• o ejderha nasıl mavi üfletir abi aklım almıyo (night king nasıl oluyorsa cevabı ile susarım geriye) (bkz: sustum)
  • aynı gün içerisinde 2 farklı arkadaşımla aramızda şöyle bir diyalog geçmesine sebep olan dizidir, abartmıyorum cevaplar aynıydı;

    - game of thrones'i izliyo musun?
    + yok valla hacı, bir dk bile izlemedim hiç.
    - oo süper lan, ne güzel hepsini biriktirmişsin.

    bunu bir işaret varsayıp ilk sezon ilk bölümden başlamak lazım da, neyse lüzumu yok. gfjhhf
  • --- spoiler ---

    farklı bir teori hakkında kafamda bir şeyler oluştu son dönemde. daha önce mutlaka bi yerlerde düşünülmüş ve yazılmış olabilir. bu şekilde olması bir kaç durum için mantıklı gelmeye başladı. kitabını okumadım o sebeple sadece diziden izlediğim ve anladığım kadarıyla yazmaya çalışacağım.

    öncelikle 6. sezonda olan bütün herkesin kalbini kıran hodor'un ölmesi durumunu göze alalım. bran geçmişte bir anı içerisindeyken white walkers saldırısı altında kalmıştı ve mecburen o anı içerisindeyken hodor'u kontrol etmeye çalışıp, hodor'un küçükken aklını yitirmesine neden olmuştu.

    şimdi gelelim eskilere, robert isyanı çıkmadan önce mad king wildfire ve insanları yakmakla kafayı yemişti. bu sebeple ned stark'ın babasını ve abisini yakarak öldürtmüştü. sürekli ağzından herkesi yakın tarzı laflar çıkıyordu. adamı en sonunda jaime lannister öldürdü. jaime anlatırken de hep bahsetti yapmam gerekeni yaptım yoksa herkesi yakacaktı diye.

    ufak bir notta wildfire için, nasıl yapıldığını yaşayan kimse bilmiyor. ve en son bütün var olan wildfire stoğu 6. sezonda tüketilmişti.

    şimdi benim fikrim için önemli olan nedenler bunlar. gelelim asıl bağlamak istediğim yere yani mad king'in bu delirme durumlarının ve önümüzde ki sezon bunu gerçekleşmesine sebep olacak duruma.

    bildiğimiz üzere çok zor da olsa bir insanın içine warg olarak girilebiliyor. daha önce sadece akli kapasitesi yerinde olmayan hodor'a warg olarak kontrol ettiğini gördük bran'ın ama aslında en son bir anı içinde akli dengesi yerinde olan bir hodor'u warg olarak kontrol etmişti bran. buradan insanların içine warg olunabildiği sonucunu alıyoruz.

    önümüzdeki sezon, bu sezon gördüğümüz güçle white walkers saldırmaya geldiği zaman bran, tabii ki daha da iyi bir three-eyed-raven olduğundan, bazı geçmiş anılardan faydalanmak isteyecektir. ve en son white walkers winterfell'i almak üzereyken bran, mad king zamanına gidip bazı şeyler öğrenmek isteyecek.

    biz neleri biliyoruz? ateşin, ejderha camı'nın ve valyrian çeliği'nin white walker ve wight'ları öldürdüğünü. valyrian çeliği artık yok, sadece bir kaç adet kılıç kaldı, ejderha camı silah olarak kullanılsa bile o kadar çok kişinin olduğu bir orduyu durdurmak için yeterli olamayabilir. son olarak elimizde ateş kalıyor ama bildiğimiz üzere white walker abiler normal ateşin etkisini yok edebiliyor basitçe.

    şimdi elimizde bu sebepler var ve bran wildfire'ın nasıl yapılacağını öğrenmek isteyecek ve bu malzemenin de yapılması için biri gerekli olacak. elimizde sam var bu konuda etkili olabilecek bir de qyburn. büyük ihtimalle bran ara ara mad king'in yaşamından kesitlere gidecek ve bu malzemenin nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışacak. işte burada biraz takılıyorum çünkü dramatik olarak nasıl bağlanabileceğini tam kestiremiyorum. wildfire için her malzemeyi öğrenecek bran fakat biraz geç kalacak. wildfire yeterli sayıda yapılamayacak belki ya da zamanında yetişemeyecek. bran kendini kurtarmak için warg olup mad king'i yönetmeye çalışacak fakat akli dengesi yerinde olduğu için biraz zor olacak ve bunun sonucunda bran saldırı altında kalıp ölecek duruma geldiğinde etraftan hepsini yakın komutu gelmeye başlayacak ve bran zaten iyi şekilde kontrol edemediğinden bizim mad king harbiden mad king olacak. belki de tam o sırada bran dedesinin ve amcasının ölmesine neden olmuş olacak.

