• pkk 'nın yıllara yayarak yaptığı şeydir.
    özellikle otu çektirip çektirip eyleme salınan teröristlerinde feci bir galeyana gelme durumu oluyor.

    (bkz: pkk'nın türkten daha fazla kürt öldürmesi)
  • yürürlükte olan bir planın adı.

    olması halinde bütün kürtler adına konuşup hepsini zan altında bırakabileceklerini sananlar çok sevinir eminim. kaşımaya devam.
  • ümit özdağ 'ın "pusu ve katliamların kronolojisi" adlı kitabında pkk tarafından ne şekilde yapıldığı ayrıntılı olarak anlatılan bir şerefsizliktir.
    yansıtma değildir, varolan durumdur. pkklı köpeklerin çok iyi bildiği ve sürekli olarak kullandıkları yansıtma stratejisi nin ne olduğunu merak edenler şuraya bakabilirler: (bkz: pkk'nın yansıtma stratejisi/#17241817)

    bahsettiğim kitapta, pkk’nın kurulduğu günden bu güne değin sivillere yönelik katliamları anlatılıyor. bu sivillerin büyük bir kısmı ise ne yazık ki kürt vatandaşlarımız.

    örgütün ilk silahlı eylemini düzenlediği tarih olan 15 ağustos 1984 sonrasında çocuk, kadın veya yaşlı demeden gerçekleştirdiği katliamlara ait bilgilerin bulunduğu kitap, genelkurmay başkanlığı, jandarma genel komutanlığı ve emniyet genel müdürlüğü arşivlerindeki olaylar derlenerek oluşturulmuş.

    kitapta, pkk terörünün, kürt sivilleri hedef almasının arkasındaki sebep psikolojik ve siyasi açılardan ele alınıyor.

    kitapta yer alan bilgilere göre;

    - pkk, 1984-2009 ocak tarihleri arasında toplam 43 bin 505 terör olayına sebep olmuş.

    - pkk’nın sivillere yönelik saldırılarında toplam 5 bin 660 sivil hayatını kaybetmiş.

    - en çok sivil katliamının gerçekleştiği il mardin olmuş. mardin'de toplam 56 katliam gerçekleşmiş. mardin'i, 47 katliamla diyarbakır, 38 katliamla siirt izlemekte.

    - mardin'deki bu katliamlarda toplam 345 sivil vatandaşımız öldürülmüş. şırnak'taki katliamlarda 253, diyarbakır'daki katliamlarda ise 251 yurttaşımız pkk tarafından katledilmiş.

    - pkk'nın, "bebek katili " unvanını boşuna almadığını da yine bu kitaptan bir kez daha görüyoruz. yapılan pkk saldırılarında toplam 392 çocuk katledilmiş.

    ek olarak şunlara da bakılabilir:
    (bkz: pınarcık katliamı)
    (bkz: sündüs katliamı)
    (bkz: başbağlar katliamı)

    (bkz: al bir kaya nerene dayarsan daya)
  • kürtleri katlederek özgürleştirmeye çalışan abdullah öcalan'ın 5 ekim 1987 tarihli avrupa çalışma raporu isimli talimatından bir kesit. yorumu akıl ve vicdan sahibi olanlar yapar!!!

    "işbirlikçilerin (yani pkkya destek vermeyen kürtlerin) ekonomik yaşantılarına müdahale ederiz, yaşantılarına da müdahale ederiz. koyunları vardır, bağı bahçesi vardır. hepsine el konulabilir. düşmanla sıkı işbirliği içinde olanların mal ve canlarına dahi el konulur, koymalıyız.

    çocuk ve kadınlara el konulur, onlar rehine tutulur adeta. diğer işbirlikçiler ya vurulur, ya kaçırılır. rehine karşılığında teslim alınır."

    düzeltme : imla
  • pkk tarafından halihazırda yapılmışı olan şey.

    buna rağmen örgütün çirkin yüzü (gerçi başka yüzü de yok) suratına çarpılınca "türk ırkçısını korumak için bunlar gündeme getiriliyor" diyen bir zihniyete laf anlatmak gerçekten çok zor.

    pkk bu katliamları yaptı mı yapmadı mı? pkk teröristleri galeyana gelip bir kaç bin kürt öldürdü mü öldürmedi mi? tek tartışılabilecek şey pkk militanlarının galeyana gelip gelmedikleri olur; ben de önderi abdullah öcalan olan kitle en fazla galeyana gelip o adamın sözlerini dinler ve kendi insanından binlercesini öldürebilir derim.

    pkk'nın türkten daha fazla kürt öldürmesi diye bir gerçek var elimizde.
    pıtırcıklar önce bir "kendi halkını öldürerek özgürleştirmek" nedir onu bir anlatsınlar, sonra görürüz elbet partililer gelince masanın altına mı kaçıyoruz, yoksa parti çengisi mi yapıyoruz gelenleri.
  • en yüksek sayıda pkk tarafından yapılmıştır ama dile getirildiğinde bunları deşmemek gerekir. zira çok bozulup bokta boncuk aramaya kadar giden pıtırıcıklar ortaya çıkabiliyor.

