• ing. gevezelik.
  • kağnı ya da düven çekecek hayvancıkların boyunlarına geçirilen ters çevrilmiş -u- biçiminde, alt iki ucu birbirine bağlanmış ağaçtan yapılmış araca da verilmiş addır.. serbest çağrışımı içinse (bkz: gap)
  • (bkz: geb)
  • güvenilir araştırma belgesi.
  • gülücük ahan da burada anlamına gelen sözün kısaltılmışı.

    ingilizcesi; swh
  • tüad tarafından verilen açılımı "güvenilir araştırma belgesi" olan ve araştırma sektörüne özgü olan belge.

    amaç sektördeki araştırma süreçlerini iyileştirmek, kaliteli ve doğru araştırma verileri elde edilmesi konusunda standart yakalamaktır.

    şirketler son dakika değil, yıl boyu düzenli olarak prosedürlere ayak uydurabilseler sektör ve şirket gelişiminee katkıda bulunacaktır.
  • yeni çıkmış sosyal medya şeysi, facebook'ta olduğu gibi takip ederek reklam verme vs yokmuş.

    https://gab.ai/
  • an itibariyle kapalı. sürekli banlamalarla ve kapatmalarla başı belada. silikon vadisi oligarşisine karşı duruşu yüzünden başına gelmeyen kalmayan ortam.
  • twitter gibi özel platformların herhangi bir içeriğe izin vermek gibi bir zorunluğu yok. bu platformlar tabi ki porno yayınları, nazileri, kişilik haklarına saldırıları engelleyecek ancak hiçbir suç içermeyen söylemleri de sırf ideolojilerine ters olduğu için radikalleştirip engellemeye kalkarlarsa -ki buna da hakları var- sonuçları gab gibi platformların açılması olur.

    istediğiniz kadar bu yeni kurulan özgür platformları alt-right diye şeytanlaştırmaya kalkın. sosyal medya özgür bir platformdur, popülerliğini de buna borçludur. siz özgürlükleri kısıtlarsanız bunu tahsis edecek birileri mutlaka çıkacak ve sizi de yerinizden eder.

    bir yazar güzel bir noktaya parmak basmış. ben de bu zamana kadar özgürlüğün karşısında sağcıları gördüm. bugün geldiğimiz noktada solcuları daha büyük bir tehlike olarak görüyorum. çok önemi yok, ifade özgürlüğene saldırı nereden gelirse gelsin karşısında durmaya devam.

    sol-faşistler hayali bir zafer havası yaşasa da ne kadar çok insanın özgür bir sosyal medya platformu için beklemede olduğunu-sözlük dahil-, bu boşluğu doldurabilecek bir platform kurulduğu zaman anlayacaksınız. genç yazılımcılara yatırım tavsiyesidir.

    edit: telefondan girememiştim şuan internetten inceliyorum
    siyahiler daha az aşı oluyor
    siyahileri asalım keselim yazan yok, ekşi sözlükte görebileceğinizden daha medeni yorumlar var.
hesabın var mı? giriş yap