• bizim takım o halı saha macından önce cocuklar gibi sendi
    galatasaray altyapisindan bir cocuk bizi öksürte öksürte yendi
    vurucakmış gibi yapıp vurmayarak forvetimizi geçti
    seri tugay calimlarıyla defansımızı deldi
    karsısında son kalan zavallı kalecimizdi
    akielus'dan beterdi bu cocugun öfkesi

    ah galatasaray, vah galatasaray al bu cocugu takıma
    titresin ayhan akman adisi

    hızı yerinde, hareketleri seri
    korkuturdu papa'yı bile çalıma yatkın bileği
    takım bozuldu maç 20'ye 4 bitti
    o gunden beri de bir daha kendine gelemedi

    ah galatasaray, vah galatasaray,
    al su cocugu takıma, titresin concencaio adisi

    o göt kadar kaleye attı aşırtma golu
    takım arkadasına verdi 30 metrelik pası
    bu cocuk bizi beter etti
    adını hatırlamıyorum ama kesin mersinli
    yeter be cimbom takıma al su sabiyi
  • sadece pahalı futbolcuları almada takas için kullanılan futbolcular yetiştirilen türkiyenin en iyi alt yapısı. emre ve arda hariç ( sabriyide futbolcudan sayarsak o da hariç...)
  • türkiye'nin açık ara en iyi işleyen altyapısı olmasının yanında, yönetim zaafiyetleri ve planlamada yapılan hatalar nedeniyle bir türlü beklenen verimin alınamadığı yuvamız.

    blog aleminde galatasaray altyapısı hakkında en iyi analizleri yapan pclion'un konu hakkında güncel bir yazısı var, katılmamak elde değil.
    http://pclionfc.blogspot.com/…onebilme-sartlar.html
  • (bkz: fabrika)
  • a takıma banko oyuncu olarak sadece iki adam (arda, sabri) veren altyapıdır. altyapıya önem vermemesiyle her fırsatta haklı olarak eleştirilen fenerbahce'de ise durum bir adamla (semih) sınırlı. denilebilir ki galatasaray'dan kaliteli futbolcular çıkıyor fenerbahçe'den çıkan adam gibi birini göremedik. doğrudur tamamen katılırım ama galatasaray altyapısından çıkan oyuncular galatasaray'a katkı sağlayamadıktan sonra bu kaliteli çocukların ne faydası var ki ? yönetim bu altyapının yetiştirdiği yetenekli semih kaya(ben izlemedim, izleyenlerin yalancısıyım)'ya pimi çekilmiş bomba gökhan zan kadar güvenmedikten sonra ne faydası var ? lyon başkanının "18 milyona aldım, 8 milyona sattım. bence kardayım" dediği keita'ya bel bağlamak yerine galatasaray formasıyla büyüyen aydın'a verilse o forma çok mu büyük hata olurdu ? bundan 3-4 sene önce takım ekonomik kriz yaşamasa ve gerets'in çok istediği kanat oyuncusu transferi yapılsa taraftarın taptığı arda turan'ın hala aynı şeyleri ifade edebilceğni iddia edebilcek galatasaray taraftarı var mı mesela..

    misal, alt yapıya önem vermiyor diye çok eleştirilen fenerbahçe'ye bakalım; birinci ligdeki hemen hemen her takımda fenerbahçe altyapısından yetişme en az bir oyuncu var. yani fenerbahçe'nin sorunu futbolcu yetiştirmek değil o yetiştirdiği futbolcuları a takıma monte etmek. gördüğüm kadarıyla aynı sorun galatasaray'da da yaşanmakta son zamanlarda. işin vahim tarafı fenerbahçe eskiden beri böyleyken galatasaray'ın da zamanla ayak uydurmaya başlaması. galatasaray veya galatasaray'dan bağımsız olarak herhangi bir türk takımı avrupa'da tekrar kupa kaldırmayı hedefliyolarsa bu yöntem doğru yöntem değil, bu kafayla bi adım ileri gitmez türk futbolu.
  • 2009/2010 sezonunda 31 kişilik galatasaray a takımı kadrosunda bulunan uğur uçar, aydin yilmaz, semih kaya, sabri sarioğlu, arda turan, murat akça, erhan şentürk, mehmet güven, orkun uşak isimli 9 adet aslanı yetiştiren kurum.
  • çağlar birinci transferi göstermiştir ki; maalesef 2000 sonrası nesli çok verimsizdir. arda ve sabri'den başkası çıkmadı yanılmıyorsam koskoca 10 senede. 20 yaşındaki altyapı oyuncularına bakıyoruz ki, ne pozisyon bilgileri var, ne fiziki olarak yeterli durumdalar. yazıklar olsun galatasaray altyapısı...
  • özellikle futbol menajerlik oyunları ile büyüyen bir neslin, üzerine gerektiğinden ve hakettiğinden fazla anlam yüklediği altyapı.
    arda turan'ın futbol federasyonunun tamsaha dergisine verdiği " 4 - 4 -2 oynamayı milli takımda öğrendim " açıklaması zaten patlamış olan galatasaray altyapı balonunun herkese ilanıydı. şimdi herkes "o altyapıdan" çıkan dört oyuncunun takasa verilmesine isyan ediyor.. kaç kişi içinden bizim o çok övündüğümüz altyapıdan ne öğrendin peki diye sordu arda'ya. kaç kişi arda'dan sonra gelecek oyuncuların arda kadar şanslı ve yetenekli olup olmayacağını sorguladı. peki ya kaç kişi kafasında her gece tekrar tekrar yazdığı, bir sürü kupanın sahibi olacağını düşündüğü galatasaray a takımı 2010 - 2011 kadrosuna yazıyordu bu çocukları?

