de hocanın direktifiyle yazan asker olarak nitelendiren kendini bilmez şahıs” paragöz diye itham ettiği insanın 20-30 sokak kedisini sahiplenip orada baktığını bildiğinden yazdıklarını yazmaya utanırdı diye düşünüyorum.

    hayır tedavide hata yapar, yanlış bir tedavi uygulanır anlarım. neyden şikayetçi olduğu bile belli değil.

    hastanın evinin yakınında farklı veterinere yönlendirmiş, muayene ücreti 150 tlymiş, taksit yapmıyormuş. hemen linç edelim.

    hiç mi araştırmazsın bu adam kaç canı kurtarmış?, benim gibi kaç can sahibi kendisine minnettar.

    tüm tedavi sürecinde yaşadıklarının sinirini buraya yazarak, en son konuştuğu kişiyi anlamsızca, yardımcı olmaya çalıştığı için, karalayıp çıkarmanın mantığı nedir anlamak güç. büyük vicdansızlık..

    özetle ve tanım olarak, gerçekten parayla hiç işi olmayan, işini sadece hayvanın canını düşünerek yapan, pek çok sahipsiz cana bakan güçlü hocanın kliniğidir. kalça çıkığı ve kanser vakalarında gözünüz kapalı güvenebilirsiniz.
  • ben hayatımda böyle dandik rezalet görmedim. bir kere randevu almışsın ve gitmemişsin. ikinci aramanda sana uzaktasın diye başkasını tavsiye etmiş ki nadir görülen bir doğa olayıdır, pahalı bulmuşsun. adam sana ben de pahalıyım, üniversiteye gidebilirsin demiş, arıza çıkarmışsın, daha hiç yüzyüze gelmeden iki kere adamın zamanını çalmışsın, acil hastaların direkt kendisine ulaşabilmesi için mesai dışı saatlerde cep telefonuna yönlendirme yaptığı hatta, özel zamanındaki insanla vizite pazarlığına girmişsin ve en sonunda da alet bozuk diye sallanacak raddeye ulaşmışsın.

    hem doç/prof olsun, hem mesleğinde öncü olsun, hem istanbul'un en iyi veterinerlerinden olsun, hem ucuz olsun, hem taksit yapsın istiyorsan ve bunu bulabileceğine kendini inandırdıysan rezaleti uzaklarda arama. istanbul'da bir sürü gg'den ucuz iyi veteriner var. onlardan birisine git. herkesin zamanı kendisine kıymetlidir, daha hastaları bile değilken de veterinerleri telefonla bayıltma. ben de kendi mesleğimle ilgili arayıp sorular sorup sorup ofisime bir türlü gelmeyen, bir de randevu eken insanı bir süre sonra sallarım. çoğu meslek erbabı gibi ben de mesleğimde tek değilim (esasen güçlü gülanber bazı konularda bir dönem tekti) başkası ilgilensin der zerre vicdan azabı duymam.

    aslında daha ucuz bir veteriner tavsiye edebilirdim ama sevdiğim bir insan olduğu için başına musallat yollamak istemiyorum.
hesabın var mı? giriş yap