• fransızız ya ondandır zahar. şimdi siktirin gidin başka yerde ağlayın ibneler.
  • uefa'nın "bi' tane düzgün kulüpleri var, o da helak olmasın bari amına koyim" diyerek uyguluyor olabileceği eylem.
  • öyle bir şey yoktur, konu tamamen uefa talimatları göz önünde bulundurularak ele alınır. uefa talimatlarda ne yazarsa onu yapar.

    söz konusu olay kendi sahanda olsa kapama verilir ancak talimatlara göre saha güvenliğiyle ev sahibi ekip yetkilidir. rakip takım taraftarı stada meşale sokabiliyorsa stadyum güvenliği zaafı vardır ve bundan misafir takım birinci derecede sorumlu olmaz ilk defasında. bu durumda misafir takıma hafif para cezası verilerek taraftarlarını bu gibi olayları yapmaması yönünde teşvik etmesi sağlanmaya çalışılır.

    kendi evinde yaparsan ancak ilkinde yüksek para cezası ikincisinde saha kapama alırsın. gerizekalı olup zaten seyircisiz maçta paraşütlü sistem kurarak saha içerisine meşale atarsan da işte uefa sorgusuz sualsiz basar 2 ya da daha fazla maç saha kapama cezasını zira bu artık sistematik taraftar hareketidir ve ev sahibi olarak güvenliği sağlayamadığının da göstergesidir.

    kısaca anormal değildir galatasaray'ın sadece para cezası alması. ancak bu sezon içerideki herhangi bir avrupa maçında gerçekleşecek ilk taraftar taşkınlığı (sahaya bir şey atma gibi) saha kapatmayla cezalandırılacaktır galatasaray için.

    son olarak insanlar bilmedikleri konularda görüş belirtmemelidir. sonra bilen birisi gelir kapağı takıverir, nasıl çıkartacağını şaşırırsın...

    edit: karşılaştırılan örnek yine yanlış. bate maçının seyircisiz oynanmasının nedeni fenerbahçe taraftarının deplasmanlarda ilk defa yaptığı olaylar değildir. mükerrer olaylarda uefa cezayı yapıştırır, acımaz. bak yukarıda ne yazmışım, deplasmanda ilk defa olay çıkartıyorsan hafif para cezası alırsın, yönetmelik saha güvenliği ile ilgili talimatlardan dolayı deplasman taraftarını birincil suçlu olarak görse dahi güvenlik ev sahibi takımda olduğu için ağır ceza vermez, talimatlar bu yöndedir (burada saha içine girip bir oyuncuyu darp etmek ya da taraftarlar arası kargaşa çıkarmak gibi ağır suçlardan bahsetmiyorum, bunlar zaten ağır suç ve her iki takım da ciddi cezalar alır bu gibi durumlarda; bahsettiğim meşale yakmak ve sahaya abartı olmadan yabancı madde atmak gibi durumlar). ikinci defa yapıyorsan olayın mahiyetine göre ya ağır para cezası ya da saha kapama alırsın. üçüncü veya daha fazla ise senin taraftarın, ne tür güvenlik önlemleri alınırsa alınsın atlatmanın bir yolunu bulabiliyor demektir ki bir maç saha kapamayla geçiştirmez, iki veya üzeri maç kapatır sahanı ve hatta bir sonraki sezona bile sarkıtabilir cezayı içerik olarak.
  • şampiyonlar liginden siktiri yiyenlere dert olur.

    herkes tff değil hatirlatayim, nasi aci bir tecrübeyse hala ' galütürüsüy fransüz ühühüh ' diye havlayabiliyoralr
  • "bilgi sahibi olmadan başlık sahibi olmak" deyiminin örneklenmesidir.
  • böyle bir şey mümkün mü pek bilinmez ama eğer gerçek ise aziz yıldırımın bu konuda gs li yöneticilerden ders alması gerekir. 2 yıl şampiyonlar ligine gidememek her kulübün yapabileceği bir başarı değil sonuçta.

    bu arada ceza alınmaması konusunda yapılacak tek şey lobi çalışmasıdır.

    ali şen de bu konuda deneyimlidir. fb ceza aldığında ali şen sağlam eleştirmişti aziz yıldırımı...
  • muhakkak ki böyle bir şey yoktur, lakin uefa'nın adaletsiz olduğu ve ceza standartının olmadığı da aşikardır. "seyircisiz maçta saha dışından meşale atarsın tabii ceza alırsın yeaeaea" veya "deplasman seyircisi olay çıkarırsa güvenlikten ev sahibi sorumludur ceza verilmez yeaeaea" demeden önce benzer örneklere bakmak lazım. şimdi fenerbahçe zamanında o seyircisiz oynayıp ceza aldığı ünlü bate maçını neden seyircisiz oynadı? çünkü taraftarı deplasmandaki marsilya maçında meşale yakıp kktc bayrağı açtı. yani neymiş, deplasmandaki maçta taraftarın olay çıkarırsa yine de ceza veriliyormuş. dezenformasyon yapmadan önce alın okuyun, google orada, öyle atarlı atarlı kapak takmalı entryler girmekle olmuyor bazı şeyler. olay çıkan söz konusu dortmund-galatasaray maçından sonra seyircisiz maç cezası alınmaması tek kelimeyle galatasaray lobisinin başarısıdır. yalnız bu galatasaray açısından utanç duyulacak veya istenmeyecek bir durum değil aksine bir başarı, bir övünç kaynağıdır. dilerim fenerbahçe de en kısa zamanda benzer bir lobi faaliyetine girişir ve uefa'da elini güçlendirir. bu adamlar her ne kadar kaypak ve rüşvetçi olsalar da avrupa futbolunu yönetiyorlar, madem yer edinmek istiyorsun oyunu kurallara göre oynamalısın.

    edit: elcolerico uyardi, biz o cezayi marsilya macinda degil sahamizda oynadigimiz mönşengladbah macinda almisiz. ozur diliyorum ve laflarimi yiyorum.
hesabın var mı? giriş yap