    üniversitede okuduğum sırada pkk'nın kankası çapulcu sürüsü dhkp-c'nin piçleri ile başımdan geçen bir macera vardı. sağolsun o hatırlatılıyormuş meğer partili-martili derken.

    ben "galeyana gelip birkaç bin kürt öldürmek" ile bir alakasını kuramadım. buna ad hominem diyoruz ve en az yansıtma kadar salakça bir davranış biçimi.
    ne oldu ne bitti merak edenleri şuraya davet edelim: (bkz: #13332442)

    kendileri tanınmamak için 1 mayıslarda maske takıp eylem yapan dhkp-c piçlerinin karşısına tek başıma çıkıp kendimi linç ettirmemem zannedersem çok üzmüş birilerini. lan oğlum herkes sizin gibi salak değil götü kaşınsın. acaba diyorum o gün dişini kırdığım ve olay sonrasında saatlerce beni bekleyen dalyarak sözlükte yazar mı?
  • hazır galeyana gelmişken,
    çok sertelmiş, şunu da bir öldürüverin
    rap rap durmasın biraz gevşesin, puç olsun.

    gibi taleplere de vesile olmuş
    aba altı ebleh sopa durumudur.
  • aba altından sopa göstermek için pusuda bekleyenlerin balıklama atladığı mevzu... lafı uzatmaya gerek yok alenen terörün propagandası yapılarak terör makul gösterilmeye çalışılıyor... bu zihniyet beyaz toros'un bir tek doğu'da olduğunu sanır, işkence bir tek bunlara yapılmıştır, dayak bir tek bunlara atılmıştır...bir tek dayanakları vardır bu yapılanları açıklamak için o da ırkları!!! oysa doğu'nun hiç kürt yaşamayan illerinde durum farklı mı? ya ülkenin kuzeyi ne alemde hiç götünü kaldırıp oraları gezen var mı? muş'ta çerkes köyleri kimin umurunda yoncalı'daki terekeme köylerini kim biliyor? ahlat'ın türk nüfusu, adilcevaz kimin umurunda?trabzon'dan göçüp 100 yıldır orada yaşayan adamlar kimin umurunda?

    gümüşhane ve bayburt şu halleriyle benim 2000 yılında gördüğüm tatvan'dan, mardin'den, batman'dan hatta doğu'nun en bakımsız şehri olarak hatırladığım bitlis'ten daha geridedir...bu 2 şehirde kürt'ü belki parmakla gösterirsin ama devlet burayı da unutmuş tıpkı çankırı'yı yozgat'ı kırşehir'i unuttuğu gibi...ülkede bir demokrasi sorunu varsa bu doğu'yla ya da kürtlerle sınırlı değil tüm ülke sathında bir sıkıntı var, tıpkı hepimizin kürt olmamamıza rağmen ekonomik sıkıntılar yaşamamız gibi...ha mevzuyu illa ki ırka çekip ajitasyon yaptıktan, sonra milleti faşist diye yaftalayanlar da iyice komik görünmeye başladı artık...
  • savunulacak hiçbir yanı olmayan ve leş yiyicilerin hemen üzerine atlayıp genellemelerle süslediği cümlecik!

    hepsi bir yana, listeyi okumuşsun, demek ki okuma biliyorsun, buraya yazabildiğine göre yazma da biliyorsun! benim iletimi ve senin eklediğin listeyi altalta koyduktan sonra bana neyi ispatlamaya çalışıyorsun? ben gümüşhane ve bayburt'un en az doğu illeri kadar geri kaldığını anlatmaya çalışmıştım, sayende uğraşmadan sağlamayı yapmış oldum! kaynak olarak verdiğin 257 sayfalık dökümanı bir sonraki yüzyılda ezberlemiş olurum, benim kriterlerim çok daha basit ve tabii ki göreceli...hayır güzelim urfa neye göre kime göre hangi kritere göre 2009'da sinema salonu olmayan bayburt'tan sosyo ekonomik olarak geri kalmış o da ayrı bir tartışma konusu!!!