    özellikle 2000 sonrası championship manager/football manager sayesinde önce sedat debreli - volkan glatt - ilker erbay sonra erkan ferin - cafercan aksu - mülayim erdem en sonunda da erhan şentürk - murat akça - semih kaya ile son bulacağını ümit ettiğim daha olmamış futbolculara fazlaca anlam yüklemenin kurbanı oldu bu çocuklar. a milli seviyesine kadar alt yapılarda yüzlerce milli maç oynayan, o turnuva senin bu turnuva benim dolaştırılan ve bundan dolayı kişisel gelişimi yarıda kalan çocukların iflası, a seviyede halter idmanını eksiksiz yapmış adamların karşısına çıktığında veriliyordu. menajerlik oyununda oğuz sabankay maç başına 10.00 rating alıp iki gol atıyordu belki ama büyükşehir belediyespor'da bırak ali güzeldal'ı kesmeyi ancak maçın sonunda iskender alın'ı tribündeki otuz kişiye alkışlatmak için oyuna girebiliyor. keza cafercan aksu oyunun sonunda illa şampiyonlar ligini kaldırıyordu belki ama gerçekte hakan şükür'ün yerine oyuna girerken heyecandan adalesi kitlendiği için gözleri dolu dolu kenara tedaviye geliyordu. arada semih kaya gibi olacakken üst üste diz sakatlıkları yaşayıp olmayanlar defterine yazılanlar da oluyordu tabi.

    tabii tek suçlu oyunlar değil, yapılan bir tek büyük transferin hayat kurtardığı bu dönemde futbolcu menajerleri de haklarına sahip olduğu futbolcuyu en güzel makyaj malzemeleri için boyuyordu. siz gerçekten semih için inter ve arsenal'in kapıda beklediğine, ilhan parlak'ın real madrid tarafından izlendiğine inandınız mı? arsenal scoutlarının inönü'de ibrahim akın'ı izlemeye gelip 45. dakikada olmaz bundan diyerek swiss roofuna çıktıkları gerçeği kadar yalan o izlemeler.

    gelin birbirimize karşı dürüst olalım. galatasaray altyapısı suat - tugay - bülent gibi jenerasyonu farklı oyuncuları bir kenara bırakırsak son yirmi yıldır a takıma 92' okan buruk - 97' emre belözoğlu ve 2005' arda turan dışında üst düzey bir futbolcu vermedi. ama ne hikmetse arkalarından gelen her çocuğa yeni okan - yeni emre - yeni arda dendi. aslında gelenler yeni alp küçükvardar, yeni ilyas kahraman, yeni faruk atalay'dı.

    kısaca galatasaray alt yapısı belki hiç bir zaman taraftar kadar iddialı olmadı ama taraftar beklentisini hep barcelona üzerinden tuttuğu için tuğlaların altında kaldı. gerçek buydu, bu tokadı, çağlar gibi ortalama bir sol bek için altyapıdan çıkan dört oyuncunun yanında bir de para istendiğinde yiyenler düşünsün.
  • http://acetobalsamico.blogspot.com/…alkl-yaznn.html
    $urada bülent timurlenk tarafından incelenmi$tir. aynı laflar ısıtılıp ısıtılıp önümüze koyulmaktadır $imdi her platformda.burdan hepsini okuyun yeter i$te...
    benim anlayamadığım bülent timurlenk ustalığına sahip olamadıklarından "cmciler yüzünden böyle oldu bunlar hep" seviyesinde kalan adamların olayı... bi gün birisi çıkar da anlatır in$allah bunların motivasyonunu. kim bulmu$ bu "benden farklı dü$ünen herkes cmcidir" dü$üncesini öğreniriz...
hesabın var mı? giriş yap