• g5 isimli cihaz kullanılarak, titreşim yoluyla bölgesel incelme, sıkılaşma ve selülitlerde azalma sağlayan masaj türüdür. önceki yıllarda tercih edilen kavitasyon masajından çok daha etkilidir.
  • 2 kere girdim ve şimdiden etkilerini görüyorum. ama tabi bunun yanında diyet ve spor şart.
  • zayıflamaya gram faydası olmayan, sadece selülit görünümünde hafif düzelme sağlayan uygulama.
    gittiğim ilk 10 seansta, zayıflamak için ekstra hiçbir şey yapmamıştım dolayısıyla masaj da beni zayıflatamamıştı. sadece selülit görünümünü çok hafif azaltmıştı.
    baktım olmuyor başka yollarla (diyet, spor vs) kendim zayıfladım.
    bu da gol değil yani boşuna buna da para vermeyin.
  • bacaklarımı ve kalçamı mosmor hale getiren uygulama. masaj denince aklınıza gelen tüm güzel şeyleri unutun. masaj falan değil bu bildiğin çin işkencesi.

    edit: 3.seanstan itibaren morarmalar azaldı ama uygulama esnasında hala çok acı çekiyorum. umarım sonuç buna değer.

    edit2: şu entry’e “işe yaradı mı” diye o kadar çok mesaj geliyor ki buradan cevap vereyim:)
    5 seans gittim, akabinde güzellik merkezleri genelgeyle kapandı. bence masajın faydası var ama tek başına değil. bu yüzden destekleyici konulara da çok dikkat ediyorum. (su, spor, az kahve bol su tüketimi, düzgün beslenme) yani g5’e gidiyorum istediğimi yiyip içeyim durumu yok. (gerçi önceden de yoktu, beslenme şeklime hep dikkat ederim. tek değişiklik kendimi ekstra su içmeye zorlamak oldu ama onda bile çoğu zaman 2 litreyi tamamlayamıyorum.) şu an aldığım 5 seans, verdiğim zorunlu ara sebebiyle çöpe gitmesin diye evde spor ve egzersizle idare ediyorum. bence 1-2 aya sonuç daha iyi olacak. ama asıl soruya dönersek, masaj tek başına işe yarıyor diyemem. yani sadece masaj yaptırarak selülitlerimden kurtulayım diye bi şey yokmuş. (her gün masaj yaptırma imkanı olsa belki sonuç farklı olurdu, bu dediğim haftada 1-2 kez g5 yaptıranlar için geçerli. yoksa selülitle mücadelede en etkili yöntemin masaj olduğu hep söyleniyor.)
    incelme konusunda ise, etkili olup olmadığı şu an benim için düşündürücü, çünkü bugünlerde zayıflamışsın lafını çok duyar oldum ama işin aslı 1 kilo bile vermedim. (bu arada kilo problemim yok, zaten zayıfım.) ee kilo da vermediğime göre insanlar niye bana ağız birliği yapmış gibi “zayıflamışsın” diyor anlamadım. g5 inceltmiş olabilir mi diye düşünüyorum ama 5 seans böyle bir etki gözlemlemek için biraz erken.

