• doğruluğu asla tartışılamayacak olan önerme. yoksa 155'i ararın, avukatlar evden almaya geliyor yarım saate ordalar diyen arkadaşlar sizi mesaj yağmuruna tutuyor.

    önce ciddi taraftan ele alalım. türkiye'de hayatın birçok alanında şu anda terörist olduğu herkesçe kabullenilen bir yapı çok etkindi. insanlar bazen samimiyetlerine inandıkları için, bazen kalifiye başka insanlar da gidiyorsa bir bildikleri vardır, biz de gidelim diye düşündükleri için ama çok kere de mama bu tarafta artık dedikleri için boy gösterdiler. aldılar, verdiler. birçok kulüp sağından solundan nemalanmaya çalıştı, bazısı diğerinden çok aldı payını tabii ki.

    bu esnada futbol dünyasında da etkin bir şekilde hakan şükür ve arif erdem önderliğinde reklamlarını yapmaya başladılar. bizzat örgütün lideri galatasaray'a destek çağrıları yaptı. himmet istedi, dua istedi. çay bardağından teberrük bulan takipçileri bu sözlerden neler buldular muamma. aydınlanır elbet.

    sonra 1987 yılındaki efsanevi! şampiyonluğun sahibi olan kulüp türkiye futbol tarihinde bir daha tekrarlanamamış bazı başarılara imza attı. mesela 4 sene arka arkaya şampiyonluk, mesela uefa kupası ve süper kupa. helal spr dvm.

    burada bir parantez açıyorum. 2018 yılında türkiye'deki şampiyonluk ihtimali en kuvvetli olan kulüplerden sayılamayacak trabzonspor 4 sene arka arkaya şampiyon yapılsaydı, 2023 yılına kadar elde ettiği şampiyonlar ligi geliri, prestiji ve elindeki genç yerli potansiyeli ile avrupa kupası kazanabilir mi? bana imkansız gibi gelmedi. hele son senesinde chelsea'den 5 yedikten sonra şanslı bir fikstürle güzelce ilerleyebilir. finalde ve süper kupa maçında da allah kerim.

    daha da genişletelim. diyelim ki malatyaspor şampiyon oldu katakulliler ile. siz 4 sene sonraki malatyaspor'un mali yapısını, futbol ve futbolcu anlamında diğer kulüplerden eksik kalabileceğine inanabiliyor musunuz? şu küme düşse nasıl olur lan demeyeceğiniz malatyaspor.

    parantezi kapattım. şimdi galatasaraylı gibi düşünüyorum. diyorum ki bileğimizin hakkıyla aldık, kazandık ve buna kimsenin toz kondurmasını istemem. tozlu ise de alsınlar kardeşim geri, onbeşse onbeş, yirmiyse yirmi kaç şampiyonluk kaldıysa onlar bizimdir neden demezler bilmem. tek bildikleri kulüp avukatlarına bildirdim diyerek göz korkutmak. adalet göz korkutmayla gelmez ki aslanım. sakin ol ve o klavyeyi yavaşça yere bırak. bu kadar insan bir laf söylüyorsa işine gelmediğinde beğenmediğin siyasi iktidarın oy kaybetmeme tuzağına düşme.

    şimdi karşı argümanlara aşılarımızı yapalım.

    * evet diğer takımlar da fetöyle içli dışlı olmuştur: fayda sağlama noktasında kimin aldığı haram bir puan varsa gereği yapılmalıdır.
    * evet türkiye'de şike soruşturması yapılmış ve kulüpler aklanmıştır: yine büyük kulüpleri karşısına alamayan bir siyası erk etkisiyle olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değildir.
    * tineri çekip bayern'den 6 yeyip gelmiş konuşuyorlar diyenler olabilir: bu dediklerinizin gerçeklik payı olsa bile üstteki argümanlara zarar vermez.
    * golü fetö mü attı diyenler olacaktır: çok basit olarak bulunabilecek bir hatem hücresi tüm işin rengini değiştirir tahmin edersiniz ki. zaten benim söylediğim, iddia ettiğim şey katiyen böyle bir şeyin yaşanmamış olduğu. başlıktan da anlaşılacağı üzere.
    * o futbolcuları emeğini hiçe saymak, gayretlerini ve mücadelelerine bok atmak oluyor bu: hayır efendim, ben bülent korkmaz olsam derim ki bunu araştırın, bakın bununla alakalı bizim bir karın ağrımız yok. halkın nezdinde bunla ilgili bir yanlış yönlendirme vey düşünce varsa temizlensin derdim.
    * küfürler: lütfen 3 haneli iq sahibi olanlar bunun bir futbol değil adalet mevzusu olduğunu anlasınlar.
  • neymiş: fetö'nün en etkin olduğu yıllarda en az puan toplayan, en kötü yıllarını yaşayan takım galatasaray, en çok puan toplayan da fener olduğu için fener fetöcü, cincon ise hiçbir şeyden haberi olmayan masum köylüymüş.

    bak bak bak ileri zekalı ibişe bak, işte sırf sen bu berbat günlerden kurtul diye, dua ile himmetle ayağa kalk diye yapıldı ya işte şerefsiz 3 temmuz kumpası. ucuz fetö taktikleriyle algı yapacam derken kendi ağzıyla itiraf etmek böyle bir şey. bu taktikler işe yarasa fetö başarılı olurdu salak.
    (bkz: ahahaahahahahahahhahahahahahahah)

    "fetö bittikten sonra fener bitti, galatasaray şu kadar kupa kazandı" diyen ve böyle deyince feneri fetöcü cinconu kahraman ilan ettiğini zanneden aynı zekaya sahip bir ibiş türü daha var.

    ula mal, işte fetö feneri yıkmak için seni de ayağa kaldırmak için şerefsiz 3 temmuz kumpasını yaptı, sen de kendi ağzınla tam onu ispat ediyorsun. işte allah böyle söyletir gerçekleri.

    dua ile himmetle kendi gücüyle ayakta duramayan ezikleri ayağa kaldırmaya çalışan şerefsiz fetö ve onun bu yüzden gerçekleştirdiği şerefsiz 3 temmuz kumpası varken doğru bir sözden çok gerçeklerin üstünü örtmeye çalışan dezenformasyona benzeyen önermedir işte, başka bir şey değil.
hesabın var mı? giriş yap