    --- spoiler ---
  • bence senaristler got evrenine buradaki insanlar kadar kafa yormuyorlardır. yorsalardı zaten böyle dandik bir 7. sezon izlemezdik.
    burayı okuyorum ve sayısız teori havalarda uçuşuyor.akgezenlerin amacı nedir? bu savaş aslında hangi tanrıların savaşıdır? yüzsüz tanrının olayı nedir? kimin soyunun zamanında kimin sopuna yaptığı hangi hareketin günümüze yansımalarını izlediğimizden tutun da, bran'ın geçmişe müdahale ettiğine dair, sayısız yorum var. bunları okumak çok keyifli ama üzücü bir haberim var. bu sorularınızın cevabını bu dizi bittiğinde de bulamayacaksınız. çünkü dizi alabildiğince sığlaştı. zayıf bir karakteri villain yapmaya kasarken mantık hatalarının kucağına oturdu. sırf cersei gibi bir karakter sanki çok da önemli ve yenilmesi zormuş gibi davranılarak dizinin akışına sıçıldı.
    bakın en basit haliyle şunu düşünün: jon'un bir targeryan olduğunu izleyici 1 sezon önce öğreniyor ama bu kilit konu bir sezon boyunca bran ile birlikte sır olarak kalıyor. koca bir sezon bran kah ağaçların önünde, kah şömine önünde oturarak bekletiliyor:) little finger'ın ölümüne bile 7 bölüm boyunca trişkadan olaylarla zemin hazırlamaları bile rezalet. little finger sizin bu oyununuza böyle kolay gelir miydi? var mı böyle komedi?

    6 sezon boyunca olaylar arasında bir bağlantı olmasa bile, hepsi senkronize gidiyordu. bu sezon resmen bütün diğer konular söndürüldü,beklemeye alındı ve cersei'nin ikna edilmesine falan odaklanıldı.
    allahınızdan bulun senaristler. biz bunları yazınca da ergenler hemen eksileyiveriyor.
  • kurban bayramı için yapılan şu capsi güldürmüştür.*
  • --- spoiler ---

    7. sezonu yazan senaristlerin kalemini sikeyim. başka da bir şey demiyorum...
    --- spoiler ---
  • 8. sezonu izlerken ,hatta 8. sezonun başlangıcına kadarki süreç de dahil, asla ama asla bir daha bakmayacağım başlık.

    7. sezonu itin götüne sokanlar (belki itin götündedir ama) , teori kasanlar, spoiler verenler, senaryo linkleri atanlar, sıçmıktan bölüm yorumu yazıları ooh neler neler

    ve malesef farkettim ki 7. sezonun şahsıma saçma ve zevksiz gelmesinin bir diğer nedeni 7. sezonu ekşi sözlüğe paralel takip etmemdi.

    ben buralardan gidiyorum.
    size de tavsiye ederim.

    güle güle başlık.
  • ben dizide cersei taraftarıyım kadın haklı. ejderhanız var sayısız çüksüz askeriniz var ejderha camı falan derken en güçlü akgezenlerle mücadele yöntemine sahipsiniz, akgezenler sizi geçip cercie'nin paralı ordusuna mı yenilecek, cercie'nin savaşacak güçlü bir silahı yok esasında. nedir bu cercie'den yardım istemeler.
  • gelecek kitapların dizinin 7. ve muhtemel 8. sezonundan farklı olacağını tahmin ediyorum. çünkü bu kadar muazzam bir dünya kuran kalem bir anda böyle basitçe saçmalayamaz.

    ordan oraya ışınlanan ve aptallaşan karakterler,
    saçma sapan toplantılar,
    lüzumsuz diyaloglar,
    tutarsız gelişmeler,
    osuruktan bile dağılan haneler, ordular, donanmalar...

    6 sezon yaşatılan elit hava 7. sezon buram buram popülizm koktu.
  • yok cercei kazanacak yok jon kazanacak kazanan kişi yani kral euron greyjoy olacak
hesabın var mı? giriş yap