    bu arada morarmaların sebebi %90 uygulama kaynaklıymış, seanslar ilerledikçe fark ettim. gittiğim yerde yoğunluktan ötürü her seansa farklı kişi giriyor. bilgisiz olanlar cihazın uyguladığı basıncın üzerine bir de kendileri masaj aparatıyla aşırı bastırarak ezilmeye sebep oluyorlar -ki, gerçekten dayanılmaz bir ağrıya ve acıya sebep oluyor bu durum. halbuki en yüksek titreşimde bile cihazın tek başına dayanılmaz bir acısı yok, ilk 1-2 dakika alışma sürecinde sadece hafif bir ağrı/acı oluyor sonra bölge titreşimin etkisiyle uyuşur gibi olduğu için rahatlıkla dayanabiliyorsunuz. yani ilk 3 seansta yok yere acı çektim. cildim hassas olduğu halde son 2 seansıma giren kişi profesyonel olduğu için hiçbir acı ve morarma olmadı. bence işlem sırasında aşırı acı çekiyorsanız uygulayan kişiyi ekstra basınç uygulamaması için uyarın. “ama sert yapmazsak işe yaramaz” falan gibi cümleler hep safsata, haftalarca mosmor gezmekten başka bi halta yaramıyor.
  • selülit ve masaj tedavilerinde kullanılan g5, 7 aparatlı profesyonel bir masaj cihazının adıdır. bu masaj cihazının temel görevi kan dolaşımına yardımcı olmak, hızlandırmak ve kas gerginliğini azaltmaktır. g5, titreşim (vibrasyon) yöntemiyle çalışır. mekanik titreşim dalgaları fizyoterapiye, selülit tedavisine, ciltaltı dokularının hareketlendirilmesine ve vücudun şekillendirilmesine destek sağlar.
    g5, vücuttaki dolaşımın hızlanmasıyla katılaşmış yağları serbest radikallere çevirir ve böylelikle vücuttan idrar yoluyla toksinlerin atılmasını sağlar.vücut şekillenmesinde etkili olmakla beraber vücutta biriken laktik asidin atılmasına yardımcı olur.
  • pasif egzersiz turu oldugundan diz problemi olan anneme iyi gelmisti. zayiflatir mi bilmem ama banada masaj yerine geciyor.
  • zayıflamak için değil selülit görünümü azalsın diye yapılan bir işlem. yapan kişi iyi yapıyorsa keyifli de oluyor. bende hiç morarma olmadı. son yaptırdığım kişi hatalı işlem yaptığı için ağrıdı 1-2 gün sonra geçti ama benim endişem şu, yaptıran birileri cevap verirse sevinirim. acaba vücudu yumuşatıp sarkıtıyor mu? kasların erimesine ya da sert kas görüntüsünün yok olmasına mı sebep oluyor? benim göbeğim biraz vardı evet ama sert olurdu genelde bu işlemden sonra sallanan yağlı bir göbeğim oldu, başına gelen varsa yazarsa sevinirim. 169 boy 54 kiloyum yani çok değil zaten göbeğim ama yumuşayıp sarkacaksa kalçama yaptırmak istemiyorum.
  • 10 seanslık paket aldım seanstan cıkınca ekler yemeye gitmesem belki ise yarar. 4. seanstan sonra etkisi olurmuş. inanılmaz selülitlerim var. seanslar bitince editlerim. yani selulitler gitmese bile insanı şımartıyo biraz. duzenli yaptiririm artik
    guncelleme: selülitlere yüzde 10 luk bir etkisi oldu, basenler 4 cm incelmişti ama bırakınca geri geliyor. son 2 seansıma gitmedim, bir daha almayı da düşünmüyorum. spor + su daha fazla etki yapıyor.
  • 7. seanstan bildiriyorum bugüne kadar hic morlugum ve agrim olmadi, oluyosa yapmayi bilmeyen yerdesinizdir. basenlerde 4 cm incelme oldu ama selulitler icin gidiyordum zaten. onda da cook hafif bir fark var, beslenmeme dikkat etmedim spor yapmadim suyu da soyle boyle icebildim. bi 10 seanslik paket daha alip, sporla da destekleyerek gozlemlemek istiyorum. mucize beklemeyin cok az farkediyo malesef.
  • şimdi şöyle, sağolsun benim yakın arkadaşlarım cilt bakımıdır, estetik uygulamalardır vs'dir pek bir meraklılar. dolayısıyla benim de bilgim oluyor yeni çıkan uygulamalardan. sadece haberim olsa iyi, bir de sürüklüyorlar beni; çünkü indirimleri/kampanyaları falan hep takip ediyorlar. hepsine yetişecek sabrım yok, lakin birkaçına gittim ne yalan söyleyeyim. bu da onlardan biri, 3. seansımdayım şu an.

    öncelikle şunu söyleyeyim, öyle kampanya var diye atlamayın. gerçekten bilgili olduğuna inandığınız merkezlere gidin. çünkü yukarıda biri daha bahsetmiş, uygulama yapandan yapana değişiyor teknikleri ve bu sizi ağrı/morarma olarak etkiliyor.

    g5 masajının kilo vermeye hiçbir etkisi yok, bunu unutmayın. öyle yok yağlar parçalanıyor, su için ki o parçalanan yağları atarsınız diyenlere inanmayın. he he deyip geçin. ama şu var ki, sıkılaştırıyor ve selülit görünümünde azalma meydana getiriyor. bir arkadaş selülitleri için, diğeri sıkılaşmak için gitti. ben öylesine gittim, selülit problemim yok; ama bildiğiniz sıkılaştım. bu kiloma rağmen belim çıktı, hem de 3 seansta. bir de ben merkeze inanmadım, evde kendim ölçüm yaptım, evet bel bölgesinden 3 seansta 7 cm incelmişim. diğer arkadaşın 3 seansta selülitleri görünmez hale geldi. sıkılaşmak isteyen arkadaş da -zaten fazla kilosu da yoktu- bildiğiniz fit bir görünüme kavuştu.

    ve fakat, bu uygulamanın kalıcı olduğunu düşünmüyorum. geçici bir incelmişsiniz hissi verecek, buna da adım kadar minim. yok öyle yeyim yeyim, sonra yatayım g5 masaj yapsınlar o yediklerim gitsin diye bir şey. ölçüsüz yediğiniz günlerin acısı, ölçülü yemeden çıkmaz. bir de spor var tabii.
hesabın var mı? giriş yap