    uğraşmışsın 257 sayfayı hatmedip özet çıkartmışsın bu manada çaban takdire değer, faili meçhul olarak görülen ve töre cinayeti adı altında işlenen cinayetlerin mağdurları( mesela daha bugün cesedine ulaşılan adıyaman'lı medine) genç kız eminim sizin ilgi alanızın dışındadır...devlet'in doğu ve güneydoğu'da yaptığı birçok yanlış var, bunları savunmuyorum ancak anlatmaya çalıştıklarım cımbızla ayıklanıp at gözlüğü süzgeçinden geçtikten sonra yorumlanıyor...diyarbakır cezaevi utancımızdır, tıpkı işkenceler döneminden sonra "pkk diyarbakır akademisi" olarak kullanılması gibi...kaç kişi mi vermişim sağımda solumda? hergün acaba terör yüzünden başına birşey gelir mi diye düşündüğüm birinci derece bir akrabam var mesela, bu senin için ne manaya gelir onu bilemiyorum işte....bir doğulu ve kuzeyli ve de nihayet türk olarak yazıyorum. doğu'nun bir köyünde oturan akrabalarım pkkya destek vermediği için katledilir mi diye korkuyorum...

    30 yıl önce yaşanan acıları , devletin piskopat memurlarının işlediği suçları, siyasi yönü olmadan katledilen masum insanların sadece doğuda yaşadığını düşünerek failleri bir ırk üzerine yıkıp faşizmle beslenip kan emmek için kurban aramak size yakışıyor...marksizm'e gelince eminim güney kıbrıs, yunanistan, ermenistan, suriye gibi komünist devletlerde altyapınızı yeterince sağlamlaştırmışsınızdır bu yüzden o konuda sizinle tartışmaya cesaretim yok işin doğrusu...

    ek: şöyle söyleseydim " dpt'nin istatistiklerine göre bayburt, bitlis'ten daha geride bir ildir" o zaman bu tepkiyi anlardım ancak gayet öznel bir yorumu tutup dpt'nin istatistiğiyle karşılaştırıp, üstelik 2 il de gelişmede 5. -yani son dilimdeyken- yani aynı klasmandayken-, bunları es geçip "bayburt bitlis'ten gelişmiştir bu da sana girer tarzı bir yorum yapmak hangi akla mantığa sığar anlamak mümkün değil"...gittiğim gördüğüm yerleri bana dpt'nin istatistiğiyle yedirmeye çalışan bir adamla tartışmak da varmış kaderde. o istatistiklere bakıp bayburt tunceli'den daha geride bir ildir yazsaydım kişisel gözlemin vs. hiçbir önemi yok, % 100 doğruyu söylemiş olacaktım yani!!! yine de evet benim gibilerle tartışmak sıkıcıdır, vakit kaybıdır, ben istatistiğini verdiğim faili meçhul listesinin diyarbakır bölümü 11.700'lerdeyken sırf rakam daha kabarık olsun diye 17.000 yazamam, ya da işime gelince "al bak senin devletinin istatistiği" deyip sonra da terör örgütünün yaptıklarıyla ilgili istatistiklere gözlerimi kapayamam...şu konuda da haklısın, seninle ilgili peşin hükümlü davrandım, kürdistan yazınca, kürt illeri yazınca seni pkklı ya da terör sempatizanı sandım oysa değilmişsin!

    büdüt :bayburt+gümüşhane- bitlis karşılatırmasını hakkari-istanbul'a çevirmişsin...hakikaten ağzım açık kalıyor şu çarpıtma beceriniz karşısında...aslında bombay ve new york'u karşılaştıracaktım ama ağzımdan çıktı bir kere bayburt bitlis diye...gelişmişlik seviyesinde türkiye'nin son klasmanında olan 2 ilini hiçbir istatistiğe bağlı olmadan(ve istatatistikten habersiz) kıyasladım, sen istatistik sundun, oysa aynı istatistikte geçen "bu iki il aynı ligde yarışıyor " bölümünü her nedense pas geçtin..son kez deniyorum yine faydası yok ama, 2 şehri de gördüm, kişisel gözlemimi yazdım, sen ise sözlerimi istatistiklere doğrulatmak gibi manasız gibi bir işe giriştin, ve tam da üslubuna yakışanı yapıp işine gelen yerini aldın istatistiğin...kıvırmadan bu iki ilin türkiye'nin gelişmişlikteki son diliminde olduğunu yazmaktan bile acizsin...tamam, lanet olsun bayburt ve gümüşhane acayip gelişmiş şehirlerdir, allah'tan google var da bayburt'un gümüşhane'nin ne kadar gelişmiş yerler olduklarını, orada polis zulmü, devlet zulmü olmadığını,beyaz torosun oralarda hiç gezmediğini bir istatistikle görebiliyoruz! ey teknoloji sen ne nelere kadirsin! diğer kısma girip bir kez daha lafları kıvırtarak yaşayacağın bir sanal boşalmayı izlemeye de takatim kalmadı artık...
hesabın var mı? giriş yap